Energie besparen met rolluiken

solar rolluik

De gasprijzen blijven maar stijgen, wat betekent: hogere energierekeningen. Met de aanschaf van rolluiken bespaar je tot ruim 10% op je energierekening. 

Besparen op de energiekosten

De stijgende energierekening raakt alle Nederlanders. Besparen op energie is daarom bij veel huishoudens het gesprek van de dag. Om de maandelijkse kosten te verlagen zijn we op zoek naar mogelijkheden om zo min mogelijk gas te verbruiken, zoals het verlagen van de tempartuur, korter douchen, het plaatsen van een warmtepomp of duurzame kozijnen. Daarbij wordt een belangrijke oplossing vergeten: rolluiken.

Hoeveel energie bespaar je met rolluiken?

Rolluiken zijn vaak niet het eerste waar je aan denkt bij het isoleren van je woning. Het is natuurlijk minder ingrijpend dan het vervangen van de raampartij, máár ze verhogen de isolatiewaarde van de ramen aanzienlijk. De Stichting All Electric Bouwen heeft aangetoond dat je met rolluiken tot 10% bespaart op de jaarlijkse energierekening. Ook wanneer je al HR++ glas hebt.

Hoeveel levert het op?
Om concreet een beeld te krijgen hoeveel geld je kunt besparen met rolluiken, hebben we het volgende rekensommetje onder elkaar gezet:

Gemiddeld kubieke meter aan gas per jaar (volgens Nibud):1254 m3
Gemiddelde gasprijs per m3 (op basis van de tarieven van een nieuw variabel energiecontract van de 20 grootste energieleveranciers):€ 3,14
Gemiddelde tarief per jaar:€ 3.938
Besparing -10% met rolluiken op jaarbasis:€393,80

Met de aanschaf van rolluiken kun je dus tot wel € 393,80 per jaar minder kwijt zijn aan energiekosten. Interessant toch?

Meest gekozen isolerende rolluiken

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

Categorie rolluiken

Hoe isolerende rolluiken werken

In de winter verliezen we veel warmte via de ramen in huis. Rolluiken zorgen dat het warmteverlies minder wordt, want je isoleert als het ware de ramen in huis. Bij een rolluik in gesloten stand ontstaat er stilstaande lucht tussen het raam en het rolluik. Deze stilstaande lucht is de isolerende laag die ervoor zorgt dat de warmte van binnen niet naar buiten kan en andersom, dat de kou van buiten niet naar binnen kan. In de zomer worden rolluiken juist gebruikt om het huis koel te houden, zo werken ze beide seizoenen isolerend en heb je er heel het jaar door profijt van.

Meer weten over de isolerende werking van rolluiken? Lees dan de blog ‘Isolerende rolluiken; bespaar energie en hou de woning koel‘.

Rolluiken zorgen voor meer dan alleen isolatie

Wanneer je kijkt naar de verschillen tussen rolluiken en HR++ glas op het gebied van isolatie zijn er niet veel verschillen. Rolluiken bieden echter naast isolatie ook andere voordelen t.o.v. HR++ glas, zoals:

Voordelen

Zonwerend: in de zomer blijft de woning koel

Dubbele isolatie mogelijk (HR++ glas én rolluiken)

Rolluiken zijn eenvoudiger en minder kostbaar te monteren dan een volledig nieuwe raampartij

Inbraakwerend

Privacy, sluit binnen van buiten af

Verduisterd een kamer (op ieder moment van de dag)

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven