3x Zonwering tegen warmte

Mooie zomerdagen zijn heerlijk, maar de combinatie van beklemmende hitte en felle zon is soms een flinke uitdaging voor ons als Nederlanders. Gelukkig is er een oplossing tegen de warmte: zonwering. Zonwering tegen warmte is een slimme investering die jouw zomercomfort aanzienlijk verhoogt. Deze oplossing biedt niet alleen verkoeling in huis, maar zorgt ook voor een upgrade van jouw woning. In deze blog gaan we in op deze essentiële zomeroplossing, van de voordelen tot de verschillende soorten en montagemogelijkheden.

Meest gekozen

Zonwering tegen warmte

INHUIS isolerende rolluiken
Rolluiken
Screens de meest effectieve zonwering thumb
Screens
Verano zonneschermdoek
Zonneschermen
INHUIS isolerende rolluiken
Rolluiken
Screens de meest effectieve zonwering
Screens
Alles over het doek van je zonnescherm
Zonneschermen

1. Rolluiken

Rolluiken zijn verticale zonwering met een aluminium pantser en aluminium lamellen. Dit maakt rolluiken niet alleen effectief als zonwering, maar hierdoor bieden ze ook extra veiligheid en isolatie. 

Wanneer je het rolluik volledig sluit, ontstaat er tussen het raam en het pantser stilstaande lucht. Dit zorgt voor een isolerende laag, waardoor de warme lucht ’s zomers niet naar binnen kan en ’s winters niet naar buiten. Hierdoor krijg je een lagere energierekening en een aangenaam binnenklimaat.

Ben jij op zoek naar zonwering tegen warmte voor een goede nachtrust? Dan is een rolluik de uitkomst voor jou. Dankzij de aluminium lamellen kun je de de kamer volledig verduisteren.

2. Screens

Een screen is een verticaal zonweringdoek met zijgeleiders voor de buitenzijde van de woning. Screens zijn écht ontworpen om zonnestralen tegen te houden, een ritsscreen houdt dan ook tot wel 90% van de zonnewarmte tegen.

Het screendoek speelt hierin de hoofdrol. Deze verwerkt de zonnestralen op drie manieren om de lichtinval en warmte tegen te houden. Een deel wordt gereflecteerd, geabsorbeerd en een deel wordt doorgelaten. Donkere doekkleuren absorberen meer, waardoor dit effectief is aan de buitenzijde van je raam. De transmissiewaarde geeft aan hoeveel zonnestralen er doorgelaten wordt door het doek, kies daarom voor een doek met een lage transmissiewaarde.

3. Zonnescherm of pergola zonwering

Een zonnescherm of pergola zonwering is ideaal voor je terras of balkon. Met dit type zonwering geniet je zonder directe blootstelling aan de zon van de zomer. Je creëert een koele schaduwplek én je zorgt er tegelijkertijd voor dat zonlicht je woning lastig bereikt. Met elektrisch te bedienen pergola zonwering of zonnescherm bepaal je eenvoudig hoeveel zonlicht op het terras gewenst is.  

De weefseldichtheid en de kleur van het doek bepalen in welke mate de zonnestralen weerkaatst, opgenomen of doorgegeven worden. Zo heeft een zonweringsdoek met een lichte kleur een minimale UV-bescherming van 95%, terwijl een donker doek tot wel 100% UV-bescherming kan bieden.

Wil je meer weten over de eigenschappen van een zonneschermdoek? Lees dan de blog ‘Wat moet je weten over het doek van je zonnescherm?‘.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
Zonweringspecialist Eddy

Zonweringspecialist
Eddy

Het belang van zonwering

Wanneer de zomerse zon op je ramen schijnt en de temperatuur in huis stijgt, is het belangrijk om je huis koel en comfortabel te houden. Zonwering speelt hierin een cruciale rol. Een mobiele airco lijkt misschien de makkelijkste én beste optie, maar dit is geen duurzame oplossing én het zorgt voor een jaarlijkse kostenpost. Anno 2023 moet dat anders. Zonwering zorgt ervoor dat de hitte wordt tegengehouden voordat het jouw woning binnendringt. Dit komt doordat zonwering de zon al weert vóórdat deze het glas bereikt. 

Om jouw huis en het interieur te beschermen tegen overmatige hitte en schadelijke UV-straling is zonwering van cruciaal belang. Blootstelling aan langdurige hitte kan niet alleen oncomfortabel zijn, maar ook schadelijk voor je gezondheid en je interieur. Meubels, vloeren en stoffen kunnen vervagen of beschadigd raken door de constante blootstelling aan de zon. Daarom is het implementeren van effectieve zonwering essentieel. Zonwering is een eenmalige investering en een duurzame keuze waar je jarenlang plezier van hebt.  

Voordelen van zonwering tegen warmte

Of je nu een schaduwrijke buitenruimte wil creëren, je interieur wil beschermen tegen UV-stralen of een nacht goed wil doorslapen; de juiste zonwering maakt het verschil.

  1. Temperatuurregulering: Een van de meest voor de hand liggende voordelen is het reguleren van de temperatuur in huis. De temperatuur in een woning met zonwering tegen warmte ligt ongeveer 3 tot 6 graden lager dan in een huis zonder zonwering. Dat wordt lekker slapen!

  2. Bescherming tegen UV-straling: Zonwering zorgt voor een uitstekende bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Dit beschermt niet alleen je huid, maar ook de kleur van je meubels en vloer.

  3. Verhoogde privacy: Screens en rolluiken bieden privacy, doordat er nauwelijks tot niet naar binnen gegluurd kan worden. Zo geniet je ongestoord van een avond op de bank. Let met screens wel in de avonduren op, want wanneer het buiten donker wordt en binnen de lampen aan staan zijn er silhouetten zichtbaar.

  4. Energie besparen: Dankzij de isolerende functie van rolluiken en screens hoef je minder te stoken en geen verkoelingsapparaten aan te zetten. Dit zorgt in de zomer én winter voor een lagere energierekening.

Professionele montage

Het plaatsen van zonwering tegen warmte kun je het beste overlaten aan professionals. Kies voor onze meet- en montageservice en verzeker jezelf van service, kwaliteit en vakmanschap. Met deze service weet je zeker dat jouw nieuwe zonwering correct gemonteerd wordt en er niet meer warmte binnendringt dan nodig. 

Met onze meet- en montageservice komt vooraf één van onze adviseurs bij jou thuis om de situatie grondig te bekijken, de maten op te nemen en jou te voorzien van passend advies aan de hand van de situatie. Sluit dit advies aan op jouw wensen? Dan gaan we voor je aan de slag, wordt de order in bestelling gezet én wanneer we de bestelling in ons magazijn hebben ontvangen komen onze monteurs zo snel mogelijk langs voor montage.  

Voordelen van vakkundige montage:

+ Altijd perfect passende zonwering
+ 2 jaar garantie op de montage
+ Gebruik van kwalitatieve bevestigingsmaterialen
+ De zonwering wordt veilig aangesloten
+ Je hoeft zelf niet de ladder op te klimmen om de zware zonwering te bevestigen

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke

Nienke

Ik hou van de rustieke Scandinavische stijl en een modern farmhouse interieur | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover
Nienke

Nienke

Ik hou van de rustieke Scandinavische stijl en een modern farmhouse interieur | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover


Gerelateerde artikelen