Windvaste screens: de voordelen en prijzen

Windvaste screens Luxaflex®

Ervaar je de felle laagstaande zon in huis of lichtschitteringen tijdens het tv kijken als hinderlijk? Dan bieden screens de perfecte uitkomst. In ons blog lees je waarom wij windvaste screens aanraden en zie je de voordelen en kosten in een handig overzicht.

Meest gekozen screens:

Bekijk hier de populairste screens:

Verschil tussen windvaste en standaard screens

Windvaste screens ook wel ritsscreens of zipscreens genoemd, houden net zoals standaard screens het zonlicht tegen waardoor je in de zomer een aangename temperatuur in huis krijgt. Er is alleen één groot verschil tussen ritsscreens en standaard screens. Daar waar een ritsscreen bestand is tegen hevige wind of andere weersomstandigheden, is een standaard screen dat niet. Dit komt doordat een ritsscreen – de naam zegt het al – voorzien is van een ritssysteem. Het ritssysteem houdt het doek strak in de geleiders en met de combinatie van een verzwarend onderlat, klappert het doek niet bij hevige wind of storm. Hierdoor bieden ritsscreens niet alleen uitkomst in de zomer maar ook tijdens de koude maanden.

Basis screensWindvaste screens
Houd de felle en laagstaande zon tegen
Aangename temperatuur in huis
Kleine en compacte cassette
Privacy en nog steeds zicht naar buiten
Bestand tegen regen
Bestand tegen wind
Bestand tegen storm
Het doek zit strak in zijgeleiders

Prijzen ritsscreens inclusief montage

Ben je van plan om ritsscreens aan te schaffen voor je woning en ben je benieuwd naar de kosten inclusief montage? De kosten van ritsscreens zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type screen, de afmetingen, montage, extra opties en jouw situatie. In onderstaand tabel vind je de kosten in een overzicht, zo weet je precies waar je aan toe bent!

Type screenVanaf prijsMin. afmeting in cmMontagekosten (per screen)Opstartkosten

Screen | INHUIS
€34780×100+ €219 – €349+ €75

Solar screen | INHUIS
€34780×100+ €219 – €349+ €75

ZipScreen.2 | Roma
€97180×60+ €219 – €349+ €75

Solar Screen | Verano
€73078×100+ €219 – €349+ €75

Ritz Screen V599 | Verano
€90279×100+ €219 – €349+ €75

Beaufort Screen | Luxaflex®
€89480×80+ €219 – €349+ €75

Wil je weten welke factoren invloed hebben op de montagekosten? Lees er meer over in ons blog: wat kosten screens inclusief montage?

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

De voordelen van ritsscreens

Ritsscreens bieden ontzettend veel voordelen in de zomer én winter en hebben naast praktische voordelen ook een stijlvolle uitstraling. Hierdoor zijn ritsscreens een goede investering voor je woning. Nog niet overtuigd? We zetten alle voordelen van ritsscreens voor je op een rij.

Zonwering: Een screen houdt de felle of laagstaande zon tegen.

Privacy: Met screens verhoog je de privacy in huis, maar kun je nog wel naar buiten kijken.

Weerbestendig: Het doek zit strak in de zijgeleiders geritst. Hierdoor klappert het screendoek niet en is er bijna geen geluid te horen, zelfs niet bij harde wind of storm.

Ruimtebesparend: Het doek van een screen hangt vlak langs het raam en de omkasting is klein en compact.

Kostenbesparend: Een gesloten screen houdt de warmte van de zon in de zomer goed tegen waardoor een airco niet aan hoeft of de aanschaf ervan niet benodigd is.

Breed assortiment: Wij hebben een groot assortiment aan prachtige screendoeken in diverse transparanties. Zo sluiten ze perfect aan op de uitstraling van jouw woning.

100% maatwerk: Onze screens worden volledig op maat gemaakt en zijn geschikt als zonwering voor je raam en balkon en zorgen voor een totale afsluiting van je terrasoverkapping.

Hoe werkt een ritsscreen?

Een ritsscreen is opgebouwd uit een screendoek, compacte omkasting, twee zijgeleiders, verzwarend onderlat en een geïntegreerde motor. Het screendoek van een ritsscreen hangt vlak en zit strak in de zijgeleiders geritst en is bevestigd aan een onderlat. Hierdoor is er geen ruimte tussen de zijgeleiders en het screendoek en zijn er geen lichtkieren zichtbaar. Deze constructie wordt ook wel het ritssysteem genoemd. Een screen met een ritssysteem is daardoor goed bestand tegen hevige wind, regen en storm.

Windvaste screens Roma
Windvaste screens balkon

Windvaste screens op een balkon

Wist je dat ritsscreens niet alleen als zonwering voor je ramen te gebruiken zijn, maar ook geplaatst kunnen worden aan de voor- en zijkant van je balkon? Een ritsscreen op je balkon beperkt de inkijk en zorgt ervoor dat je meer uit de wind zit. Het zorgt voor een totale afsluiting en vormt één geheel met je balkon. Let op: een screen op een balkon is geen windscherm. Daarnaast moet een screen altijd bevestigd worden aan pilaren.

Windvaste screens voor een terrasoverkapping

Een ritsscreen kan ook als afsluiting van een terrasoverkapping gebruikt worden. Door screens te plaatsen aan de zijkanten van je terrasoverkapping ben je beter beschermd tegen de felle laagstaande zon en heb je meer privacy. De ritsscreens zorgen in de zomer voor extra bescherming tegen de warmte op je terras en bieden in de koudere maanden beschutting tegen een briesje of regenbui. Wil je in de koude maanden langer genieten van je terrasoverkapping met ritsscreens? Als extra optie voor je terrasoverkapping bieden wij geïntegreerde ledverlichting en heaters aan. Zet de ledverlichting en heaters op de gewenste stand aan en geniet langer van het buitenleven op je terras met familie of vrienden!

Windvaste screens terrasoverkapping
Solar-rittscreen-INHUIS-schuin

Besparen met solar screens

Duurzaamheid en energie besparen is de laatste tijd het gesprek van de dag. Gezien de stijgende energieprijzen zoeken we steeds meer manieren om te kunnen besparen. Daarbij krijgen we in de zomer steeds meer te maken met tropische temperaturen. Zoek je energiebesparende zonwering? Dan bieden windvaste solar screens de perfecte oplossing! 

Ben je benieuwd hoe solar screens werken? Je leest er alles over in ons blog: draadloze screens op zonne-energie.

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven