Kindveiligheid

Jonge, opgroeiende kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig naar alles wat er om hen heen te zien en aan te raken is. Het is daarom erg belangrijk dat raamdecoratie veilig is voor (opgroeiende) kinderen.

Belangrijk

De kindveiligheid is natuurlijk een belangrijk onderdeel van raamdecoratie. Er zijn verschillende onderdelen bij raamdecoratie om de kindveiligheid te garanderen. Helaas zijn er jaarlijks te veel kinderen tussen de 0 en 42 maanden die in koorden/kettingen van raamdecoratie verstrengeld raken.

Advies

Bij INHUIS Plaza verzenden wij een kettingbeveiliging mee. Hier kan de ketting in worden vastgeklikt en kan er niet aan het koord of de ketting worden getrokken. Ook wordt er altijd een ketting verzwaarder mee gestuurd. Als de koorden worden samen geknoopt, is er kans dat er lussen en draaien in de koorden komen. Het is niet handig om dit te doen, omdat de kans dat er een kind in wordt verstrengeld dan groter wordt. Als u de koorden omhoog wilt hebben, is het verstandig een koordkikker aan te schaffen. Deze moet zich minimaal 150 cm boven de grond bevinden. Een koordkikker moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien. Het koord wordt volledig in de koordkikker gewikkeld, waardoor kinderen er niet verstrengeld in kunnen raken.

Koorden en kettingen

Als de lengte van een product kleiner is dan 250 cm, mag de bedieningsketting niet langer zijn dan 100 cm. Als de lengte van een product meer is dan 250 cm, moet de bedieningsketting minder of gelijk zijn aan de (producthoogte - 150cm). De bedieningsketting moet minimaal 150 cm boven de vloer hangen. Bij raambekleding met bedieningsketting is het verplicht een veiligheidshaak te gebruiken. Een veiligheidshaak zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd.

Voordelen

Jonge kinderen kunnen gewurgd worden door lussen in trekkoorden, kettingen, banden en koorden die aanwezig zijn voor de werking van het product. Om wurging en verstrikking te vermijden, wordt er aangeraden koorden op een afstand van jonge kinderen te houden. Koorden kunnen rond de nek van kinderen gewikkeld raken. Houd bedden, wiegen en meubels weg van koorden of kettingen.