Verduisterende rolgordijnen: ideaal voor de slaapkamer!

Verduisterende rolgordijnen zijn perfect als je een kamer volledig wilt verduisteren. Vooral in de slaapkamer zien we dat dit een veelgebruikte oplossing is. Het zorgt er namelijk voor dat jij langer kunt slapen, omdat het licht buiten gehouden wordt. Op ieder moment van de dag.

Rolgordijnen verduisterend

Een goede nachtrust is de basis van een productieve dag. Het zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en je meer energie hebt. Werk je regelmatig in de nacht? Dan is het belangrijk dat je overdag lekker kunt slapen. Het is fijn om je slaapkamer goed donker te kunnen met verduisterende raambekleding. Er zijn verschillende manieren om je kamer te verduisteren. Een populaire oplossing zijn rolgordijnen met een verduisterende stof. Door een speciale coating aan de achterzijde van de stof houden verduisterende rolgordijnen warmte en daglicht buiten. Deze coating is beschikbaar in wit en kleur. Wanneer je het rolgordijn helemaal afrolt, laat het doek geen licht door. Houdt er wel rekening mee dat er lichtkieren aan de zijkant kunnen ontstaan. Ook voorkom je dat de kamer erg opwarmt wanneer de zon op het raam schijnt. Twijfel je nog over rolgordijnen? Doe inspiratie op in onze blog verduisterende raamdecoratie voor meer geschikte soorten raamdecoratie.

Totale verduistering: kies voor een rolgordijn met zijgeleiding

Wil je een kamer volledig verduisteren? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn met zijgeleiding. Hierbij wordt het rolgordijn geleverd in een gesloten cassette met zijgeleidingsprofielen. De stof glijdt dan door de profielen, waardoor er geen lichtkieren kunnen ontstaan.

Rolgordijn met zijgeleidingsprofielen

Verduisterend rolgordijn voor een draaikiepraam

Heb je een draaikiepraam en wil je hiervoor een verduisterend rolgordijn hangen? Je kunt dan kiezen voor het rolgordijn met mini-cassette. Deze plak je op het raam, waardoor deze altijd meebeweegt met het raam wanneer je het opent of sluit. De mini-cassette heeft net als het rolgordijn met zijgeleiding, zijgeleidingsprofielen aan de cassette. 

Rolgordijn met mini-cassette

Kies jouw perfecte verduisterd rolgordijn

De verduisterende rolgordijnen zijn er in veel verschillende kleuren. Je kunt het daardoor perfect laten passen bij het interieur van de (slaap)kamer. Weet je nog niet welke kleur het beste past in jouw kamer? Vraag gratis kleurstalen aan en kom tot de perfecte oplossing!

Verduisterende duo rolgordijnen

Wil je net wat meer kunnen spelen met lichtinval? Dan zijn duo rolgordijnen een goede optie. Duo rolgordijnen bestaan uit twee banen stof die langs elkaar heen bewegen. Je kunt deze ook kiezen in een verduisterende stof. Hierdoor is het duo rolgordijn goed geschikt voor in de slaapkamer. Je kunt voor een draaikiepraam net als bij het rolgordijn kiezen voor een mini-cassette. 

Wil je meer informatie over verduisterende rolgordijnen of ben je benieuwd of deze geschikt zijn voor jouw situatie. Wij helpen je graag! Start de chat of kom langs in één van onze showrooms

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen