Verduisterende rolgordijnen: ideaal voor de slaapkamer!

Verduisterende rolgordijnen slaapkamer thumb

Verduisterende rolgordijnen zijn perfect als je een kamer volledig wil verduisteren. Vooral in de slaapkamer zien we dat dit een veelgebruikte oplossing is. Met verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer zorg je ervoor dat je langer kunt slapen, doordat de lichtinval zoveel als mogelijk wordt tegengehouden. Ben jij benieuwd welke opties mogelijk zijn? Lees dan snel verder.

Rolgordijn met verduisterende stof

Een goede nachtrust is de basis voor een productieve dag. Het zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en je meer energie hebt. Werk je regelmatig in de nacht? Dan is het belangrijk dat je overdag lekker kunt slapen. Het is fijn om je slaapkamer goed donker te kunnen maken met verduisterende raamdecoratie. Er zijn verschillende manieren om je kamer te verduisteren. Een populaire oplossing is een rolgordijn met een verduisterende stof. Door een speciale coating aan de achterzijde van de stof houden verduisterende rolgordijnen warmte en daglicht buiten. Deze coating is beschikbaar in het wit en kleur. Wanneer je het rolgordijn helemaal afrolt, laat het doek geen licht door. 

Houdt er wel rekening mee dat er lichtkieren aan de zijkant kunnen ontstaan. Ook voorkom je dat de kamer erg opwarmt wanneer de zon op het raam schijnt. Twijfel je nog over rolgordijnen? Doe inspiratie op in onze blog verduisterende raamdecoratie voor meer geschikte soorten raamdecoratie.

Complete verduistering: kies voor een rolgordijn met zijgeleiding

Wil je de kamer volledig verduisteren? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn met zijgeleiding. Hierbij wordt het rolgordijn geleverd in een gesloten cassette met zijgeleidingsprofielen. De stof glijdt dan door de profielen, waardoor er geen lichtkieren kunnen ontstaan.

Let op: Heb je een raam met ventilatieroosters en wil je een rolgordijn met zijgeleiding ervoor plaatsen? Houd er dan rekening mee dat bij een raam met ventilatieroosters de stof uit de geleiders getrokken kan worden door de luchtstroom.

Rolgordijn met zijgeleiding slaapkamer
Zijgeleiders rolgordijn
Verduisterende rolgordijnen slaapkamer thumb

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Verduisterend rolgordijn voor een draai-kiepraam

Heb je een draai-kiepraam en wil je hiervoor een verduisterend rolgordijn hangen? Je kunt dan het beste kiezen voor een rolgordijn met mini-cassette. Deze plak je op het raam, waardoor deze altijd meebeweegt met het raam wanneer je het opent of sluit. De mini-cassette heeft net als het rolgordijn met zijgeleiding, zijgeleidingsprofielen aan de cassette. 

Let op: Heb je een raam met ventilatieroosters en wil je een rolgordijn met mini cassette ervoor plaatsen? Houd er rekening mee dat bij een raam met ventilatieroosters het rolgordijn uit zijn geleiders getrokken kan worden door de luchtstroom. 

Kies jouw perfecte verduisterd rolgordijn

De verduisterende rolgordijnen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt het daardoor perfect laten aansluiten bij de stijl van je (slaap)kamer. Weet je nog niet welke kleur het beste past in jouw kamer? Vraag gratis kleurstalen aan en vind de perfecte oplossing!

Verduisterende duo rolgordijnen

Wil je net wat meer kunnen spelen met lichtinval? Dan zijn duo rolgordijnen een goede optie. Duo rolgordijnen bestaan uit twee banen stof die langs elkaar heen bewegen. Je kunt deze ook kiezen in een verduisterende stof. Hierdoor is het duo rolgordijn goed geschikt voor in de slaapkamer. Voor een draai-kiepraam kun je net als bij het rolgordijn kiezen voor de variant met mini-cassette

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven