Kies je voor screens of rolluiken?

Kan je beter gaan voor een screen of rolluik? Wanneer je op zoek bent naar nieuwe zonwering is het handig om te weten wat nu precies de verschillen en voordelen zijn. Zo hebben screens en rolluiken beide hun eigen voordelen. In dit blog zetten wij de verschillen en voordelen op een rij, zodat je een goede keuze kunt maken.

Snel naar: ScreensRolluikenZonwering

Meest gekozen

De populairste screens en rolluiken

Verschil screens en rolluiken

Een screen en rolluik zijn in veel opzichten vergelijkbaar met elkaar, maar toch hebben ze beide verschillende eigenschappen. Een screen heeft voornamelijk de functie om de zon te weren uit de woning, waarbij het zicht naar buiten toe behouden blijft en een rolluik zorgt voor een complete afsluiting van een een raam of deur. En niet geheel onbelangrijk een rolluik is in prijs voordeliger dan een screen. In onderstaand tabel vind je een handig overzicht tussen de eigenschappen van screens en rolluiken.

EigenschappenScreensRolluiken
Zonwerend   
Isolerend (geluid en temperatuur)   
Inbraakwerend   
Bestand tegen alle weersomstandigheden   
Kleine bovenbak/systeem   
Verduisterend   
Zicht naar buiten   
Voordeliger in prijs €   

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Wat is een screen?

Met een screen zorg je ervoor dat je woning tijdens de warme en zonnige dagen koel blijft. Bij een screen zijn aan beide zijden van het raam geleiders gemonteerd, waarbij het doek tussen de geleiders verticaal naar beneden glijdt. Je hebt twee verschillende typen screens: standaard of met rits. De ritsscreens hebben geen kieren tussen het doek en de geleiders, waardoor ze windvast zijn en de kans op scheuren in het doek minimaal is.

Waarom kiezen voor een screen?

Screens filteren licht en warmte. Het doek reflecteert zonnestralen waardoor de ramen niet opwarmen en de woning koel blijft. Daarnaast voorkomt het inkijk, maar kun je overdag wel naar buiten kijken. Let wel op, ‘s avonds is dit precies andersom! Je kijkt dan vanaf de buitenzijde naar de lichtzijde, waardoor de contouren in huis zichtbaar zijn.

Verano screens
Verduisterende screens op maat
Roma screens - zicht naar buiten
Screens de meest effectieve zonwering thumb
Zipscreens Roma
Windvaste screens Luxaflex

Voor- en nadelen van screens

Voordelen

Zonwerend

Zicht blijft behouden, zodat je van binnen naar buiten kunt kijken

Leverbaar in veel verschillende kleuren, zo is er altijd wel een kleur die perfect matcht

Nemen weinig ruimte in beslag

Nadelen

Niet isolerend

Niet inbraakwerend

inhuis plaza levert alle screens op maat. Benieuwd naar wat jouw screen op maat kost?

Wat is een rolluik?

Rolluiken houden in de zomer de zon buiten en beschermen je woning tegen hoge temperaturen, in de winter werkt het juist als extra isolatie en houd je de warmte juist binnen. De horizontale lamellen dienen als een krachtig gesloten pantser, waardoor ramen en deuren volledig af te sluiten zijn. Hierdoor maakt het inbrekers moeilijker om binnen te komen. Tevens kan er met een rolluik op ieder moment van de dag volledige duisternis worden gecreëerd. Voor mensen die nachtdiensten werken en overdag moeten slapen, zijn rolluiken daarom een echte aanrader. Doordat de lamellen zijn voorzien van een aluminium buiten laag met schuim aan de binnenzijde, worden geluidstrillingen opgevangen en dempt het rolluik het geluid van buitenaf. 

Waarom kiezen voor een rolluik?

Rolluiken zijn een multifunctionele zonwering en bieden veel voordelen. Zo werken ze zonwerend, isolerend, inbraakwerend, geluidswerend en kunnen ze een ruimte compleet verduisteren. Ben je dus op zoek naar een zonwering die deze eigenschappen bezit? Dan zijn rolluiken het product voor jou!

Elektrische rolluiken
rolluik inhuis
Rolluiken op zonne-energie
Rolluiken INHUIS
Rolluik slaapkamer

Voor- en nadelen van rolluiken

Voordelen

Zonwerend

Isolerend (geluid en temperatuur)

Inbraakwerend

Bescherming tegen weersinvloeden

Privacy, sluit binnen van buiten af

Verduisterd een kamer (op ieder moment van de dag)

Nadelen

Geen zicht van binnen naar buiten (in gesloten stand)

inhuis plaza levert alle rolluiken op maat. Benieuwd naar wat jouw rolluik op maat kost?

Elektrische rolluiken en screens

De rolluiken en screens worden standaard elektrisch uitgevoerd en zijn voorzien van een Somfy motor. Hierdoor bedien je gemakkelijk je rolluik of screen met een afstandsbediening of app.

Of je voor een screen of rolluik gaat hangt af van je wensen. Wil je een zonwering om de zon te weren, maar wil je nog wel naar buiten kunnen kijken? Dan is een screen een goede oplossing. Wil je de zon helemaal buitensluiten of een zonwering met een inbraak werend karakter? Dan kun je beter voor een rolluik gaan.

Elektrische zonwering met afstandsbediening

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven