Regen en windvaste zonwering: Welke opties zijn er?

Pergola zonwering

In ons regenachtige kikkerlandje weten we nooit zeker wat het weer gaat doen. Het ene moment schijnt de zon en het volgende moment valt het met bakken uit de hemel. Soms hebben we zelfs het ‘geluk’ dat dit tegelijkertijd plaatsvindt. Op dit soort momenten wil je het felle zonlicht in huis weren met regen- en windbestendige zonwering. Met welk type zonwering kun jij lekker buiten blijven zitten tijdens een zomerse regenbui? Wij weten precies welke opties geschikt zijn. Lees het in deze blog!

Meest gekozen

Bekijk de populairste regen en windvaste zonwering

1. Rolluiken

Eigenlijk zijn rolluiken échte alleskunners. Ze verduisteren de ruimte, hebben een isolerende werking, houden de zon tegen én zijn regen- en windbestendig. Dit maakt dat rolluiken het gehele jaar door zorgen voor een meerwaarde van jouw woongenot. Slaat het weer ’s nachts ineens om? Dan is het natuurlijk wel zo prettig als jouw nieuwe rolluik tegen een stootje kan. 

Rolluiken van o.a. RomaVerano en ons eigen merk inhuis worden volledig gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit zorgt ervoor dat dit type zonwering zonder zorgen gebruikt kan worden tijdens een regenbui. Dankzij de aluminium lamellenconstructie en het sterke pantser kan het elektrische rolluik ook tegen een aardige windvlaag. 

Bij storm raden wij aan om het rolluik in de cassette te houden.

INHUIS isolerende rolluiken

Voordelen

Zeer zonwerend

Isolerende werking

Inbraak vertragend

Verduisterend

Nadelen

Robuust uiterlijk

Geen zicht naar binnen of buiten (in gesloten stand)

Twijfel je tussen rolluiken en screens? In de blog ‘Kies je voor screens of rolluiken?‘ zetten we alle verschillen en voordelen voor je op een rij.

zipscreen roma

2. Screens

Over het algemeen maak je gebruik van screens op zonnige dagen. Of dit nou in de zomer, herfst, winter of lente is, in Nederland kan het weer zo omslaan. Dankzij screens met het welkbekende ritssysteem, ook bekend als ZIP-systeem, stap jij met een gerust gevoel de deur uit wanneer de screens naar beneden zijn. Dit systeem zorgt er door middel van een soort rits voor dat het screendoek strak in de zijgeleiders wordt gespannen, wat ritsscreens windvast maakt tot windkracht 8. Bij inhuis plaza vind je hoogwaardige ZIP-screens van VeranoLuxaflex en Roma

Screendoeken worden gemaakt van glasvezel met een laag PVC waardoor ritsscreens zelfs een flinke regenbui kunnen hebben. Vergeet niet om het screendoek zo snel mogelijk te laten drogen aan de buitenlucht als het gestopt is met regenen. Elektrische screens bedien je eenvoudig op afstand. Ben jij weg van huis en gaat het stormen? Dan raden wij aan om de screens weer omhoog te doen middels de Somfy app.

Voordelen

Zonwerend

Lichtfiltering

Zicht naar buiten blijft behouden

Met ZIP-systeem windvast

Modern design

Nadelen

Niet verduisterend

Geen isolerende functie

Niet inbraak vertragend

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

3. Pergola zonwering

Pergola zonwering is een combinatie van een zonnescherm en een terrasoverkapping. Dit maakt dit type zonwering niet alleen praktisch, pergola zonwering tilt het niveau van je woning en de tuin naar een hoger niveau. Een pergola wordt middels een cassette aan de gevel van de woning bevestigt en steunt op twee palen. Het doek van pergola zonwering is waterdicht en wordt strak in de geleiders gespannen met het ZIP-systeem, waardoor de zijkanten van het doek niet kunnen opwaaien. Dit zorgt ervoor dat je met Pergola zonwering zelfs op een regenachtige lente- of zomerdag buiten kunt blijven zitten.

De Plaza Viva van Weinor is voorzien van een telescoopstaander, zodat je regenwater betrouwbaar weg kunt laten lopen. Ben jij graag van alle gemakken voorzien? De B128 van Brustor heeft een geïntegreerd afwateringsysteem met in het voorprofiel een onzichtbare regengoot dat de afwatering via de palen reguleert.  

Wil je meer weten over waterdichte zonwering? Lees dan de blog ‘Waterdichte zonwering: Welke opties zijn er?‘.

Pergola zonwering

Voordelen

Bescherming bij zon én regen

Goed afwateringsysteem

Modern en slank uiterlijk

Zonweringdoek kan open en dicht

Nadelen

Palen belemmeren het zicht

Lamellendak

4. Terrasoverkappingen

Een luxueuze uitstraling, permanente zonwering én regen- en windbestendig. Dat is een lamellendak ten voeten uit. Met een lamellen terrasoverkapping van Brustor of Verano creëer je een sfeervolle plek in de tuin en zit je dankzij de elektrisch verstelbare lamellen ieder seizoen beschut bij zon, wind en regen. Geniet jij met een lekkere borrel van een wisselvallige zomerdag? Doordat je de lamellen van het lamellendak volledig kunt sluiten, zit je zelfs tijdens een Hollandse regenbui droog. Het geïntegreerde afwatersysteem zorgt er in gesloten stand voor dat het regenwater netjes wegloopt.

Met een afstandsbediening positioneer je de elektrische lamellen eenvoudig in de gewenste positie; geheel open tot volledig gesloten. Schijnt de zon en wil je genieten van wat zonnestralen op het terras, dan kantel je de lamellen halfopen. Gaat het ineens regenen? Dan kantel je de lamellen met één druk op de knop in gesloten stand. Geen paniek wanneer je niet thuis bent en de kussens nog op de loungebank liggen, want met de Somfy app sluit je de elektrische lamellen ook wanneer je aan de andere kant van het land zit. 

Let op: Een lamellen terrasoverkapping is spatwaterdicht (wanneer de lamellen gesloten zijn).

Voordelen

Verlenging van de woning

Speel met de lichtinval

Uit te breiden met zijwanden, verlichting en heaters

Verlenging van de woning

Nadelen

Grove constructie

Altijd schaduwplekken

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen regen en windvaste zonwering en normale zonwering?

Regen en windvaste zonwering biedt bescherming bij zon, regen én wind. Standaard zonwering zoals een zonnescherm is vooral geschikt wanneer het droog is en biedt alleen bescherming tegen de zon.

Kan ik mijn regen en windvaste zonwering automatiseren?

Jazeker. Bij inhuis plaza leveren wij al onze zonwering elektrisch. Dit zorgt voor gemak en een extra lange levensduur. Onze zonwering wordt geleverd met een elektrische motor die op afstand bediend kan worden. Verbind de zonwering mét Somfy motor op de Somfy TaHoma Switch en stel gemakkelijk automatische scenario’s in.

Moet ik professionele hulp inschakelen voor de installatie van mijn regen en windvaste zonwering?

Wij raden het zeker aan om de installatie van zonwering door professionals over te laten voor een nauwkeurige en veilige installatie. Maak gebruik van onze meet- en montageservice en geniet van kwaliteit, service en vakmanschap.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven