Elektrische rolluiken: welke opties zijn er?

Elektrische rolluiken - welke opties zijn er thumb

Elektrische rolluiken zijn praktisch en multifunctioneel. Ze beschermen je woning tegen de felle zon, warmte en houden nieuwsgierige blikken buiten. Wil je rolluiken aanschaffen en ben je benieuwd naar de opties? Ontdek de mogelijkheden in dit blog!

Meest gekozen rolluiken

Elektrische rolluiken

Rolluiken bieden het hele jaar door veel voordelen. Zo zorgen ze in de zomer voor verkoeling in huis en in de winter voor isolatie. Hieronder hebben we alle voordelen op een rij gezet.

Zonwering
Een rolluik is zonwerend en voorkomt oververhitting in huis. Een rolluik houdt in gesloten stand de zon tegen en hierdoor krijg je een aangename temperatuur in huis.

Isolerend
Rolluiken houden de kou in de wintermaanden tegen en zorgen ervoor dat de warmte in huis binnen blijft. Hierdoor stook je minder en bespaar je op de energierekening.

Geluidwerend
Rolluiklamellen zijn gemaakt van een aluminium buitenlaag met polyurethaan schuim aan de binnenzijde. Hoe dikker de wand van een rolluiklamel, des te meer hinderlijke geluiden gedempt worden. Ideaal als je aan een drukke straat woont!

Verduisterend
Rolluiken zorgen in gesloten stand voor de ideale verduistering in huis. Dit is vooral fijn als je in het weekend lekker lang wil uitslapen of als je regelmatig nachtdiensten draait.

Inbraakwerend
Onze rolluiken zijn gemaakt van sterke en robuuste materialen en voorzien van een anti-optil beveiliging, waardoor ze inbraakwerend zijn. Inbrekers slaan vaak woningen over met rolluiken. Zo kun je met een goed gevoel een avond weg of op vakantie.

Wat kost een elektrisch rolluik?

Wij hebben een groot assortiment aan rolluiken van topkwaliteit in verschillende soorten en maten. Je stelt een rolluik helemaal naar wens samen. De kosten van een rolluik hangen af van de volgende factoren: type rolluik, lamelbreedte, kastuitvoering en bediening. De montagekosten en extra opties kunnen de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Bekijk hieronder onze meest verkochte rolluiken of lees hier meer over in onze blog: wat kosten rolluiken inclusief montage?

Meest verkochte rolluikenVanaf prijsMontagekosten
Rolluik | inhuis €280+ €219 – €349
Rolluik | Roma €670+ €219 – €349
Rolluik solar | Verano €450+ €219 – €349
Deze bedragen zijn excl. opstartkosten (€75,-), eventuele klimmaterialen, overige benodigdheden en afhankelijk van de montagehoogte (begane grond, 1e etage, dakkapel ect.).

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Soorten rolluiken

Er zijn verschillende soorten rolluiken, die op diverse manieren te monteren zijn. De manier van montage hangt af van je wensen en de afmetingen. Een rolluik kan op de muur, op het kozijn of tussen de muur geplaatst worden. Een rolluik op de dag, ook wel een opbouwrolluik genoemd, wordt het meest gekozen. Hieronder leggen we de verschillende soorten rolluiken uit.

1. Opbouwrolluiken
Een opbouwrolluik wordt op het kozijn of op de gevel gemonteerd en is bijna hetzelfde als een voorzetrolluik. Er is één verschil: met een opbouwrolluik heb je ook nog de mogelijkheid om één geheel te vormen met het raam. De rolluikkast bevindt zich hier aan de binnenzijde van het kozijn. Deze methode is zeer geschikt bij een renovatie of nieuwbouwwoning.

+ Meest gekozen rolluik
Een rolluikkast aan de binnenzijde van het kozijn is alleen mogelijk bij een renovatie of nieuwbouwwoning.

Opbouwrolluiken Roma

2. Voorzetrolluiken
Een voorzetrolluik wordt aan de buitenzijde van het raam gemonteerd. Het rolluik wordt op het kozijn of op de muur geplaatst. Bij een voorzetrolluik behoud je een kleine speling van het raam tot aan het rolluik. Dit zorgt ervoor dat je het raam een klein stukje kunt openen. Bij een voorzetrolluik is er geen breekwerk nodig.

+ Weinig sloopwerk
+ Ramen kunnen een stukje open
De kast steekt een beetje uit

Voorzetrolluiken INHUIS

3. Inbouwrolluiken
Een inbouwrrolluik wordt achter de buitensteen en boven het raam gemonteerd. Hier is de rolluikkast volledig uit het zicht zowel binnen als buiten. Een inbouwrolluik zie je het meest bij nieuwbouwwoningen, maar kan ook toegepast worden bij een bestaande bouw. Bij een inbouwrolluik is er veel breek- en sloopwerk nodig, wat niet altijd de meest geschikte methode is. Laat je daarom bij een inbouwrolluik altijd goed informeren door onze specialisten.

+ De kast is volledig onzichtbaar
Er is veel breek- en sloopwerk nodig

inbouwrolluik Roma

Solar rolluiken

De ruimte verduisteren kan ook met een duurzaam rolluik. Het solar rolluik van Verano en Roma wordt aangestuurd door zonne-energie. Het zonnepaneel, dat aan de voorkant is bevestigd vangt alle zonnestralen op waarmee stroom wordt opgewekt. Hierdoor hoeft een solar rolluik niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk. Daarnaast zijn er geen zichtbare draden van binnen naar buiten zichtbaar. Net als een standaard rolluik, heeft een solar rolluik een lange levensduur. De geïntegreerde batterij slaat voldoende zonne-energie op om het rolluik iedere dag opnieuw te bedienen.

solar rolluik
Verano solar rolluik
Solar rolluik dakkapel halfopen

+ Duurzaam, kostenbesparend en draadloos
Wordt alleen op plekken geplaatst waar de zon veel schijnt

Bediening elektrische rolluiken

Onze elektrische rolluiken worden standaard geleverd met een fluisterstille Somfy motor en zijn op verschillende manieren te bedienen. Bedien de rolluiken met een draadloze wandschakelaar, afstandsbediening of app op je smartphone of tablet. Wist je dat elektrische rolluiken langer meegaan dan handmatige rolluiken? Dit komt omdat een elektrisch rolluik automatisch naar beneden wordt gestuurd terwijl je bij een handmatige rolluik te maken hebt met een koord wat kan slijten. Afhankelijk van het gebruik moet het koord uiteindelijk vervangen worden.

Draadloze wandschakelaar
Met de draadloze wandschakelaar bedien je maximaal één productgroep. Deze bediening werkt op basis van batterijvoeding en kan daardoor overal op de muur bevestigd worden.

Somfy Smoove IO draadloze wandschakelaar

Afstandsbediening
Bedien de rolluiken eenvoudig met een Somfy afstandsbediening. Met de 1-kanaals afstandsbediening bedien je één rolluik. Heb je meerdere rolluiken? Koppel maximaal vier producten op een 5-kanaals afstandsbediening, hierdoor bedien je vijf rolluiken apart of allemaal tegelijk.

Somfy situo 5 io pure II

Bediening op afstand met de Somfy TaHoma Switch
Kies voor de Somfy TaHoma Switch en bedien je rolluiken gemakkelijk op afstand via de app op je smartphone of tablet. Via de app bedien je de rolluiken apart of allemaal tegelijk en stel je eenvoudig tijdsinstellingen in. Koppel de Somfy TaHoma Switch met Google Home of Alexa en bedien de rolluiken middels spraakbediening. Met deze bediening krijg je een slimme woning en verhoog je jouw wooncomfort.

Somfy TaHoma® switch

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven