Wat te doen met rolluiken bij een storm?

Een flinke storm is ons inmiddels niet meer vreemd. Ieder jaar moeten we opnieuw geloven aan harde windvlagen, waarbij het keer op keer spannend is of er niets beschadigd raakt. Heb jij jouw woning voorzien van rolluiken? Dan is het verstandig om op de hoogte te zijn van de risico’s en mogelijkheden wanneer er een storm op komst is. Wij leggen graag uit hoe je bij een storm om moet gaan met je rolluiken.

Volledig dicht óf volledig open

Onze rolluiken van merken als RomaVerano en INHUIS worden gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit maakt de rolluiken zeer sterk en bestand tegen zware windvlagen. Het KNMI spreekt vanaf windkracht 9 van een storm. Wanneer het echt stormt is er vaak een zogenaamde rukwind merkbaar, deze wind ‘rukt’ alles mee wat maar mogelijk is. Wanneer jij het rolluik voor de helft hebt geopend en de wind in dit geval een mogelijkheid vindt om achter de het pantser te komen, is de kans zeer aanwezig dat deze windvlaag de lamellen uit de geleiders trekt.

Om deze reden is het van belang om het rolluik voordat de storm begint volledig in de kast op te rollen óf compleet te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om het rolluik volledig naar beneden te doen, om bijvoorbeeld de ramen te beschermen, is het belangrijk om op te letten of er geen kieren zijn waar de wind zich alsnog achterlangs kan bewegen. Als de lamellen veilig in de kast zijn opgeborgen, weet je zeker dat de lamellen niet uit de geleiders kunnen waaien en dat er geen deuken ontstaan.

Ons advies: Rol voordat de storm begint het rolluik te allen tijde op in de omkasting, om eventuele schade aan het rolluik te minimaliseren of zelfs volledig te voorkomen.  

Check, check, dubbelcheck

Wanneer je op het nieuws hebt gehoord dat er een storm op komst is, is het handig om je rolluiken vooraf even na te lopen. Hoor je de lamellen klapperen wanneer het rolluik volledig naar beneden is gerold? Dat is geen goed teken. Dit kan betekenen dat de lamellen beschadigd of versleten zijn, maar ook dat er tussen de lamellen nog kiertjes zijn. Wanneer dit laatste het geval is, moet je het rolluik nog even verder sluiten, zodat het panters weer een sterk geheel vormt. Is dit niet de oplossing? Dan is het verstandig om de lamellen in de omkasting te rollen om verdere beschadiging voor te zijn.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
Zonweringspecialist Eddy

Zonweringspecialist
Eddy

Toch schade opgelopen? Wij helpen je verder

Is het ‘s nachts gaan stormen en is er daardoor schade aan het rolluik ontstaan? Meld de schade direct bij je verzekering en neem daarna contact op met onze klantenservice. Wanneer het rolluik in het verleden is aangekocht bij INHUIS Plaza, laten wij graag één van onze servicemonteurs langsgaan om de situatie te bekijken en een kostenoverzicht te maken van de reparatie. Is het rolluik zo beschadigd dat reparatie geen optie is? In dat geval komen we graag langs om nieuwe rolluiken in te meten en voorzien onze specialisten je graag van advies in één van onze showrooms of aan huis.

Rolluik | INHUIS

Vanaf prijs € 280,-

Voordelen

+ Mooie prijs-kwaliteitverhouding

+ Verkrijgbaar in de meest gangbare kleuren

+ Lichtgewicht rolluik

 

 

 

>  Bekijk rolluik

Rolluik | Verano

Vanaf prijs € 305,-

Voordelen

+ Geleiders mogelijk met borstel of rubbervulling

+ Kleine kast mogelijk

+ Verkrijgbaar in de meest gangbare kleuren

 

 

 

> Bekijk rolluik

Rolluik | Roma

Vanaf prijs € 670,-

Voordelen

+ Voor iedere situatie een oplossing, dankzij een breed scala aan geleiders

+ Protect lamel voor extra isolatie en veiligheid

+ Blind geschroefd en gemaakt van geëxtrudeerd aluminium om de kans op lekkage of corrosie te minimaliseren

> Bekijk rolluik

Wil jij meer weten over duurzame rolluiken op zonne-energie? Ook dan vind je bij INHUIS Plaza. Lees de blog ‘Rolluiken op zonne-energie‘ voor alle informatie. 

Laat de plaatsing van rolluiken over aan professionals

Wanneer je kiest voor nieuwe rolluiken is het verstandig om de plaatsing van de rolluiken over te laten aan professionals. Op deze manier weet je zeker dat de juiste materialen worden gebruikt en de correcte montagewijze wordt gehanteerd. Denk aan het plaatsen van een valse vensterbank, de correcte bevestigingswijze en het afkitten van kieren. Daarnaast krijg je met de montageservice van INHUIS Plaza 2 jaar volledige garantie op de montage. Dit biedt zekerheid en gemak!

Kies voor stormvaste rolluiken bij INHUIS Plaza

Onze adviseurs komen graag aan huis voor persoonlijk advies aan de hand van jouw wensen en woonsituatie. Is er een keuze gemaakt voor het type rolluik? Dan neemt onze adviseur direct de correcte maatvoering op. Met meer dan 10 jaar aan ervaring doen wij er bij INHUIS Plaza alles aan om de ervaring voor onze klanten zo prettig mogelijk te maken; service staat voorop. Is onze adviseur langs geweest en is de offerte akkoord? Dan vinden wij het fijn als je de order nog éénmaal checkt voordat deze in bestelling gaat. 

Maak gebruik van onze montageservice voor kwaliteit en zekerheid naast de 5 jaar fabrieksgarantie. Na montage leggen de monteurs de gekozen bedieningswijze uit en nemen ze het afval van de montageklus weer netjes mee.

Hierna is het écht tijd om zorgeloos te genieten van jouw windvaste rolluiken!

Advies van specialisten|Ook op locatie Eigen meet- en montageservice Trustpilot score: 4.8/5 uit 2.256 reviews Tot 5 jaar garantie|Ook op de montage
Advies van specialisten|Ook op locatie Eigen meet- en montageservice
Trustpilot score: 4.8/5 uit 2.256 reviews Tot 5 jaar garantie|Ook op de montage

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke

Nienke

Ik word blij van warme en kleurrijke interieurs met een modern farmhouse touch | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover
Nienke

Nienke

Ik word blij van warme en kleurrijke interieurs met een modern farmhouse touch | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover


Gerelateerde artikelen