Zonwering: Kies je voor screens of rolluiken?

Kan je beter gaan voor een screen of rolluik? Wanneer je op zoek bent naar nieuwe zonwering is het handig om te weten wat nu precies de verschillen en voordelen zijn. Zo hebben screens en rolluiken beide hun eigen voordelen. In dit blog zetten wij de verschillen en voordelen op een rij van screens en rolluiken, zodat je een goede keuze kunt maken.

Snel naar: ScreensRolluikenZonwering

Wat is een screen?

Met een screen zorg je ervoor dat je woning tijdens de warme en zonnige dagen koel blijft. Bij een screen zijn aan beide zijden van het raam geleiders gemonteerd, waarbij het doek tussen de geleiders verticaal naar beneden glijdt. Je hebt twee verschillende typen screens: standaard of met rits. De ritsscreens hebben geen kieren tussen het doek en de geleiders, waardoor ze windvast zijn en de kans op scheuren in het doek minimaal is.

Screens filteren licht en warmte. Het doek reflecteert zonnestralen waardoor de ramen niet opwarmen en de woning koel blijft. Daarnaast voorkomt het inkijk, maar kun je overdag wel naar buiten kijken. Let wel op, ‘s avonds is dit precies andersom! Je kijkt dan vanaf de buitenzijde naar de lichtzijde, waardoor de contouren in huis zichtbaar zijn.

Voor- en nadelen van screens

Voordelen:

+ Zonwerend
+ Zicht binnen blijft behouden, zodat je van binnen naar buiten kunt kijken
+ Leverbaar in veel verschillende kleuren, zo is er altijd wel een kleur die perfect matcht

Nadelen:

Niet isolerend
Niet inbraakwerend

INHUIS Plaza levert alle screens op maat. Benieuwd naar wat jouw screen op maat kost?

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een gratis adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Zonwering specialist
Bram

Wat is een rolluik?

Een rolluik is een multifunctionele zonwering. Naast het weren van de zon, werkt het isolerend in de winter, waardoor de kou buiten blijft en er enorm op de energiekosten kan worden bespaard. De horizontale lamellen dienen als een krachtig gesloten pantser, waardoor ramen en deuren volledig af te sluiten zijn. Hierdoor maakt het inbrekers moeilijker om binnen te komen. Tevens kan er met een rolluik op ieder moment van de dag volledige duisternis worden gecreëerd. Voor mensen die nachtdiensten werken en overdag moeten slapen, zijn rolluiken daarom een echte aanrader.

Daarnaast beschermt een rolluik tegen inkijk en geluid. De lamellen zijn voorzien van een aluminium buitenlaag met schuim aan de binnenzijde, wat de kou en de trillingen van het geluid opvangt.

Voor- en nadelen van rolluiken

Voordelen:

+ Zonwerend
+ Isolerend (geluid en temperatuur)
+ Inbraakwerend
+ Bescherming tegen weersinvloeden
+ Privacy, sluit binnen van buiten af
+ Verduisterd een kamer (op ieder moment van de dag)

Nadelen:

Geen zicht van binnen naar buiten

INHUIS Plaza levert alle rolluiken op maat. Benieuwd naar wat jouw rolluik op maat kost?

Elektrische rolluiken en screens

De rolluiken en screens worden standaard elektrisch uitgevoerd en zijn voorzien van een Somfy motor. Hierdoor bedien je gemakkelijk je rolluik of screen met een afstandsbediening of app.

Of je voor een screen of rolluik gaat hangt af van je wensen. Wil je een zonwering om de zon te weren, maar wil je nog wel naar buiten kunnen kijken? Dan is een screen een goede oplossing. Wil je de zon helemaal buitensluiten of een zonwering met een inbraak werend karakter? Dan kun je beter voor een rolluik gaan.

Twijfel je nog wat voor jou de beste keuze is of heb je advies nodig over screens en rolluiken? U kunt bij ons terecht met al uw vragen. Start de chat of kom langs in één van onze showrooms. Onze productspecialisten kijken graag met je mee en geven advies over zonwering op maat.

Doe inspiratie op! 

Vraag of opmerking? Laat een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.

2001 - 2020 | Inhuis Plaza B.V.
Beoordelingen door klanten: 4.7 / 5 | 1421 reviews