Inspiratie: aluminium jaloezieën in de slaapkamer

Ben je op zoek naar raambekleding voor in de slaapkamer? Dan is het belangrijk jezelf af te vragen welke eigenschappen jouw raambekleding moet hebben. Wil je een lichte slaapkamer of juist een slaapkamer die goed donker is? Houd je juist van een mooi lichte en open slaapkamer dan zijn aluminium jaloezieën een goede oplossing.

Aluminium jaloezieën in de slaapkamer

Aluminium jaloezieën zijn erg mooi in de slaapkamer. Ze kunnen er voor zorgen dat je slaapkamer overdag fijn licht is door veel lichtinval, maar in de avond zijn ze perfect om het licht buiten te houden. Let er wel op dat aluminium jaloezieën een ruimte nooit volledig verduisteren. Tussen de lamellen zal altijd nog een klein beetje licht schijnen. De lichtinval bepaal je heel eenvoudig zelf met een tuimelkoord. Hiermee beweeg je de lamellen in verschillende standen en kun je precies jouw gewenste hoeveelheid lichtinval en privacy bepalen.  

Welke kleur kies jij voor de slaapkamer?

Heb je een bepaalde kleur die veel terug komt in de slaapkamer dan is het mooi om deze terug te laten komen in je raamdecoratie. Over het algemeen zijn wit en antraciet veel terugkomende kleuren voor aluminium jaloezieën in de slaapkamer, omdat dit het geheel veel rust en eenheid geeft. Voor een kinderkamer kun je ook kiezen voor een frisse felle kleur, hierdoor maak je de ruimte lekker speels. Precies zoals een kinderkamer hoort te zijn! Wil je meer inspiratie voor raamdecoratie in een kinderkamer? Bekijk de blog welke raamdecoratie voor de kinderkamer is het meest geschikt?

Twijfel je nog over kleur van de jaloezieën? Met onze kleurstalenservice kun je eenvoudig gratis kleurstalen aanvragen. Hierbij ontvang je de stalen van de aluminium jaloezieën binnen 2 dagen thuis op de mat en kun je deze goed bekijken.

Aluminium lamellen 100% op maat voor de slaapkamer

Of je nu een smal raam of een groot raam hebt in de slaapkamer, bij INHUIS Plaza worden alle aluminium jaloezieën perfect op maat gemaakt. Hierdoor passen de jaloezieën altijd!

Je kunt kiezen uit vijf verschillende breedte maten van de lamellen: 16 mm, 25 mm, 35 mm, 50 mm en 70 mm. Hierdoor bepaal je zelf de gewenste look van de lamellen. Wanneer je kiest voor een bredere lamel heb je minder lamellen nodig om de kamer te verduisteren dan wanneer je kiest voor een smallere lamel. Als je de slaapkamer ook wilt gebruiken als studeerkamer is het handig om te kiezen voor een bredere lamel, dit zorgt voor de meeste lichtinval. Niet alle lamelbreedtes zijn mogelijk voor iedere situatie. Voor een klein raam of een raam in een deur is het beter om te kiezen voor een smalle lamelbreedte, zoals 25 mm. Is het raam juist groot en breed dan past een bredere lamel van 50 mm beter.

Slaapkamer verduisteren met aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zullen een slaapkamer niet volledig verduisteren. Wanneer je voor een donkere lamelkleur kiest en je de lamellen in gesloten stand hebt zal de slaapkamer wel goed donker worden, maar er blijven altijd lichtkieren ontstaan. Wil je aluminium jaloezieën en de slaapkamer volledig kunnen verduisteren? Kies dan voor een extra raamdecoratie met een verduisterende stof. Combineer bijvoorbeeld verduisterende gordijnen met aluminium jaloezieën.

Een andere optie is aluminium jaloezieën in combinatie met rolluiken. Heb je aan de buitenkant van de slaapkamerramen rolluiken hangen dan is het niet nodig om verduisterende raamdecoratie te hebben. De rolluiken zorgen ervoor dat de ruimte volledig verduisterd. De aluminium jaloezieën geven dan alleen een fijne sfeer in de slaapkamer. 

Aluminium jaloezieën in combinatie met rolluiken
rolluiken

Voor- en nadelen van aluminium jaloezieën in de slaapkamer

Voordelen:
+
Bepaal zelf de hoeveelheid privacy, wanneer je wilt

+ Veel lichtinval. Door de lamellen op te kantelen komt er veel daglicht naar binnen. Hierdoor is je slaapkamer heerlijk licht en open.

+ Kies uit een groot assortiment kleuren. Aluminium jaloezieën zijn in veel verschillende kleuren samen te stellen. Hierdoor zit er altijd wel een kleur bij die perfect matcht met jouw interieur en stijl.

Nadelen:
Niet volledig verduisterend. Aluminium jaloezieën verduisteren een slaapkamer nooit volledig.

Wil je meer inspiratie voor raamdecoratie in de slaapkamer? Bekijk onze blog raamdecoratie voor in de slaapkamer. Voor meer informatie over aluminium jaloezieën in de slaapkamer ben je van harte welkom in één van onze showrooms in Barendrecht, Naarden en Aartselaar (België). Woon je niet in de buurt van onze showrooms maar wil je wel graag advies? Neem contact op met onze product specialisten via de telefoon, mail of chat. Zij helpen je graag!

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.

2001 - 2021 | Inhuis Plaza B.V.
Beoordelingen door klanten: 4.7 / 5 | 1670 reviews