Rolluiken op zonne-energie

rolluik solar

Een solar rolluik reguleert op een duurzame en kostenbesparende manier de temperatuur in huis en is eenvoudig te monteren. Met een solar rolluik profiteer je van een koele woning in de zomer en ’s winters van een goede isolatie. Wist je dat solar rolluiken nog veel meer voordelen bieden? Lees het in onze blog!

Stel direct online samen

Solar rolluiken

Een solar rolluik biedt net zoals een standaard rolluik veel voordelen, toch zijn er een aantal verschillen. Zo is een solar rolluik voorzien van een accumotor en zonnepaneel. Het zonnepaneel vangt alle zonnestralen op en de geïntegreerde accumotor zorgt ervoor dat er voldoende energie wordt opgeslagen zodat het rolluik dagelijks te besturen is. Hierdoor is een solar rolluik 100% draadloos en is het boren van kabelgoten niet nodig. We zetten alle voordelen van een solar rolluik voor je op een rij:

Voordelen solar rolluik

Zonwerend: Je hebt geen last van de felle zon

Isolerend: Een solar rolluik zorgt het hele jaar door voor een aangename binnentemperatuur

Inbraakwerend: Het pantser van een gesloten solar rolluik schrikt inbrekers af

Geluidswerend: Hinderlijke omgevingsgeluiden van buitenaf worden gedempt

Kostenbesparend: Je wekt op een duurzame manier stroom op, hierdoor bespaar je flink op de energierekening

Duurzaam: Een rolluik op zonne-energie is dankzij het zonnepaneel en de accumotor een milieubewuste keuze, daarnaast gaat een rolluik jarenlang mee

Draadloos: Een solar rolluik heeft een zonnepaneel en accumotor en is daardoor 100% draadloos

Wat kost een solar rolluik?

De prijs van een solar rolluik hangt helemaal af van jouw wensen, de afmetingen en extra opties. Een solar rolluik is dan wel iets duurder dan een standaard rolluik, daarentegen bespaar je wel op de energierekening. Tevens hebben solar rolluiken ook een lange levensduur. Dat noemen we pas een win-winsituatie! Hieronder zie je de kosten van een solar rolluik.

Type productVanaf prijsMontagekostenOpstartkostenBediening (vanaf prijs)
Rolluik solar | Verano€629+ €219+ €75+ €32
solar rolluik
Solar rolluik dakkapel halfopen
solar rolluik
Rolluik solar Verano

Werking solar accumotor

De motor in een solar rolluik is net iets anders dan bij een standaard rolluik. Het verschil zit hem hier in het type motor en de techniek. Het solar rolluik van Verano is bij ons standaard voorzien van een Brel solar motor met een zonnepaneel op de omkasting en is bij levering volledig opgeladen. Het zonnepaneel en accumotor zorgen ervoor dat je op een duurzame manier energie opwekt. Wist je dat de accu ook oplaadt op een bewolkte dag? Het solar rolluik is hierdoor het hele jaar door te gebruiken!

Rolluik met zonnepaneel

Montage solar rolluiken

Afhankelijk van je wens en situatie wordt een solar rolluik in of op de dag gemonteerd. Bij in de dag montage hangt het rolluik tussen de muur. Wil je liever dat het rolluik op het kozijn of op de muur gemonteerd wordt? Kies dan voor montage op de dag. Zoals eerder benoemd is direct zonlicht niet per se nodig om de accumotor op te laden. Echter wordt er bij de inmeting en montage wel altijd rekening gehouden met de plaatsingposititie en zonligging rondom je woning. Daarbij is het monteren van een solar rolluik een stuk eenvoudiger dan bij een normaal rolluik en zeer gunstig voor woningen met gestucte muren. Het boren van kabelgoten voor een stroompunt is niet nodig, zo blijft een binnenmuur of kunststof kozijn nog intact. Dat scheelt overigens ook in de montagetijd! 

Wist je dat solar rolluiken ook te monteren zijn op een dakkapel? In onze blog rolluiken op een dakkapel lees je hier meer over en zie je in één overzicht de opties en prijzen.

Bedieningen solar rolluik

Een solar rolluik werkt dankzij een Brel of Somfy solar motor op zonne-energie. Er zijn vier verschillende soorten bedieningen om het rolluik aan te sturen. Je hebt de keuze uit een draadloze wandzender, afstandsbediening of met een home app op je telefoon of tablet.

Wandzender Brel

Draadloze wandzender
Met de 1-kanaals wandschakelaar koppel je maximaal één productgroep. Heb je meerdere producten met een solar motor? Bedien tot 15 producten tegelijk of apart met de 15-kanaals wandzender. De wandschakelaar is draadloos en kan daardoor overal op de muur geplaatst worden.

Brel_handzender_1_kanaals

Handzender
Bedien maximaal één productgroep met de 1-kanaals afstandsbediening en meerdere producten, tegelijk of apart met de 5 of 15-kanaalsafstandsbediening. Met de afstandsbediening is er geen fysieke inspanning nodig. Met één druk op de knop bedien je het solar rolluik gemakkelijk vanaf de bank.

Handzender Brel

Handzender met timer
Met de 5-kanaals handzender stel je gemakkelijk tijdsinstellingen in, zo gaat het rolluik volgens jouw tijdschema automatisch open of dicht. Dat is vooral fijn als je op vakantie bent, hierdoor zien inbrekers niet dat je voor een langere tijd weg bent.

Brel Hub

Hub Brel
Verhoog je wooncomfort en kies voor de slimme bediening met de Brel Home Hub. Hiermee koppel je tot wel 30 producten met Brel motor en stel je zelf de programmering in voor diverse scenario’s. Zo open of sluit je bijvoorbeeld het rolluik van een afstand. Wel zo makkelijk!

Zoek je liever zonwering waar je nog doorheen kunt kijken en die ook nog eens duurzaam en kostenbesparend zijn? Lees dan ons blog screens op zonne-energie!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven