Wat kost zonwering?

Zonwering is fantastisch in de zomer. Het zorgt er tijdens warme zomerdagen voor dat je woning en terras heerlijk koel blijft. Als je overweegt om zonwering aan te schaffen is het goed om de kosten vooraf te inventariseren voor zonwering. Ben je benieuwd naar de prijzen van zonwering? 

De vraag ‘Wat kost zonwering?’ is zo breed te beantwoorden, dat we in deze blog de kosten per type zonwering op een rijtje zetten. Er is zowel goedkope zonwering als dure zonwering op de markt, afhankelijk van de kwaliteit, het merk en de opties die je wenst.

De prijs van je zonwering heeft daarnaast alles te maken met de bediening, de afmetingen en het design ervan. Voor elektrische zonwering met een goede motor betaal je altijd meer dan zonwering die je handmatig bediend. Maar je hebt dan ook het gemak en de kwaliteit waar je nog jaren plezier van hebt.

In dit blog vind je de kosten van een: zonneschermscreenmarkies en uitvalscherm.

Wat kost een zonnescherm?

Zonneschermen is de meest populaire zonwering. In onze collectie vind je prachtige en stevige zonneschermen met een keuze uit meer dan 100 doekkleuren en designs. 

Een zonnescherm stel je zelf helemaal naar wens samen. Ze heeft een standaard uitval van 150 of 160 cm* en is te bestellen met een maximale uitval van 300 cm*. (*afhankelijk van het merk en type)

Wat kost een zonnescherm – ook wel knikarmscherm – nu eigenlijk? Je vindt de globale kostenscope hieronder uitgewerkt. Onze zonneschermen worden tot op de centimeter speciaal voor jou op maat gemaakt.

Kosten van een basis zonnescherm

Handmatig zonnescherm – € 800 tot € 1.200
Elektrische zonnescherm – € 1.000 tot  € 1.500

TIP 
In dit blog delen we 6 tips voor het kopen van een zonnescherm. Denk hierbij aan de installatiesituatie, de bediening, enz.

Wat kost een markies?

De kosten van een markies verschillen behoorlijk. De hoogte van de kosten van een markies worden bepaald door de opties die je kiest. Welke opties zijn er mogelijk?

De uitval: een markies kan een uitval hebben van wel 200 cm. De stadaard uitval is 80 cm. Hoe dieper de uitval, hoe meer stof er nodig is. Hoe hoger de kosten.
Frame: kies je voor een aluminium, hardhouten of grenenhouten frame?
Omkasting: kies je voor een markies zonder omkasting of met een hardhouten, grenenhouten of aluminium omkasting? De prijzen hiervan lopen op tot € 250 extra.
Biesband: kies je voor een biesband met nagels? Dan komen hier extra kosten bij.
Handmatig of elektrisch: voor een elektrische markies betaal je zo’n € 400 – € 500 extra. Wil je de markies handmatig bedienen? Dan kun je ervoor kiezen om het koord van de bediening bovenlangs of onderlangs te laten lopen.

Kosten van een markies, standaardmodel zonder speciale opties

Handmatige markies – € 525 tot € 866
Elektrische markies met schakelaar – € 801 tot  € 1.144

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Zonwering specialist Bram

Wat kost een screen?

De kosten van screens worden voornamelijk bepaald door de afmetingen. Hoe hoger het raam, hoe meer stof er gebruikt moet worden. Verano heeft diverse screens waarin onder andere de maximale afmetingen verschillen. De kosten voor een basis screen zijn als volgt.

Kosten van een screen

Handmatige screen – € 229 tot € 685
Elektrische screen met schakelaar – € 331 tot € 788

Wat kost een uitvalscherm?

Uitvalschermen zijn multifunctioneel en betaalbaar. De kosten van een basis uitvalscherm met een uitval van 100 cm starten vanaf 399 euro. Dit bedrag wijzigt door diverse opties, waaronder de uitval en natuurlijk de bediening.

De uitval: een standaard uitvalscherm heeft een uitval van 100 cm. Dit kun je echter aanpassen naar een uitval van maar liefst 135 cm. Hoe dieper de uitval van het scherm, hoe meer stof er nodig is.
Stormvaste armen: het standaard uitvalscherm heeft al stevige ‘armen’. Wil je het uitvalscherm ook gebruiken bij harde wind? Kies dan voor stormvaste armen. De extra kosten hiervoor liggen niet hoog.
Handmatig of elektrisch: je uitvalscherm handmatig bedienen is prima op de begane grond. Wil je een uitvalscherm voor een raam op een eerste of tweede verdieping? Dan kun je het beste voor een elektrische bediening kiezen. 

Kosten van een uitvalscherm

Handmatig uitvalscherm – € 399 tot € 1.440
Elektrisch uitvalscherm met schakelaar – € 599 tot  € 1.550

Vraag je je nog af ‘wat zijn de kosten van mijn type zonwering?’ Neem gerust even contact met ons op! We helpen je graag bij het samenstellen van een offerte.

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen