Waterdichte zonwering: welke opties zijn er?

Waterdichte zonwering welke opties zijn er - Header

De weersomstandigheden kunnen in de zomer erg wisselvallig zijn. Over het algemeen hebben we niets te klagen en is het heerlijk zomers weer, maar in Nederland zijn we ook niet verrast als het regent. Wil jij al vanaf het voorjaar kunnen genieten van een overkapping en in de zomer niet naar binnen hoeven rennen als er onverwachts een tropische bui valt? Dan is het belangrijk dat je zonwering waterafstotend is.

Zonneschermen waterafstotend?

Wanneer je op zoek bent naar waterafstotende zonwering, is een (knikarm) zonnescherm een goede optie. Een zonnescherm is voorzien van een waterbestendig zonweringsdoek. Zonneschermen zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Dankzij ons ruime doekassortiment vind je altijd een zonweringsdoek dat waterbestendig is en helemaal bij de stijl van jouw woning past. De prijs voor een waterafstotend en op maat gemaakt zonnescherm begint vanaf €1.539,00.

Kun je een zonnescherm gebruiken bij een regenbui?

Ondanks dat zonneschermen waterafstotend zijn, is het niet aan te raden om het zonnescherm open te laten staan bij een regenbui. De zonneschermdoeken bevatten een geïmpregneerde laag wat er voor zorgt dat de doeken waterafstotend zijn. De kwaliteit van deze laag en uiteindelijk ook van het doek kan achteruit gaan wanneer het doek heel veel regen vangt. 

Wanneer het begint te regenen is het aan te bevelen om het zonnescherm in te halen. Ben je niet thuis en zie je in de weer-app dat het gaat regenen? Met de Somfy TaHoma Switch en de Somfy app op je telefoon, zorg je er zelfs op afstand voor dat het zonnescherm geen regenbui vangt. Wanneer het knikarmscherm toch regendruppels heeft opgevangen, is het van belang om het zonnescherm uit te rollen zodra het weer het droog is. Dan kan het doek goed drogen. Als dit niet gebeurt blijft het water in de cassette zitten. Dit kan van invloed zijn op de kwaliteit van het zonnescherm.

Sfeerbeeld zonnescherm terras
App bediening zonnescherm

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

Pergola zonwering is waterdicht: ideaal voor elk weertype!

Pergola zonwering is een combinatie van een zonnescherm en een terrasoverkapping. Pergola zonwering heeft een doek wat waterdicht is, waardoor je ook op regenachtige dagen de zonwering open kunt laten. Naast een pergola als zonwering, is een pergola ook te gebruiken als een terrasoverkapping. Denk bijvoorbeeld aan de Plaza Viva. De Plaza Viva is bestand tegen elk weertype. Pergola zonwering kan dus zowel voor schaduw, als voor regenbescherming dienen. Het regenwater loopt weg wanneer er regen op het scherm terecht komt. De voorste staanders maken het scherm windbestendig.

Pergola zonweringdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit diverse beige tinten, een zwart doek of verschillende grijs gestreepte dessins. De zonweringdoeken worden gemaakt van polyester of acryl. 

Extra opties Plaza Viva
De Plaza Viva is verkrijgbaar met LED-licht en of terrasverwarming. Dit zorgt ervoor dat ook wanneer het buiten afkoelt of donker wordt, je gewoon gezellig buiten kunt zitten. 

De Plaza Viva is verkrijgbaar in meer dan 140 doekdessins en meer dan 40 framekleuren.

B128 pergola zonwering sfeerbeeld
Pergola zonwering in de tuin
Pergola zonwering
Pergola zonwering B128 halfopen

Heb je nog een vraag over waterdichte zonwering? Start een chat, stuur ons een e-mail of bel ons via 0180 – 555900.

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven