Waterdichte zonwering: welke opties zijn er?

De weersomstandigheden in de zomer kunnen erg wisselvallig zijn. Over het algemeen is het natuurlijk heerlijk zomers weer, maar het kan ook zeker voorkomen dat het regent. Wil je in de zomer genieten van een overkapping? Dan is het belangrijk dat je zonwering waterafstotend is.

Zonneschermen waterafstotend?

Wanneer je op zoek bent naar waterafstotende zonwering, is een (knikarm) zonnescherm een goede optie. Een zonnescherm bevat een zonweringsdoek van waterbestendige stof. Er zijn zonneschermen verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Ook zijn er ontzettend veel mooie doeken waar je uit kunt kiezen, welke allemaal waterbestendig zijn. De prijs voor een waterafstotend zonnescherm begint bij €1.126,00.

Kun je het zonnescherm gebruiken bij een regenbui?

Ondanks dat zonneschermen waterafstotend zijn, is het niet aan te raden om het zonnescherm open te laten staan bij een regenbui. De zonneschermdoeken bevatten een geïmpregneerde laag wat er voor zorgt dat de doeken waterafstotend zijn. De kwaliteit van deze laag en uiteindelijk ook van het doek kan achteruit gaan wanneer het doek heel veel regen vangt. 

Wanneer het begint te regenen is het aan te bevelen om het zonnescherm in te halen. Wel is het van belang om het zonnescherm weer uit te rollen wanneer het droog is, zodat het doek kan drogen. Als dit niet gebeurt blijft het water in de cassette zitten. Dit kan van invloed zijn op de kwaliteit van het zonnescherm.

Pergola zonwering is waterdicht: ideaal voor elk weertype!

Pergola zonwering is een combinatie tussen een zonnescherm en terrasoverkapping. Pergola zonwering heeft een doek wat waterdicht is, waardoor je ook op regenachtige dagen het doek kunt openlaten. Naast Pergola als zonwering, kun je Pergola ook gebruiken als een terrasoverkapping. Denk bijvoorbeeld aan de Plaza Viva. De Plaza Viva is bestand tegen elk weertype. Deze kan dus zowel voor schaduw, als voor regenbescherming dienen. Het regenwater loopt weg wanneer er regen op het scherm terecht komt. De voorste staanders maken het scherm windbestendig.

Terrasoverkapping doeken voor zonneschermen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zachte beige tint, een zwarte tint, of juist voor een grijs gestreept doek. De doeken worden gemaakt van polyester of acryl. 

Extra opties Plaza Viva
De Plaza Viva is verkrijgbaar met LED-licht of een warmtestraler. Dit zorgt ervoor dat ook wanneer het buiten afkoelt of donker wordt, je gewoon gezellig buiten kunt blijven zitten. 

De Plaza Viva is verkrijgbaar in meer dan 140 doekdessins en meer dan 40 framekleuren.

Plaza Viva met telescoopstaanders

Heb je nog een vraag over waterdichte zonwering? Neem gerust even contact met onze productspecialist via de chat of telefoon! Wij helpen je graag verder.

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen