6 tips bij het kopen van een zonnescherm

6 tips bij het kopen van een zonnescherm thumbnail

Zonneschermen zijn de populairste zonwering en ook de ideale oplossing tijdens warme zomerdagen. Je kunt onbezorgd genieten van je terras en het zomerse weer zonder weg te zweten of te verbranden. Er is voldoende keuze uit diverse zonneschermen. Hoe kies je het scherm dat bij je woning, terras én wensen past? Bas, specialist in zonwering, geeft zes waardevolle tips!

Tip 1: Bepaal de afmetingen

De eerste selectie van je zonnescherm begint met de maat van het scherm. Welke afmetingen moet het scherm ongeveer hebben? Een select aantal zonneschermen kunnen tot een afmeting van 12 meter geleverd worden. Zonneschermen hebben daarnaast een maximale uitval van 4 meter. Het hangt van de afmetingen van je terras of tuin af welke zonneschermtypen er mogelijk zijn voor jouw situatie.

Tip 2: Laat jouw zonnescherm matchen met je woning en tuin

Hoe gaaf is het als je zonnescherm matcht met je woning en terras! Daarmee wordt het hele plaatje één geheel. Denk alvast na over de kleur die je graag voor het zonnescherm wenst als je naar de winkel komt. Er zijn heel veel verschillende doekkleuren en dat helpt je alvast om een selectie van de doekkleuren te maken. Naast de doekkleur, is het ook mogelijk om de cassette te matchen met de kleur van je kozijnen. 

Wil je de kleurstalen graag naast je woning of terras houden? Voor het aanschaffen van een zonnescherm is het mogelijk om stalen aan te vragen van de doekkleur, zodat je deze thuis kunt bekijken en zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Ipenama Verano
De doekkleur matcht perfect bij de stijl van de tuin
Luxaflex zonnescherm
De kleur van de cassette sluit perfect aan bij de kozijnen

Tip 3: Denk na over de bediening

Een zonnescherm kan op verschillende manieren bediend worden. Zo kun je een zonnescherm zelf met de hand bedienen, maar ook elektrisch. Wanneer je het zonnescherm met de hand wilt bedienen, wordt het scherm geleverd met een draaistang. Tegenwoordig worden alle schermen van een goede elektrische Somfy motor voorzien. Als je kiest voor elektrisch zonnescherm, kun je het scherm bedienen met een wandschakelaar, een afstandsbediening of zelfs met een app op je smartphone.

Wandschakelaar
Somfy situo 5 io pure II
Afstandsbediening met één kanaal of 4 kanalen
Somfy TaHoma® switch
Somfy TaHoma® switch die met een app ‘praat’

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Tip 4: Denk na over de cassette van het zonnescherm

Er zijn zonneschermen met een cassette of een semi-cassette. Bij het zonnescherm met een cassette zit er een volledige omkasting om het doek heen. Deze beschermt het doek tegen vuil, vocht en alle type weersomstandigheden wanneer het scherm gesloten is. Het doek blijft hierdoor langer mooi, maar dit type zonnescherm is vaak iets hoger geprijsd. Bij een semi-cassette zonnescherm wordt het doek niet volledig in de cassette opgenomen en blijft er altijd een open rand zichtbaar.

Tip 5: Geef jouw terras extra sfeer

Bij de aanschaf van een zonnescherm kun je bij bepaalde modellen als de B25 van Brustor of de Kubata van Weinor kiezen voor extra opties als LED verlichting of terrasverwarming. LED verlichting geeft extra sfeer en zorgt ervoor dat je op de warme zomeravonden nog langer van het buitenleven kunt genieten, maar met terrasverwarming kun je ook op koelere avonden buiten zitten. Ideaal wanneer je houdt van gezelligheid, want zo verleng je het buitenseizoen.

Tip 6: Laat je adviseren door een specialist

Om zeker te zijn dat jij een goed zonnescherm aanschaft wat ook bij jou past, kun je je het beste laten adviseren door een specialist. Een specialist vertelt je meer en weet precies wat er bij jouw wensen aansluit. INHUIS Plaza is gespecialiseerd in zonwering op maat en kan jou alle advies geven die je nodig hebt.

Wil je meer weten over de kosten van een zonnescherm inclusief montage? In deze blog geven we tips én zie je in één oogopslag wat de kosten zijn.

Tips!

Twijfel je of de situatie van je woning het toelaat om een zonnescherm te kunnen plaatsen? Je mag altijd contact met onze klantenservice opnemen via de chat, e-mail of telefoon. We raden je aan om ons direct een foto toe te sturen van de situatie, want onze specialisten kijken graag met je mee!

Bekijk onze populairste zonneschermen

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven