Wat is een screen?

Met een screen zorg je ervoor dat je woning tijdens de warme en zonnige dagen koel blijft. Bij een screen zijn aan beide zijden van het raam geleiders gemonteerd, waarbij het doek tussen de geleiders verticaal naar beneden glijdt. Je hebt twee verschillende typen screens: standaard of met rits. De ritsscreens hebben geen kieren tussen het doek en de geleiders, waardoor ze windvast zijn en de kans op scheuren in het doek minimaal is.

Screens filteren licht en warmte. Het doek reflecteert zonnestralen waardoor de ramen niet opwarmen en de woning koel blijft. Daarnaast voorkomt het inkijk, maar kun je overdag wel naar buiten kijken. Let wel op, ‘s avonds is dit precies andersom! Je kijkt dan vanaf de buitenzijde naar de lichtzijde, waardoor de contouren in huis zichtbaar zijn.
 

Voor- en nadelen van screens

Voordelen:
+
Zonwerend
+ Zicht binnen blijft behouden, zodat je van binnen naar buiten kunt kijken
+ Leverbaar in veel verschillende kleuren, zo is er altijd wel een kleur die perfect matcht

Nadelen:
- Niet isolerend
- Niet inbraakwerend

INHUIS Plaza levert alle screens op maat. Benieuwd naar wat jouw screen op maat kost?
Stel je screen samen en bereken je prijs.

 

Wat is een rolluik?

Een rolluik is een multifunctionele zonwering. Naast het weren van de zon, werkt het isolerend in de winter, waardoor de kou buiten blijft en er enorm op de energiekosten kan worden bespaard. De horizontale lamellen dienen als een krachtig gesloten pantser, waardoor ramen en deuren volledig af te sluiten zijn. Hierdoor maakt het inbrekers moeilijker om binnen te komen. Tevens kan er met een rolluik op ieder moment van de dag volledige duisternis worden gecreëerd. Voor mensen die nachtdiensten werken en overdag moeten slapen, zijn rolluiken daarom een echte aanrader.

Daarnaast beschermt een rolluik tegen inkijk en geluid. De lamellen zijn voorzien van een aluminium buitenlaag met schuim aan de binnenzijde, wat de kou en de trillingen van het geluid opvangt.
 

Voor- en nadelen van rolluiken

Voordelen:
+
Zonwerend
+ Isolerend (geluid en temperatuur)
+ Inbraakwerend
+ Bescherming tegen weersinvloeden
+ Privacy, sluit binnen van buiten af
+ Verduisterd een kamer (op ieder moment van de dag)

Nadelen:
-
Geen zicht van binnen naar buiten

INHUIS Plaza levert alle rolluiken op maat. Benieuwd naar wat jouw rolluik op maat kost?
Stel je rolluik samen en bereken je prijs.


Elektrische rolluiken en screens

De rolluiken en screens worden standaard elektrisch uitgevoerd en zijn voorzien van een Somfy motor. Hierdoor bedien je gemakkelijk je rolluik of screen met een afstandsbediening of app.

 

Of je voor een screen of rolluik gaat hangt af van je wensen. Wil je een zonwering om de zon te weren, maar wil je nog wel naar buiten kunnen kijken? Dan is een screen een goede oplossing. Wil je de zon helemaal buitensluiten of een zonwering met een inbraak werend karakter? Dan kun je beter voor een rolluik gaan.

Twijfel je nog wat voor jou de beste keuze is of heb je advies nodig over screens en rolluiken? U kunt bij ons terecht met al uw vragen. Start de chat of kom langs in één van onze showrooms. Onze productspecialisten kijken graag met je mee en geven advies over zonwering op maat.


Wil je meer lezen?
5x raamdecoratie voor kunststof kozijnen | Je zonwering bedienen met een app: kies voor gemak


VORIGE

5x raamdecoratie voor kunststof kozijnen

VOLGENDE

Design wonen: inspiratie & raamdecoratie