Heb jij al raamdecoratie of zonwering voor jouw Velux ramen?

Velux ramen worden in veel situaties gebruikt. Van dakramen tot een dakkapel, lichtkoepels en lichtstraten. Het is hierbij belangrijk om het Velux raam te combineren met mooie en functionele raamdecoratie of zonwering. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de functionaliteiten van jouw Velux raam.

Bij inhuis plaza kun je terecht voor alle raamdecoratie & zonwering producten van Velux. Wist je dat Velux met product- en maatcodes werkt voor hun ramen? Op deze manier hoef je voor het bestellen van raamdecoratie of zonwering alleen deze code door te geven en hoef je niets in te meten. Ideaal toch? Daarnaast is de montage ook vrij eenvoudig waardoor dit door iedereen te doen is

Alle VELUX dakramen van na 1968 hebben een typeplaatje met de precieze informatie over het dakraam. Je vindt het typeplaatje in de rechterhoek van het bovenste kozijn achter de ventilatieklep.

  1. Type
  2. Afmeting
  3. Variant
  4. Productiecode

Welke mogelijkheden zijn er?

Rolgordijn

Er zijn veel leuke designs mogelijk bij de rolgordijnen van Velux. De kinderkamer op de schop? De Star wars en Disney collectie biedt een speelse uitkomst. Ook dit product is lichtdoorlatend en verduisterend te verkrijgen, voor ieder wat wils. Het rolgordijn is zowel handbediend als elektrisch te verkrijgen

Tip: dit product is ook gecombineerd mogelijk met een plissé. Op deze manier kies je voor twee functies in één.

Plisségordijn

De plissés zijn lichtdoorlatend en verduisterend te bestellen. Wat een groot voordeel aan plissés is dat je dit product zowel aan de boven als aan de onderkant kunt bedienen. Hierdoor kun je de plissé in iedere positie laten staan die je wenst. 

Komt de zon door het raam, maar wil je het niet helemaal afsluiten? Geen probleem, dan positioneer je de plissé in het midden van het raam. 

Plissés zijn zowel handbediend als elektrisch te verkrijgen.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn ideaal om de lichtinval te reguleren. Je bepaalt zelf de stand van de lamellen, waardoor je jouw privacy behoudt en er tóch voldoende licht binnenvalt.

De handbediende jaloezieën hebben een stijlvolle bedieningsschuif, die je op jouw eigen bedieningshoogte kunt plaatsen om de lamellen gemakkelijk te kantelen, zelfs als het dakraam open staat.

Jaloezieën zijn zowel handbediend als elektrisch te verkrijgen.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Lichtkoepels

Lichtkoepels zijn erg mooi in een open ruimte en bieden veel lichtinval. Toch is het ook fijn om op een hete zomerdag de lichtkoepel af te kunnen sluiten.


Hiervoor zijn rolgordijnen of plissés een goede oplossing. Het ideale hiervan is dat ze elektrisch en op zonne-energie bedienbaar zijn. Comfort met één druk op de knop, de afstandsbediening wordt meegeleverd bij deze producten.

Rolluiken voor dakramen

Rolluiken bieden een optimale warmtewering en tegelijkertijd een goede isolatie. Daarnaast sluit het rolluik het raam volledig af, waardoor de kamer goed verduisterd wordt.

De rolluiken voor een Velux raam worden elektrisch geleverd op netstroom of zonne-energie. Als je op zoek bent naar optimaal comfort en het gemak van een snelle montage, dan raden wij het rolluik op zonne-energie aan. Dit rolluik is draadloos en kan gemakkelijk bediend worden met behulp van een afstandsbediening of zelfs geheel automatisch.

Buitenzonwering

Ideaal bij de Velux buitenzonwering is dat het voldoende daglicht door naar binnen komt, maar de warmte blokkeert. 

VELUX buitenzonweringen zijn gemaakt van duurzaam, vuilafstotend materiaal waardoor ze eenvoudig te reinigen zijn met een vochtige doek. 

Tip: buitenzonwering is te combineren met een rolgordijn, ideaal om het licht te reguleren en ook nog eens extra voordelig als pakket.

Horren

In de zomer wil je lekker het raam kunnen openzetten zonder dat er insecten binnen komen. Met een hor van Velux behoud je het uitzicht en blijven vervelende insecten buiten.

De insectenhorren worden op de interieurafwerking gemonteerd en kunnen daardoor gecombineerd worden met alle VELUX raamdecoratie- en zonweringsproducten. Ze zijn eenvoudig te monteren en eenvoudig te bedienen.

Ben jij geïnspireerd geraakt of heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven