Zonwering voor een lichtkoepel

Plisse shades Luxaflex

Lichtkoepels laten veel licht naar binnen maar zorgen er tegelijkertijd ook voor dat je woning in de zomer snel opwarmt. Het vinden van raamdecoratie kan een lastige opgave vanwege de ligging of afmetingen. Gelukkig bieden wij diverse oplossingen voor een lichtkoepel. In ons blog lees je welke raamdecoratie of zonwering geschikt is voor een lichtkoepel!

Populaire zonwering voor een lichtkoepel

Voordelen van lichtkoepels

Lichtkoepels – ook wel dakkoepels genoemd – zijn er in verschillende vormen en maten en hebben veel voordelen. Het grootste voordeel is dat ze veel daglicht naar binnen laten. Daglicht is goed voor onze gemoedstoestand. Het zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en beter kunt functioneren. Een ander leuk voordeel is dat je duurzaam bezig bent. Zo bespaar je op je energierekening, doordat je minder vaak de lampen aan hoeft te doen. Nu zijn al die voordelen leuk meegenomen, toch is het ook wel fijn om de ruimte in huis te verkoelen of verduisteren tijdens de warme zomerdagen. Dit kun je doen door te kiezen voor de juiste zonwering of raamdecoratie. Welke kies je? We helpen je een handje!

Bij het aanschaffen van de juiste zonwering, moet je jezelf eerst afvragen waar de zonwering voor moet dienen. Iedere zonwering heeft zo zijn eigen functie. Heb je een lichtkoepel en wil je graag de felle zon weren? Kies dan voor raamdecoratie. Wil je juist de zon en de warmte tegenhouden? Dan kun je beter kiezen voor zonwering voor buiten.

Raamdecoratie voor een lichtkoepel

Met een lichtkoepel krijg je niet alleen meer lichtinval maar wordt de ruimte in huis ook optisch vergroot. Benieuwd welke raamdecoratie geschikt is voor jouw lichtkoepel? Duette Shades, ook wel bekend als dupli’s, zijn de ideale raamdecoratie voor een lichtkoepel. De dubbele laag stof zorgt ervoor dat ze de felle zon en warmte goed tegenhouden. Daarnaast creëer je met dupli’s sfeer in iedere ruimte. Een lichtkoepel zit vaak niet op de meest bereikbare plekken. Juist dan biedt elektrische bediening een goede uitkomst. Dupli’s kun je met de hand bedienen, maar kies je voor het ultieme gemak dan bedien je jouw dupli met  slechts één druk op de knop. Duette Shades zijn samen te stellen in verschillende kleuren en stofsoorten, hierdoor kun je ze volledig aansluiten op jouw wensen en interieurstijl. Kies je voor een transparante, lichtdoorlatende, of verduisterende stof? Het kiezen van de juiste kleur of stof kan best lastig zijn en dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom kun je bij ons gratis kleurstalen aanvragen. Zo kun je de kleur of stof goed bekijken.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

Zonwering lichtkoepel voor buiten

Naast lichtkoepels heb je ook vlakke lichtstraten. Heb je een lichtstraat en weet je nog niet welke zonwering hier geschikt voor is? 
Met screens houd je niet alleen de zon tegen, maar ook de warmte. Een leuk voordeel is dat je met deze zonwering het zicht naar buiten toe behoudt. Daarnaast kun je met deze zonwering ook kiezen voor extra gemak. Met de afstandsbediening bepaal je met één druk op de knop, de hoeveelheid lichtinval. Wat een luxe! Wil je weten welke screen geschikt is voor jouw lichtstraat? Laat je adviseren in één van onze showrooms! In de koudere en natte maanden wordt het doek in de cassette volledig beschermd tegen regen en vuil. Wel zo handig in ons kikkerlandje! 😉

Brustor veranda Topscreen

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven