Een zwarte woonkamer inrichten: tips en inspiratie

jaloezieën woonkeuken

Zwart is een trendkleur die je in veel interieurs tegenkomt. Of je je huidige woning nu een flinke opknapbeurt geeft of je nieuwe koopwoning inricht. Zwart is  gewaagd, maar wanneer je hem goed stylt ook heel gaaf. De juiste accessoires zorgen voor warmte, raamdecoratie voor voldoende lichtinval en creëer je met verlichting extra sfeer.

Doe je graag wat inspiratie op voor een zwarte woonkamer? In dit blog geven wij tips en inspiratie voor het inrichten van een zwarte woonkamer!

Black, black, black

Zijn de muren op dit moment nog wit? Dan wordt het wel een grote verandering om de muur mee te nemen in het zwarte geheel. Kies voor een aardetint wanneer een zwarte muur voor jou too much is.

Aardetinten mengen prachtig met zwarte meubels. Door een aantal grote componenten te veranderen, krijgt je kamer al snel een chique uitstraling: ga voor een grote zwarte buffetkast, een zwarte keuken of een zwarte eettafel. Je kunt natuurlijk ook  je kozijnen zwart verven.  

Houd jij van een spannende keuze en kies je voor een zwarte muur? Met sierlijsten geef je je zwarte muur een zachtere en chique uitstraling.

vitrage gordijnen

Creëer sfeer: stalen deuren en verlichting

Een zwarte woonkamer wil je natuurlijk sfeer meegeven, anders wordt het snel kil. Hoe breng je sfeer in de woonkamer? Stalen deuren zijn je vast niet onbekend. Een stalen deur zorgt voor een exclusieve look en is daardoor een ware upgrade. Wanneer je de deur van de woonkamer naar de gang vervangt voor een stalen deur met glas, oogt de ruimte open en is er ook meer lichtinval.

Voor een warme touch is de juiste verlichting ook heel belangrijk. Een rieten, rotan of bamboe lamp past bij een natuurlijke look, een strakke egale lamp past bij een industriële look.

Voldoende lichtinval met passende raamdecoratie

Wanneer je kiest voor een zwart interieur is het van groot belang te voorkomen dat de woonkamer te donker wordt. Met de juiste raamdecoratie zorg je er eenvoudig voor zorgen dat er voldoende natuurlijk licht naar binnenvalt.

Met houten jaloezieën, gordijnen of shutters op maat maak je het luxe gevoel van een zwart interieur af. De lamellen van jaloezieën en shutter zijn verstelbaar. Pas de positie van de lamellen zelf aan en verander je de woonkamer tot een heerlijk aangename plek. 

Je kunt de raamdecoratie ook in een zwarte kleur samenstellen of juist laten aansluiten op de aardetinten die je verder in het interieur gebruikt.

Pas de positie van de lamellen zelf aan en verander je de woonkamer tot een heerlijk aangename plek. 

Kleed de zwarte woonkamer aan met mooie decoratie

De inrichting van je zwarte woonkamer is bijna rond. Over de belangrijkste aspecten heb je nagedacht. Er rest nog één ding en dat is de decoratie. Maak de woonkamer knus door te kiezen voor accessoires in een warme tint en van natuurlijke materialen. 

Combineer bijvoorbeeld terracotta of goudgekleurde kussens op de bank, met bruin- en zwart gekleurde vazen op de eettafel en grote manden van riet op de vloer. Om het af te maken voeg je een aantal mooie planten in sierlijke potten of rotan manden toe en kun je kijken naar een fluwelen poef of bijzettafeltjes van massief hout.

Donkere kozijnen met gordijnen en decoratie in een aardetint

Populaire raamdecoratie voor zwarte interieurs

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen