Wat kosten rolluiken inclusief montage? Prijzen en tips

Rolluiken inclusief montage banner

Elektrische rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zoek jij rolluiken van hoge kwaliteit en ben je benieuwd wat de kosten inclusief montage zijn? In dit blog geven we handige tips en zie je in een duidelijk overzicht onze meest gekozen rolluiken mét de bijbehorende montagekosten.

Meest gekozen rolluiken

Rolluiken op maat

Rolluiken houden in de zomer de felle zon en warmte tegen, maar isolerende rolluiken zijn ook in de koude wintermaanden een meerwaarde voor jouw woning. Dankzij de vele voordelen zijn rolluiken al jarenlang geliefde zonwering. Benieuwd wat een rolluik nog meer te bieden heeft? We hebben de voordelen voor je op een rij gezet.

Voordelen

De zon heeft geen enkele kans om je woning binnen te komen

Verduistering in huis op ieder moment van de dag

Dempen hinderlijke geluiden van buitenaf

De kou blijft buiten en de warmte binnen, hierdoor stook je minder en bespaar je meer op je energierekening

Heeft een inbraakwerende werking. Het rolluik van Roma biedt een optionele veiligheidspakket met versterkte onderlijst, verborgen geschroefde geleiders en optilbeveiliging

Nadelen

Is niet eenvoudig om zelf te plaatsen

Blokkeert het zicht van binnen naar buiten in gesloten stand

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

Rolluiken prijzen inclusief montage

Wij beschikken over een ruim assortiment aan kwalitatieve rolluiken. Onze rolluiken worden altijd op maat gemaakt, hierdoor sluiten ze perfect aan op jouw ramen en woning. Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bij ons stel je een rolluik geheel naar wens samen. Kies uit verschillende merken, kleuren en systemen. De kosten van een rolluik   zijn afhankelijk van het type rolluik, lamelbreedte, kastuitvoering en bediening. De montagekosten en extra opties kunnen de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Benieuwd wat de kosten inclusief montage zijn? Bekijk hieronder onze meest verkochte rolluiken op maat of stel direct samen:

Meest verkochte rolluikenVanaf prijsMontagekosten
Rolluik | inhuis €280+ €219 – €349
Rolluik | Roma €670+ €219 – €349
Rolluik solar | Verano €450+ €219 – €349

Deze bedragen zijn excl. opstartkosten (€75,-), eventuele klimmaterialen, overige benodigdheden en afhankelijk van de montagehoogte (begane grond, 1e etage, dakkapel ect.).

Elektrische rolluiken
Verano solar rolluik
Rolluik voorkant woning

Een rolluik laten plaatsen of zelf monteren?

De correcte montage van een rolluik zorgt ervoor dat jouw zonwering jarenlang mee gaat, zonder vervelende ongemakken. Plaats je een rolluik zelf? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Een rolluik is een zwaar product wat altijd door meerdere mensen gemonteerd moet worden. Daarnaast is het belangrijk dat je over de juiste gereedschappen beschikt, dien je secuur te werk te gaan en heb je enige kennis nodig van elektra. Een rolluik moet dus uiterst zorgvuldig gemonteerd worden om beschadigingen te voorkomen. Het plaatsen van een rolluik kun je daarom beter overlaten aan een professional met onze meet- en montageservice.

Montageteam inhuis plaza

Voordelen

Altijd perfect passende rolluiken

2 jaar garantie op de montage

Gebruik van kwalitatieve bevestigingsmaterialen

Het elektrische rolluik wordt veilig aangesloten

Je hoeft zelf niet de ladder op te klimmen om het zware rolluik op te hangen

Advies van specialisten | Ook op locatie

Eigen meet- en montageservice

Trustpilot score: 4.8/5 uit 2.367 reviews

Tot 5 jaar garantie | Ook op de montage

Soorten montage rolluiken

Er zijn verschillende manieren om een rolluik te monteren. De montage hangt volledig af van de situatie, wens, woning en type rolluik. Je kiest voor montage op de gevel, op het kozijn of tussen de muur. Opbouwrolluiken worden het meest gekozen. Hieronder lees je welke soorten montage er nog meer zijn.

1. Opbouwrolluiken

Een opbouwrolluik wordt op het kozijn of op de gevel geplaatst en wordt ook wel een voorzetrolluik genoemd. Er is alleen één verschil: met een opbouwrolluik heb je ook nog de mogelijkheid om een geheel te vormen met het raam. Hier bevindt de rolluikkast zich aan de binnenzijde van het kozijn. Deze methode wordt toegepast bij een renovatie of nieuwbouwwoning.

Rolluiken Roma

2. Voorzetrolluiken

Een voorzetrolluik wordt de aan de buitenzijde van het raam gemonteerd. Het rolluik wordt op het kozijn of op de gevel gemonteerd. Bij een voorzetrolluik kun je het raam nog een klein stukje openen omdat je ruimte overhoudt van het raam tot aan het rolluik. Een groot voordeel: bij een voorzetrolluik is er geen breekwerk nodig.

Wist je dat voorzetrolluiken perfect zijn met kunststof kozijnen? Je leest er alles over in onze blog ‘Kunststof kozijnen met rolluiken, kan dat?‘.

Voorzetrolluiken INHUIS

3. Inbouwrolluiken

Een inbouwrrolluik wordt achter de buitensteen en boven het raam gemonteerd. De rolluikkast is zowel van binnen als buiten volledig uit het zicht. Een inbouwrolluik kan alleen geplaatst worden bij een nieuwbouwwoning of renovatie. Het is eventueel ook mogelijk om dit toe te passen bij bestaande bouw, maar dit wordt niet aangeraden omdat er veel breek- en sloopwerk nodig is. Laat je daarom altijd goed adviseren door één van onze zonweringspecialisten.

inbouwrolluik Roma

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven