Kies voor gemak met automatische zonwering

Kies voor gemak met automatische zonwering

Met de afwisselende seizoenen in Nederland is het essentieel om het klimaat in huis comfortabel te houden. De zomers zijn steeds warmer en ’s winters moeten we het doen met onstuimig weer. Door te investeren in automatische zonwering speel je op ieder moment van de dag gemakkelijk in op de veranderende weersomstandigheden. In deze blog gaan we dieper in op de werking, voordelen en de verschillende soorten automatische zonwering.

Hoe werkt automatische zonwering?

Dankzij automatische zonwering hoef je bijna niet meer te onthouden of het zonnescherm open of gesloten is. Automatische zonwering draait op een elektrische motor die je op afstand kunt besturen. Dit doe je gemakkelijk met een afstandsbedieningwandschakelaar óf met je telefoon. Ben je van huis weg en vergeten het zonnescherm te sluiten of juist de rolluiken naar beneden te doen? Wanneer dit vaker voor komt dan je lief is, is het een goed idee om bediening middels een app op je telefoon te overwegen. Op deze manier verander je op afstand gemakkelijk de stand van de zonwering.

Wanneer je jouw zonwering zo geautomatiseerd mogelijk wil instellen, kun je kiezen voor de TaHoma Switch van Somfy, waarmee je tot wel 40 verschillende scenario’s voor jouw zonwering kunt instellen. Wil jij gewekt worden door het daglicht? Stel de rolluiken bij de slaapkamer dan in op het moment dat de zon opkomt, wil jij dat het zonnescherm automatisch sluit als de zon niet meer op de tuin staat? Dan stel je dit tijdstip gemakkelijk in met de TaHoma Switch.

Als je meer wil inspelen op de wisselvallige weersomstandigheden in Nederland kun je ervoor kiezen om de zonwering te voorzien van Somfy sensoren. Door sensoren als de zon-, regen- of windsensor van Somfy bij de zonwering te bevestigen, sluit het knikarmscherm direct als het hard gaat waaien of openen de screens automatisch als de zon zich onverwachts laat zien. 

Somfy afstandsbediening
Elektrische rolluiken
automatische screens

De eigenschappen en voordelen van automatische zonwering

Automatische zonwering is een slimme investering die talloze voordelen biedt voor jou en jouw huis. Er valt over automatische zonwering naast comfort en gemak nog veel meer de ontdekken. Van efficiënte temperatuurregeling en bescherming tegen UV-stralen tot energiebesparing en verhoogde woningwaarde; de voordelen zijn eindeloos.

Voordelen!

Efficiënte klimaatbeheersing: Automatische zonwering maakt het mogelijk om de hoeveelheid zonlicht die het huis binnenvalt te reguleren. Op warme dagen blokkeert de zonwering direct zonlicht, waardoor de binnentemperatuur wordt verlaagd en op koude winterdagen hou je met rolluiken de warmte lekker binnen. Dankzij de diverse modellen en slimme toepassingen speel je met automatische zonwering in op jouw wensen.

Energiebesparing: Doordat je met automatische zonwering het klimaat in huis kunt reguleren, wordt je energieverbruik sterk verminderd. In de zomer wordt de zonnewarmte tegengehouden en bespaar je geld doordat de airco minder tot niet aan hoeft en ’s winters laat je de zonnestralen juist binnen om het huis op natuurlijke wijze te verwarmen. Dit leidt tot lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Gemak en comfort: Met automatische zonwering kun je de instellingen aanpassen met slechts één druk op de knop of je maakt het jezelf helemaal gemakkelijk door scenario’s in te stellen, zodat de zonwering automatisch opengaat bij zonsopgang en sluit bij zonsondergang. Hierdoor ga je met een gerust hart van huis en is handmatige inspanning écht verleden tijd.

Bescherming tegen UV-stralen: Automatische zonwering biedt bescherming tegen de felle zon. Het reguleert niet alleen de hoeveelheid licht en warmte die het huis binnenkomt, het zorgt er ook voor dat schadelijke UV-straling wordt verminderd. Dit zorgt voor bescherming tegen verkleuring van de meubels, vloer en gordijnen.

Verhoogde woningwaarde: Last but not least zorgt automatische zonwering voor een waardevermeerdering van jou woning. Potentiële kopers zien kwalitatieve zonwering als een waardevolle toevoeging, wat vaak resulteert in een hogere verkoopwaarde.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Welke soorten zonwering is automatisch mogelijk?

Er zijn diverse soorten zonwering geschikt om automatisch te bedienen, maar we lichten de drie meest populaire soorten graag toe.

Categorie zonneschermen
Zonneschermen

Een knikarmscherm is één van de meest populaire vormen van automatische zonwering. Met een automatisch zonnescherm zorg je niet alleen voor voldoende schaduw op het terras, maar behoudt het doek ook zijn kwaliteit. Door een knikarmscherm automatisch te bedienen hou je het scherm jarenlang mooi.

> Stel jouw zonnescherm samen

Solar rolluik Verano
Rolluiken

Rolluiken zijn écht bakbeesten en daardoor bestand tegen haast ieder weertype. Om deze reden zijn automatische rolluiken vooral erg handig om tijdig verduistering en privacy in de ruimte te verzorgen. Aluminium rolluiken zijn ook ideaal om juist daglicht naar binnen te laten op specifieke tijdstippen dat je gewekt wil worden.

> Stel jouw rolluik samen

Project INHUIS Zipscreen Roma
Screens

Screens zijn populair door de moderne en strakke vormgeving. Combineer screens met een temperatuursensor, zodat ze naar gaan op het moment dat de sensor een bepaalde temperatuur heeft gemeten. Dit zorgt ervoor dat jouw woning ook koel blijft als je op een zomerse dag aan het werk bent of het toch warmer wordt dan verwacht.

> Stel jouw screen samen

Kies voor automatische zonwering bij inhuis plaza

Onze adviseurs komen graag aan huis voor persoonlijk advies aan de hand van jouw wensen en woonsituatie. Is er een keuze gemaakt voor de meest geschikte automatische zonwering? Dan nemen zij direct de correcte maatvoering op. Met meer dan 10 jaar aan ervaring doen wij er bij inhuis plaza alles aan om de ervaring voor jou als klant zo prettig mogelijk te maken; service staat voorop. Is onze adviseur langs geweest en is de offerte akkoord? Dan vinden wij het fijn als je de order nog éénmaal checkt voordat de order in bestelling gaat. 

Maak gebruik van onze montageservice voor kwaliteit, zekerheid en 2 jaar montagegarantie naast de 5 jaar fabrieksgarantie. Na montage leggen de monteurs de gekozen bedieningswijze uit en nemen ze het afval van de montageklus weer netjes mee.

Hierna is het écht tijd om te genieten van jouw automatische zonwering!

Advies van specialisten | Ook op locatie

Eigen meet- en montageservice

Trustpilot score: 4.8/5 uit 2.367 reviews

Tot 5 jaar garantie | Ook op de montage

Ben jij geïnspireerd geraakt of heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven