Isolerende rolluiken: bespaar energie en hou de woning koel

Wil jij de isolatie van jouw huis verbeteren? Isolerende rolluiken zijn een multifunctionele oplossing. Deze rolluiken bieden niet alleen uitstekende bescherming tegen zonlicht, geluidsoverlast en ongewenste inkijk, maar ze helpen ook om de energie-efficiëntie van de woning te verhogen. In deze blog leggen wij uit waar een rolluik zijn isolerende functie aan te danken heeft en bespreken we de vele voordelen van isolerende rolluiken.

Meest gekozen

Bekijk de populairste isolerende rolluiken

rolluik INHUIS
Rolluik | INHUIS
roma rolluik
Rolluik | Roma
Verano solar rolluik
Rolluik solar | Verano
Rolluik INHUIS
Rolluik | INHUIS
Rolluiken Roma
Rolluik | Roma
Verano solar rolluik
Rolluik Solar | Verano

Isolerende rolluiken, hoe zit dat?

Al onze rolluiken hebben een isolerende functie, jij vraagt je dan vast af hoe dat mogelijk is? Onze rolluiken worden gemaakt van aluminium, wat voor meer isolatie zorgt dan de kunststof variant. En waar men over het algemeen denkt dat een rolluik zijn isolerende werking te danken heeft aan de vulling van de lamellen, is dat niet helemaal waar. Er zijn namelijk twee factoren waardoor het rolluik de eigenschap ‘isolerend’ krijgt.

  1. Schuimlaag in de lamellen
    De rolluiken worden geproduceerd met lamellen met een gespoten PUR-schuim (polyurethaan) vulling, wat zorgt voor isolatie én geluidwering.
  2. Stilstaande lucht
    Wanneer jij het rolluik volledig sluit, ontstaat er tussen het raam en het pantser stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht zorgt voor een isolerende laag. Op deze manier kan de warme lucht ’s winters niet naar buiten en ’s zomers niet naar binnen. Zo hoef je niet onwijs te stoken of een airco aan te schaffen en zorg je toch voor een zeer aangenaam binnenklimaat.

De Stichting All Electric Bouwen heeft zelfs aangetoond dat je met rolluiken dankzij de isolerende waarde tot wel 10% bespaart op je jaarlijkse energiekosten? Dat is nog eens een win-win situatie!

De voor- en nadelen van isolerende rolluiken

Een rolluik is een waar multifunctioneel item aan huis. Laten we daarom inzoomen op de voor- en nadelen van isolerende rolluiken. Op deze manier maak jij gegarandeerd een weloverwogen beslissing over de aanschaf van dit type zonwering.

Voordelen

+ Zonwerend & verduisterend
Dankzij de aluminium lamellen, de geleiders en de omkasting wordt een rolluik zo geplaatst dat er nagenoeg geen lichtinval de ruimte binnenvalt. Dit zorgt voor verduistering & houdt het zonlicht tegen.

+ Geluidwerend
Doordat geluidsgolven voor een groot deel worden afgeketst door het rolluik, heb je minder last van geluiden van buitenaf.

+ Inbraakwerend
Handbediende rolluiken staan al bekend om het feit dat ze inbrekers afschrikken, maar de motor van een elektrisch rolluik maakt het inbrekers éxtra lastig.

+ Lagere energierekening
Dankzij de isolerende functie van rolluiken hoef je minder te stoken, wat zorgt voor een lagere energierekening.

+ Creëert privacy
In gesloten stand kan niemand door het rolluik naar binnen kijken. Dat betekent veel privacy in huis.

+ Elektrisch bedienbaar
Geen gedoe meer met een bandopwinder waar je met veel kracht aan moet trekken; dankzij de elektrische motor bedien je het rolluik gemakkelijk van een afstand.

Nadelen

– Geen zicht naar buiten
Wanneer je plezier hebt van de voordelen van het rolluik, zorgt dat er ook voor dat je niet naar buiten kunt kijken. Voor de bovenverdieping vind je dit vaak niet zo erg, maar in de woonkamer wil je over het algemeen wel naar buiten kijken. In dit geval zijn screens een mooie optie.  

– Minder esthetisch
Een rolluik heeft een grof uiterlijk door de omkasting en doordat de zonwering volledig van aluminium wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat een rolluik het esthetische uiterlijk van jouw woning verlaagd.

Isoleer de ruimte met een duurzaam solar rolluik

Kies jij graag voor een duurzame oplossing als je de keuze hebt? Dan is een rolluik op zonne-energie het isolerende rolluik voor jou. Met een solar rolluik wordt de zonwering aangedreven door een accumotor. Deze accumotor laadt op dankzij het zonnepaneel op de omkasting van het rolluik. Het zonnepaneel haalt de zonne-energie binnen, waardoor de accumotor weer aangedreven wordt.

Met een solar rolluik zijn gaten in de gevel voor de stroomvoorziening verleden tijd, want dankzij de accumotor heeft het rolluik geen stroom van binnenuit nodig. Dit is toch ideaal? Met een solar rolluik van merken als Verano en Roma heb je niet alleen de voordelen van het rolluik, maar kies je ook nog eens voor een duurzame oplossing.

Wil jij meer weten over solar rolluiken? Lees dan ook de blog ‘Rolluiken op zonne-energie‘ voor alle informatie. 

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonwering specialist
Eddy

Prijs van isolerende rolluiken inclusief montage

Bij INHUIS Plaza vind je rolluiken in verschillende prijsklassen. Dit komt doordat ieder type rolluik haar eigen voordelen, toepassingen en kwaliteiten kent. Zo kun je bij INHUIS Plaza terecht voor een rolluik van VeranoRomaINHUIS en zelfs Luxaflex. Onze rolluiken worden volledig op maat gemaakt, wat betekent dat het rolluik aan de hand van de exact benodigde maatvoering en kleursamenstelling voor jou wordt gemaakt.

Je stelt bij ons het gewenste rolluik online eenvoudig samen, zo zie je direct een prijs. Hou er wel rekening mee dat de prijs nog beïnvloed kan worden door diverse factoren als de definitieve maatvoering, de lamelbreedte, de kastmaat, de kleurkeuze en montagewijze. Geen paniek, we zijn online en in de showrooms transparant in onze product- en montageprijzen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Productprijs

Meest verkochte rolluiken Vanaf prijs
Rolluik | INHUIS €280
Rolluik | Roma €670
Rolluik Solar | Verano €450

Montagekosten

Voorrijkosten Begane grond 1e etage 2e etage Dakkapel
€75 + €199 + €249 + €299 + €349
€75 + €199 + €249 + €299 + €349
€75 + €149 + €199 + €249 + €299

Waarom kiezen voor INHUIS Plaza?

Met meer dan 10 jaar aan ervaring doen wij er bij INHUIS Plaza alles aan om de ervaring voor onze klanten zo prettig mogelijk te maken; service staat voorop! Zo komen onze adviseurs graag aan huis voor persoonlijk advies en nemen zij direct de correcte maatvoering op, vinden wij het fijn als de klant de order nog éénmaal checkt voordat de order in bestelling gaat en nemen onze monteurs het afval van de montageklus weer netjes mee.

Kies je voor onze meet- en montageservice? Dan kun je rekenen op 5 jaar fabrieksgarantie en 2 jaar montagegarantie.

Advies van specialisten|Ook op locatie Eigen meet- en montageservice Trustpilot score: 4.8 / 5 uit 1.534 reviews Tot 5 jaar garantie|Ook op de montage
Advies van specialisten|Ook op locatie Eigen meet- en montageservice
Trustpilot score: 4.8 / 5 uit 1.534 reviews Tot 5 jaar garantie|Ook op de montage

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke

Nienke

Ik word blij van warme en kleurrijke interieurs met een modern farmhouse touch | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover
Nienke

Nienke

Ik word blij van warme en kleurrijke interieurs met een modern farmhouse touch | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover


Gerelateerde artikelen