De 4 grootste valkuilen bij de aankoop van een zonnescherm

Oriënteer jij je op een zonnescherm voor je tuin of terras? Het is belangrijk dat je je goed voorbereid, zodat je een zonnescherm koopt wat aan je verwachtingen voldoet en perfect past in je situatie. Niets is zo vervelend als je op je aankoop terugkomt en spijt hebt van je keuze.

We hebben in een eerdere blog al 6 tips gedeeld die je kunt meenemen in de aankoop van een zonnescherm. In dit blog delen we de 4 grootste valkuilen die wij geregeld tegenkomen. Daar gaan we!

1. Goedkoop is duurkoop: zonwering kopen van slechte kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk. Je schaft je zonwering meestal niet aan voor 3 jaar, maar je wil er juist jarenlang van kunnen genieten. Het is een investering voor vandaag én de toekomst. Zonwering wordt gemaakt van verschillende materialen en doeken. Goedkopere schermen functioneren voor een tijdje best prima, maar de kwaliteit gaat snel achteruit. 

Omdat zonneschermen buiten hangen en aan allerlei weersomstandigheden onderhevig zijn, moeten ze geïmpregneerd zijn met een kwalitatieve coating. Wanneer er geen goede coating aanwezig is, is de kans groot dat er snel schimmel of mos op het doek verschijnt. Daarnaast is het belangrijk dat de kleur van het doek volledig tot de vezels van het doek is ingetrokken en niet alleen op het doek is gedrukt. Dit voorkomt verkleuring en vervaging.

2. Zelf je zonnescherm monteren

Je hebt het zonnescherm op maat uitgezocht en besteld. Tijd om het zonnescherm te monteren! Een screen of een rolluik kan door een handige doe-het-zelver geplaatst worden, maar bij een zonnescherm is dat een minder goed idee. Een zonnescherm is groot en zwaar en moet daardoor stevig aan de gevel gemonteerd worden, bijvoorbeeld met een chemische verankering. 

Zonneschermen zijn daarnaast meestal voorzien van een elektrische motor, waardoor je boven je hoofd werkt. Beide aspecten zorgen ervoor dat het plaatsen van een zonnescherm een zware klus kan zijn. Geef het werk uit handen aan een gespecialiseerde monteur en je voorkomt daarmee een beschadigde gevel, evt. rugklachten of misschien zelfs een beschadigd zonnescherm. Daarnaast krijg je bij het laten monteren altijd garantie op de montage. Is er iets met het scherm aan de hand? Dan komen we bij je langs om de situatie te bekijken en het probleem op te lossen.

Advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Zonwering specialist
Bram

3. Niet gebruiksvriendelijk

Een zonnescherm aanschaffen is een investering voor de langere termijn. Het is dan ook fijn om te kiezen voor bedieningsgemak. Tegenwoordig zijn bij alle zonneschermen voorzien van een goede elektrische Somfy motor. Handmatige bediening is niet veel meer aan de orde. Bij een elektrisch zonnescherm kies je voor een wandschakelaar, een afstandsbediening of voor bediening via een app op je telefoon.

Elektrische bediening kost wel iets meer, maar zorgt voor zoveel gebruiksgemak dat het de investering zeker waard is. Vooral de bediening van je zonnescherm via een app wint aan populariteit. Zo kun je zelfs op je werk – op afstand – je zonnescherm sluiten als er op een warme dag een storm opkomt. 

Wandschakelaar
Afstandsbediening met één kanaal of 4 kanalen
Connexoon box die met een app 'praat'

4. De hoofdprijs betalen

Advies van een specialist is geen overbodige luxe. Ben je op zoek naar nieuwe zonwering? Kies voor goed advies van een zonweringsspecialist. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten zonneschermen met elk zijn eigen eigenschappen. INHUIS Plaza biedt verschillende merken zonwering aan. Zo is er voor iedere prijsklasse een geschikt zonnescherm op maat te vinden en betaal je niet teveel voor jouw scherm.  

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen