Soorten zonwering voor buiten: waar kies jij voor?

Zonnescherm Weinor

Warme zomerse dagen zijn heerlijk, maar kunnen er ook voor zorgen dat het in huis minder fijn vertoeven is. Zonwering biedt dan de oplossing! Voorkom opwarming van je woning of creëer een fijne schaduwplek op je terras met de juiste zonwering. Welke soorten zonwering zijn er en wat zijn de verschillen? We zetten het voor je op een rijtje in dit blog!

Meest gekozen zonwering

Soorten zonwering voor buiten: alles op een rij

1. Zonneschermen

Zonnescherm Weinor inhuis plaza

Zonneschermen – ook wel knikarmschermen genoemd –  zijn de populairste zonwering voor jouw terras. Een zonnescherm bestaat uit een stalen frame met een waterafstotend doek. Het doek beschermt je tegen de schadelijke zonnestralen en houdt jouw woning en terras koel. inhuis plaza heeft een groot aanbod aan diverse zonneschermen van de merken Verano, Luxaflex en Weinor.

Stel jouw zonnescherm samen

Een zonnescherm kan helemaal naar jouw wens worden samengesteld. De zonneschermen worden op maat gemaakt, waardoor ze perfect bij jouw raampartij passen. Daarnaast kun je kiezen voor de volgende opties:

1. Systeemkleur
Bepaal zelf de kleur van het systeem. Kies uit populaire kleuren, zoals Ivoor, wit, zwart, antraciet of zilver of een RAL kleur naar keuze.

2. Kleur zonweringsdoek
Kies je voor een uniekleur of een doek met strepen? Bij inhuis plaza heb je altijd de keus uit een ruim assortiment aan doekkleuren.

3. Handbediend of elektrisch
Alle zonneschermen bij inhuis plaza worden standaard elektrisch geleverd met een goede Somfy motor voor het optimale bedieningsgemak.

4. Met of zonder volant 
Er zijn verschillende soorten volant mogelijk, bijvoorbeeld recht of golvend. Zo kun je laagstaande zon blokken of gewoon voor de uitstraling!

Populaire zonneschermen:

Voordelen

Beschermt tegen de zon en schadelijke UV-straling

Elegant, praktisch en veilig

Maximale breedte van wel liefst 12 meter.

2. Screens

Screens buiten - inhuis plaza

Screens zijn verticale zonwering aan de buitenzijde van de woning. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor het weren van de zon in de woning, waardoor de temperatuur je woning op zonnige dagen koel blijft. Wil je op je terras in de schaduw zitten? Dan kun je beter gaan voor een zonnescherm. Screens lijken op rolluiken, omdat het zonweringsdoek verticaal naar beneden schuift. Het voordeel van screens is dat je nog wel naar buiten kunt kijken door het doek heen. inhuis plaza verkoopt screens van de merken Verano, Luxaflex, Roma en Luxaflex.

Stel je eigen screen samen

Screens kun je samenstellen op basis van de volgende opties:

1. Systeemkleur
Bepaal zelf de kleur van het systeem. Kies uit populaire kleuren, zoals Ivoor, wit, zwart, antraciet of zilver of een RAL kleur naar keuze.

2. Kleur screendoek
We hebben een grote collectie screendoeken met verschillende openheidsfactoren. Hoe dikker het screendoek, hoe minder zonlicht erdoorheen komt.

3. Kastuitvoering
Vierkant of half schuin.

Populaire screens:

Voordelen

Nemen minder ruimte in beslag, waardoor er vrije doorloop langs het raam mogelijk is

Zicht naar buiten blijft behouden

Tot 5 meter breed mogelijk

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

3. Rolluiken

Rolluiken

Rolluiken zijn meer dan alleen een zonwering. Naast dat ze de zon weren, zijn ze ook in de winter een echte meerwaarde voor jouw woning. Met rolluiken kun je een kamer goed verduisteren, wat een uitkomst biedt wanneer je nachtdiensten werkt. Daarnaast zijn ze isolerend, geluiddempend en inbraakwerend. 

De elektrische rolluiken van inhuis zijn standaard voorzien van een fluisterstille motor, dé stilste rolluikmotor in de markt van dit moment. Bedien jouw rolluik eenvoudig met een afstandsbediening, schakelaar of app via je smartphone of tablet.

Stel je eigen rolluik samen

Je stelt jouw rolluik eenvoudig en snel online samen. Bij het samenstellen, kun je kiezen voor de volgende opties:

1. Systeemkleur + lamelkleur
Bepaal zelf de kleur van het systeem en de lamellen. Kies uit populaire kleuren, zoals wit, cream, grijs, antraciet, bruin of een RAL kleur naar keuze.

2. Kastuitvoering
Kies het type omkasting. De schuine omkasting is het meest gekozen, de halfronde en ronde omkasting zijn speciaal ontworpen voor een moderne uitstraling.

3. Bediening van elektrische rolluiken
Alle rolluiken worden standaard elektrisch geleverd bij inhuis plaza met een goede Somfy motor.

Populaire rolluiken:

Voordelen

Zonwerend en isolerend

Verduisterende werking in gesloten stand

Dempt geluid van buitenaf

4. Markiezen

Markiezen INHUIS

Markiezen geven je woning een eigen uitstraling. Ze houden de zon aan alle zijden van je raam tegen, waardoor je schaduw in de woning hebt en de woning koel blijft tijdens zonnige dagen. De markiezen zijn in drie verschillende modellen te bestellen: het standaardmodel, het petmodel en het klapmodel. 

Stel je eigen markies samen

Bij het samenstellen van een markies, kun je kiezen voor de volgende opties:

1. Systeemkleur
Bepaal zelf de kleur van het systeem. Kies uit populaire kleuren, zoals wit, roomwit, groen, lichtgrijs, antraciet of zwart of een RAL kleur naar keuze.

2. Kleur zonweringsdoek
We hebben een grote collectie met zonweringsdoeken.

3. Kleur van de biesband
Je kunt de kleur van het biesband overeen laten komen met het zonweringsdoek of juist laten afwijken.

4. Markiesframe
Kies je voor een houten markiesframe of een onderhoudsvrij aluminium markiesframe. 

Populaire markiezen:

Voordelen

Blokkeert zonlicht ook aan de zijkant

Verschillende modellen mogelijk

Aluminium of houten omkasting

5. Uitvalschermen 

Categorie uitvalscherm

Uitvalschermen zijn zonneschermen met twee vaste armen in plaats van knikarmen. Ze zijn dan ook bijzonder stevig en kunnen zowel wind als storm trotseren. Je bepaalt bij het samenstellen van een uitvalscherm zelf de breedte en de uitval. Uitvalschermen zorgen voor schaduw, maar belemmeren het zicht naar buiten niet. Een ideale combinatie! Uitvalschermen worden vaak toegepast voor ramen op bijvoorbeeld een eerste of tweede verdieping of een balkon.  

Stel je eigen uitvalscherm samen

Een uitvalscherm kun je samenstellen op basis van de volgende opties:

1. Systeemkleuren
Je kunt kiezen voor een rechte afwerking of een volant met golven.

2. Kleur zonweringsdoek
Kies je voor een uniekleur of een doek met strepen? Bij inhuis plaza heb je altijd de keus uit een ruim assortiment aan doekkleuren.

3. Handbediend of elektrisch
Alle uitvalschermen bij inhuis plaza worden standaard elektrisch geleverd met een goede Somfy motor voor het optimale bedieningsgemak.

Populaire uitvalschermen:

Voordelen

Wind- en stormvaste armen

Mogelijk tot wel 10 meter breed (wel met een extra arm)

Ideaal voor balkondeuren

Overige zonwering voor veranda’s en terrassen

Naast de verschillende soorten zonwering voor kleine en grote ramen, is er ook zonwering voor veranda’s en terrassen. In een glazen serre, veranda of terrasoverkapping kan de temperatuur tijdens warme dagen snel oplopen. Met verandazonwering kun je de warme en lichtinval in je ’tuinkamer’ zelf regelen. Verandazonwering beschermt je tegen schadelijke UV-stralen en houdt je terras of veranda lekker koel. Het frame van de zonwering is te bestellen in alternatieve RAL-kleuren en structuurlakken. Daarnaast kan de zonwering aan de onderzijde of bovenzijde van de veranda geplaatst worden. 

Wil je graag persoonlijk advies? Maak direct een adviesafspraak aan huis, onze specialist komt graag bij je thuis langs!

Is jouw zonwering verouderd? Bestel een nieuw doek!

Door diverse weersomstandigheden kan het zonweringsdoek van jouw zonwering verkleuren of scheuren. Je hoeft hier echter geen nieuwe zonwering voor te bestellen. Bestel een nieuw zonweringsdoek en je zonwering is weer als nieuw!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven