6 tips bij het kopen van een zonnescherm

Zonneschermen zijn de populairste zonwering en ook de ideale oplossing tijdens warme zomerdagen. Je kunt onbezorgd genieten van je terras en het zomerse weer zonder weg te zweten of te verbranden. Er is volop keuze uit diverse zonneschermen. Hoe kies je het scherm dat bij je woning en terras past? Bram, specialist in zonwering, geeft je zes waardevolle tips!

Tip 1: Bepaal de afmetingen

De eerste selectie van je zonnescherm begint met de maat van het scherm. Welke afmetingen moet het scherm ongeveer hebben? Een select aantal zonneschermen kunnen tot een afmeting van 12 meter geleverd worden. Zonneschermen hebben daarnaast een maximale uitval van 4 meter. Het hangt van de afmetingen van je terras of tuin af welke zonneschermtypen er mogelijk zijn voor jouw situatie.

Tip 2: Laat jouw zonnescherm matchen met je woning en tuin

Hoe gaaf is het als je zonnescherm matcht met je woning en terras! Daarmee wordt het hele plaatje één geheel. Denk alvast na over de kleur die je graag wilt voor het zonnescherm als je naar de winkel komt. Er zijn heel veel verschillende doekkleuren en dat helpt je alvast bij het kiezen van de juiste kleur. Naast de doekkleur, kun je ook de cassette laten matchen met de kleur van je kozijnen. 

Wil je de kleurstalen graag naast je woning en terras houden? Je kunt voor het aanschaffen van zonneschermen nog stalen aanvragen, zodat je deze thuis kunt bekijken en zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

EG Photography
Deze doekkleur matcht perfect met de stenen van de woning
Ipanema kleur
De cassette kleur sluit perfect aan bij de woning

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een gratis adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Zonwering specialist
Bram

Tip 3: Denk na over de bediening

Een zonnescherm kan op verschillende manieren bediend worden. Zo kun je een zonnescherm zelf met de hand bedienen, maar ook elektrisch. Wanneer je het zonnescherm met de hand wilt bedienen, wordt het scherm geleverd met een draaistang. Tegenwoordig worden alle schermen van een goede elektrische Somfy motor voorzien. Als je kiest voor elektrisch, kun je het scherm bedienen met een wandschakelaar, een afstandsbediening of zelfs met een app op je smartphone.

Wandschakelaar
Afstandsbediening met één kanaal of 4 kanalen
Connexoon box die met een app 'praat'

Tip 4: Denk na over de omkasting van het zonnescherm

Er zijn zonneschermen met een cassette of een semi-cassette. Bij het zonnescherm met een cassette zit er een volledige omkasting om het doek heen. Deze beschermt het doek tegen vuil, vocht en alle type weersomstandigheden wanneer het scherm gesloten is. Het doek blijft hierdoor dan ook langer mooi, maar deze zonneschermen zijn vaak iets hoger geprijsd. Bij een semi-cassette zonnescherm wordt het doek niet volledig in de cassette opgenomen en blijft er altijd een open rand zichtbaar.

Tip 5: Geef jouw terras extra sfeer

Bij de aanschaf van een zonnescherm, kun je kiezen voor een zonnescherm waarbij extra ledverlichting of een terraswarmer mogelijk is. De ledverlichting geeft extra sfeer en zorgt ervoor dat jij op de warme zomeravonden nog langer buiten kunt blijven zitten. Ook op koelere avonden kun je met een terraswarmer langer buiten zitten en daarmee verleng je het buitenseizoen! Ideaal wanneer je houdt van gezelligheid.

Tip 6: Laat je adviseren door een specialist

Om zeker te zijn dat jij een goed zonnescherm aanschaft wat ook bij jou past, kun je je het beste laten adviseren door een specialist. Een specialist vertelt je meer en weet precies wat er bij jouw wensen aansluit. INHUIS Plaza is gespecialiseerd in zonwering op maat en kan jou alle advies geven die je nodig hebt.

Tip!

Twijfel je of de situatie van je woning het toelaat om een zonnescherm te kunnen plaatsen? Je mag altijd contact met ons opnemen via de chat, e-mail of telefoon. We raden je aan om ons ook direct een foto toe te sturen van de situatie. Onze specialisten kijken graag met je mee!

#Bekijk onze populairste zonneschermen

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen