De vraag ‘Wat kost zonwering?’ is zo breed te beantwoorden, dat we in deze blog de kosten per type zonwering op een rijtje zetten. Er is zowel goedkope zonwering als dure zonwering op de markt, afhankelijk van de kwaliteit, het merk en de opties die je wenst. Wil je bijvoorbeeld elektrische zonwering? Dan betaal je al snel meer dan zonwering die je handmatig bediend. 

In dit blog vind je de kosten van een: zonnescherm - screen - markies - uitvalscherm. 

 

Wat kost een zonnescherm?

Prachtige en stevige zonneschermen met een keuze uit meer dan 100 doekkleuren en designs. Een zonnescherm stel je zelf helemaal naar wens samen. Een zonnescherm heeft een standaard uitval van 150 of 160 cm* en is te bestellen met een maximale uitval van 300 cm*. (*afhankelijk van het merk en type)

Wat kost een zonnescherm – ook wel knikarmscherm – nu eigenlijk? Je vindt de globale kostenscope hieronder uitgewerkt. 

Kosten van een basis zonnescherm

Handmatig zonnescherm - € 800 tot € 1.200
Elektrische zonnescherm - € 1.000 tot  € 1.500

Bereken de kosten van je eigen zonnescherm

 

Wat kost een markies?

De kosten van een markies verschillen behoorlijk. De hoogte van de kosten van een markies worden bepaald door de opties die je kiest. Welke opties zijn er mogelijk?

De uitval: een markies kan een uitval hebben van wel 200 cm. De stadaard uitval is 80 cm. Hoe dieper de uitval, hoe meer stof er nodig is. Hoe hoger de kosten.
Frame: kies je voor een aluminium, hardhouten of grenenhouten frame? Een aluminium frame is het voordeligst.
Omkasting: kies je voor een markies zonder omkasting of met een hardhouten, grenenhouten of aluminium omkasting? De prijzen hiervan lopen op tot € 250, extra.
Biesband: kies je voor een biesband met nagels? Dan komen hier extra kosten bij.
Handmatig of elektrisch: voor een elektrische markies betaal je zo’n € 300 – € 500 extra. Wil je de markies handmatig bedienen? Dan kun je ervoor kiezen om het koord van de bediening bovenlangs of onderlangs te laten lopen.

Kosten van een markies, standaardmodel zonder speciale opties

Handmatige markies - € 525 tot € 866
Elektrische markies met schakelaar - € 801  tot € 1.144

Bereken de kosten van je eigen markies

 

Wat kost een screen?

De kosten van screens worden voornamelijk bepaald door de afmetingen. Hoe hoger het raam, hoe meer stof er gebruikt moet worden. Verano heeft diverse screens waarin onder andere de maximale afmetingen verschillen. De kosten voor een basis screen zijn als volgt.

Kosten van een screen

Handmatige screen - € 229 tot € 685
Elektrische zonnescherm met schakelaar - € 331 tot € 788

Bereken de kosten van je eigen screen

 

Wat kost een uitvalscherm?

Uitvalschermen zijn bij uitstek het meest populaire zonweringsproduct! Ze zijn multifunctioneel en betaalbaar. De kosten van een basis uitvalscherm met een uitval van 100 cm starten vanaf 399 euro. Dit bedrag wijzigt door diverse opties, waaronder de uitval en natuurlijk de bediening.

De uitval: een standaard uitvalscherm heeft een uitval van 100 cm. Dit kun je echter aanpassen naar een uitval van maar liefst 135 cm. Hoe dieper de uitval van het scherm, hoe meer stof er nodig is.
Stormvaste armen: het standaard uitvalscherm heeft al stevige ‘armen’. Wil je het uitvalscherm ook gebruiken bij harde wind? Kies dan voor stormvaste armen. De extra kosten hiervoor liggen niet hoog.
Handmatig of elektrisch: je uitvalscherm handmatig bedienen is prima op de begane grond. Wil je een uitvalscherm voor een raam op een eerste of tweede verdieping? Dan kun je het beste voor een elektrische bediening kiezen.  

Kosten van een uitvalscherm

Handmatig uitvalscherm - € 399 tot € 1.440
Elektrisch uitvalscherm met schakelaar - € 599 tot € 1.550

Bereken de kosten van je eigen uitvalscherm

 

Vraag je je nog af 'wat zijn de kosten van mijn type zonwering?' Neem gerust even contact met ons op! We helpen je graag bij het samenstellen van een offerte. 


VORIGE

5x Raamdecoratie voor draai-kiepramen

VOLGENDE

Isolerende raambekleding: ideaal voor de zomer én winter