Wat kost een zonnescherm inclusief montage? Prijzen en tips

Weinor Zonnescherm

Een zonnescherm biedt het hele jaar door bescherming tegen de zon en geeft de buitenkant van jouw terras en woning de final touch. Wil je een zonnescherm van topkwaliteit kopen en ben je benieuwd naar de kosten inclusief montage? In dit blog geven we je tips en zie je één oogopslag wat de kosten zijn. Lees snel verder!

Meest gekozen

Bekijk de populairste zonneschermen:

B25 Brustor zonnescherm
B25 | Brustor
Ipanema Verano
Ipanema | Verano
B24 Brustor beige antraciet
B24 | Brustor
Opal Design II | Weinor
Opal Design II| Weinor
Brustor B25 wit
B25 | Brustor
V280_Ipanema verano
Ipanema | Verano
Cassita II Weinor
Cassita II | Weinor
Opal Design II | Weinor
Opal Design II | Weinor

Elektrische zonneschermen op maat

Een elektrisch zonnescherm zorgt voor een fijne schaduwplek in de tuin en een aangename temperatuur in huis. Een zonnescherm stel je volledig samen naar jouw wens, stijl en smaak. Of je nu op zoek bent naar een zonnescherm van 12 meter breed of voor een extra groot terras. Voor elke woning en situatie hebben wij een passende oplossing. Het zonneschermdoek heeft een waterafstotende laag die je ook beschermt tegen UV-stralen. Het doek blokkeert gemiddeld tussen de 90% en 99% van de UV-stralen, hierdoor ben je extra beschermd tegen de felle zon. 

Onze elektrische zonneschermen worden standaard geleverd met een Somfy I.O. motor. Je bedient het zonnescherm met een wandschakelaar, afstandsbediening of met een app op je telefoon of tablet. Hiermee bepaal je eenvoudig tot hoever je het zonnescherm uitdoet en dus de hoeveelheid schaduw in huis en buiten op je terras.

Verano Zonnescherm

Kosten elektrisch zonnescherm inclusief montage

Wij hebben een groot assortiment aan kwalitatieve zonneschermen in verschillende prijscategorieën. Een zonnescherm heb je in standaard formaten, maar kun je ook volledig op maat laten maken. Het grote voordeel van een zonnescherm op maat is dat jouw zonwering perfect aansluit op jouw terras en gevel. De kosten van een zonnescherm varieert per type scherm, formaat, bediening, montage en extra opties. Bekijk hieronder onze meest verkochte zonneschermen op maat:

Meest verkochte zonneschermen Vanaf prijs Montagekosten Opstartkosten Chemische verankering
Ipanema | Verano €1895 + €299 - €499 + €75 + €99
B25 | Brustor €1859 + €299 - €499 + €75 + €99
B24 | Brustor €1997 + €299 - €499 + €75 + €99
Opal Design II| Weinor €3240 + €299 - €499 + €75 + €99

Deze bedragen zijn exclusief eventuele klimmaterialen, overige benodigdheden en van toepassing voor montage op de begane grond.

Zoek je naast een zonnescherm ook naar zonwering voor jouw ramen waar je nog doorheen kunt kijken? Bekijk ons assortiment stijlvolle screens.

Een zonnescherm zelf ophangen of laten monteren?

Wanneer je het zonnescherm niet vakkundig monteert, kun je flinke schade aanrichten aan jouw gevel of zonnescherm. Een zonnescherm is een zwaar product wat altijd door meerdere mensen gemonteerd moet worden. Daarnaast dien je rekening te houden met de installatie van de elektrische bediening. Het plaatsen van een zonnescherm kun je daarom beter overlaten aan een professional.

Montageteam INHUIS Plaza

Voordelen van je zonnescherm vakkundig laten monteren:

+ Altijd 2 jaar garantie op de montage
+ Onze ervaren monteurs weten precies wat ze doen
+ Gebruik van kwalitatief goede bevestigingsmaterialen
+ Je hoeft niet zelf op een trap te staan om het zware scherm op te hangen
+ De monteurs voelen een gevel aan en kunnen de juiste oplossingen verzinnen
+ Goed afgestelde schermen: gewenste hellingshoek en juist programmeren van de afstandsbediening

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Eddy INHUIS

Zonweringspecialist
Eddy

Manieren van montage zonneschermen

Er zijn verschillende manieren om een zonnescherm te monteren. Zonneschermen in bakstenen of betonnen gevels worden altijd gemonteerd met chemische verankering. De tweecomponenten substantie zorgt ervoor dat alles muurvast komt te zitten. Afhankelijk van het type zonnescherm en gevel wordt de manier van montage bepaald. We leggen de meest voorkomende manieren uit.

1. Verlengde of verbrede muursteunen

Bij een uitbouwwoning en zonnescherm van meer dan 3 meter breed wordt bij voorkeur gemonteerd met verlengde of verbrede muursteunen. Dit komt omdat de drukkracht van bovenaf niet zo groot is als bij een doorlopende bakstenen gevel. Wanneer er boven de plek van montage van het zonnescherm geen verdieping zit, dan moet de trekkracht van een zonnescherm verdeeld worden over een groter wandoppervlak, hierdoor kan de muur of wand meer gewicht dragen.

2. Vloerbevestiging

Een zonnescherm met een uitval van hoger dan 3 meter heeft een grote trekkracht aan de gevel. Bij voorkeur wordt er dan niet gemonteerd op de buitengevel, maar wordt er gezocht naar een sterker punt in de constructie van de woning. Een zonnescherm wordt dan door middel van vloerbevestiging (buisssysteem) gemonteerd. Er wordt achter de buitenzijde van de gevel gezocht naar een constructief punt om het zonnescherm op te hangen. Dit kan een betonnen verdiepingsvloer of metalen of houten bint zijn.  

3. Plafondmontage

Is er boven de gevel geen ruimte maar wel een plafond van bijvoorbeeld een balkon waar het zonnescherm aan gemonteerd kan worden? Naast montage aan de muur kan een zonnescherm ook aan het plafond gemonteerd worden. Bij plafondmontage kan de hellingshoek ingesteld worden van 17 tot 70 graden. Hierdoor is een zonnescherm precies aan te passen aan de gewenste doorloophoogte en stand van de zon.

4. Montage in hout

De eenvoudigste manier van monteren in hout is met houtdraadbout. Hierbij wordt er geschroefd met grotere bouten.

Waarom niet pluggen in een bakstenen gevel?
Pluggen zetten vaak later uit, hierdoor kan er schade ontstaan aan de gevel die niet direct zichtbaar is omdat het zonnescherm ervoor hangt. De kans is groot dat er na een aantal jaar problemen ontstaan, zoals het loslaten van voegen of intrekken van vocht in de gevel.

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen