Geniet van het najaar met isolerende gordijnen

Geniet van het najaar met isolerende gordijnen

De herfst is aangebroken en dat betekent dat de dagen korter en kouder worden. Terwijl we genieten van de prachtige herfstbladeren en de gezelligheid van warme drankjes bij de open haard, brengt het seizoen ook lagere temperaturen met zich mee. Dit zorgt voor een uitdaging, want hoe houden we ons huis behaaglijk en energiezuinig tijdens de koude maanden? Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: isolerende gordijnen. In deze blog vertellen we welke gordijnen isolerend werken én hoe je energie bespaart en toch je huis warm houdt.

Meest gekozen isolerende gordijnen

Welke gordijnen hebben een isolerende werking?

Met de huidige energieprijzen willen we ervoor zorgen dat er zo min mogelijk energieverlies in huis plaatsvindt. Met isolerende gordijnen voor het raam ga je energieverlies tegen. Welk gordijntype heeft isolerende eigenschappen? Eigenlijk heeft ieder gordijn een isolerende functie, maar voor optimale isolatie kies je voor zeer dicht geweven overgordijnen in de woonkamer of verduisterende gordijnen in de slaapkamer. Het velours gordijn Royal Velvet van Vadain is een zeer vaak gekozen gordijn voor isolatie in de woonkamer, doordat dit een dichte dikke stof is én direct voor sfeer zorgt.

Om werkelijk isolerende gordijnen in huis te halen is het van belang dat de stof dicht geweven is en geldt; des te dikker de stof, des te meer het gordijn voor isolatie zorgt. Zo kun je jouw favoriete stof ook laten voeren om een isolerende werking te creëren. Houd er wel rekening mee dat de gordijnen niet voor de verwarming hangen, want dan kan de warmte de ruimte niet in.

Woon jij in een huurhuis met enkel glas en is het vervangen van de ramen geen optie? Milieu Centraal heeft vastgesteld dat de combinatie van enkel glas + isolerende gordijnen hetzelfde effect biedt als dubbel glas. Je doet er dus goed aan om met enkel glas voor isolerende gordijnen te kiezen. 

Kant en klaar gordijnen - inhuis
Inhuis plaza x Art of living magazine - gordijnen
Kant en klare gordijnen kinderkamer - inhuis
Vouwgordijnen verduisterend slaapkamer
Gordijnen slaapkamer verduisterend

In welke ruimte hang je isolerende gordijnen?

Isolerende gordijnen zijn een ware aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer en zelfs voor de hal. Voel jij dat er wind via de deur binnenkomt? Dan kan het een verademing zijn om een gordijn voor de deur te hangen. Op deze manier ga je tocht tegen en maakt de wind het niet koud in huis.

Wist je dat isolerende gordijnen ook geluiden van buitenaf reduceren? Hierdoor creëer je met een verduisterende stof een rustige oase in de slaapkamer.

Onze online collectie isolerende gordijnen

Online hebben we een geselecteerd assortiment met isolerende gordijnen, je bent van harte welkom in één van onze showrooms om de volledige collectie met tal van stoffen te bewonderen. 

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Bespaar energie met isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen voor het raam zorgen niet alleen voor een behagelijke temperatuur in huis, maar zorgen er ook voor dat de energierekening naar beneden gaat. Doordat de warmte meer binnenblijft, hoeft de verwarming niet op volle kracht te draaien én dat zorgt voor een lagere energierekening.

Combineer isolerende gordijnen met aluminium rolluiken om de temperatuur in huis zo prettig mogelijk te houden en nog meer energie te besparen. Wanneer je rolluiken aan de buitenkant van het raam plaatst, krijgt de kou ’s winters haast geen kans om binnen te komen en zorgen de gordijnen ervoor dat de warmte binnenblijft. Dit is toch ideaal? In de blog ‘Energie besparen met rolluiken‘ leggen we uit hoe isolerende rolluiken werken.

Wil je dat er overdag licht naar binnen valt en dat de gordijnen ’s avonds de ijzige kou tegengaan wanneer je niet thuis bent om de gordijnen te sluiten? Dan zijn slimme gordijnen dé oplossing. Wanneer je aan het werk- of een weekend weg bent sluit je de gordijnen eenvoudig vanaf een app op je telefoon.

Waar kan ik de verschillende stoffen bekijken?

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen of wil je de mogelijke stoffen graag bekijken? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak en onze adviseur neemt de mooiste gordijnstoffen mee op pad!

Showroom Barendrecht
✅ Vadain, Holland Haag, Jab en A House of Happiness

Showroom Woerden
✅ Vadain, Holland Haag en A House of Happiness

Showroom Naarden
✅ Vadain, Holland Haag, Jab en A House of Happiness

Showroom Waalwijk
✅ Vadain, Holland Haag, Jab en A House of Happiness

Showroom Voorschoten
✅ Vadain, Holland Haag en A House of Happiness

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven