Elektrische screens: welke opties zijn er?

Automatische zonwering met app

Met elektrische screens heb je geen last van de felle zon of warmte. Deze zonwering is strak vormgegeven en heeft een moderne uitstraling. Met slechts één druk op de knop creëer je een aangename temperatuur in huis. Er zijn verschillende soorten screens en te gebruiken voor verschillende doeleinden. Benieuwd welke? In dit blog lees je de verschillen en voordelen van elektrische screens!

Meest gekozen screens

Soorten elektrische screens

Standaard screens

Screens zijn het hele jaar door een meerwaarde voor jouw woning. Het doek van het screen zorgt voor optimale filtering van hinderlijke schitteringen. Daarnaast houdt het screendoek ook de UV-stralen tegen en is je raam beschermd tegen regen en vuil. Bij een standaard screen hangt het screendoek tussen twee geleiders in, hierdoor zijn er altijd kieren zichtbaar.

Zipscreens

Zipscreens, ook wel ritsscreens genoemd, zijn net zo effectief als standaard screens, maar bieden extra voordelen. Een zipscreen is namelijk volledig windvast doordat het screendoek in de zijgeleiding is geritst. Hierdoor zijn er geen kieren zichtbaar en kun je het screen zelfs verduisterend samenstellen. Een zipscreen is hierdoor niet alleen windvast, maar gaat ook veel langer mee dan een standaard screen. Wist je dat de screens van Roma éxtra windvast zijn? De onderlat van dit screen is gemaakt van hard staal en is zelfs bestendig bij windkracht 12. Het grote voordeel van screens is dat ze weinig ruimte in beslag nemen vanwege de smalle bovenbak. Hierdoor is deze zonwering geschikt voor elke woning en situatie.

Voordelen

Volledig op maat

Bestendig tegen alle weersinvloeden

Ruimtebesparend vanwege een smalle bovenbak

Uitgebreide keuze aan mogelijkheden, uitvoering, montage en screendoeken in verschillende transparanties

Nadelen

Overdag zit je heerlijk beschut, maar als ’s avonds het licht binnen aanstaat, zie je vanaf buitenaf wel de silhouetten

Solar screens op zonne-energie

Het opwekken van zonne-energie wordt de laatste jaren steeds intensiever benut. Wist je dat zonne-energie ook ingezet kan worden voor de aansturing van elektrische screens?

Solar screens op zonne-energie zijn duurzame zonwering. De batterij van de solar motor wordt automatisch opgeladen bij daglicht dankzij het zonnepaneel aan de voorkant van de screen en heeft een levensduur van 5 tot 10 jaar. Een solar screen hoeft niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk, hierdoor is het niet nodig om een gat van buiten naar binnen te boren. Solar screens zijn niet alleen de meest duurzame manier voor het weren van de zon, maar ook kostenbesparend. Hieronder zetten we de voor- en nadelen van solar screens op een rij.

Verano solar screens dubbel wit grijs

Voordelen

Duurzaam en kostenbesparend

Draadloos dankzij het zonnepaneel

Gemakkelijker te monteren

Nadelen

Het screen wordt alleen op het zuiden geplaatst

Niet alle maatvoeringen zijn geschikt

Zoek je naast screens, ook raamdecoratie voor jouw woning waarvoor je niet hoeft te boren? Lees onze blog raamdecoratie zonder boren en bekijk welke opties er zijn.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Soorten bediening elektrische screens

Al onze screens zijn elektrisch en voorzien van een Somfy motor. De motor wordt volledig en bijna onzichtbaar in de oprolbuis van het screen geïnstalleerd en kan zo op de gevel worden gemonteerd. Een elektrische screen maakt het leven thuis een stuk comfortabeler en het bedienen van jouw zonwering was nog nooit zo eenvoudig geweest. Zelfs grote elektrische screens bedien je eenvoudig en zonder moeite op en neer. Bedien de screens met een wandschakelaar, afstandsbediening of app op jouw smartphone of tablet.

Wandschakelaar
Een wandschakelaar is een eenvoudige bediening en is meestal dichtbij het screen bevestigd. Dit is de goedkoopste bediening, maar niet het meest praktische omdat je altijd naar het screen moet lopen.

Somfy Smoove IO draadloze wandschakelaar

Afstandsbediening
Met de Somfy afstandsbediening bedien je al jouw screens met slechts één druk op de knop. Met een 1-kanaals afstandsbediening bedien je maximaal één screen. Heb je meerdere screens? Met een 5-kanaals afstandsbediening bedien je maximaal vier screens individueel en met het vijfde kanaal bedien je de vier screens tegelijk.

Somfy situo 5 io pure II

Bediening op afstand met de Somfy TaHoma Switch
Bedien de screens op afstand met één klik op jouw smartphone of tablet. De TaHoma Switch van Somfy is een slimme bediening waarmee je jouw screens centraal verbindt en bedient. Via de app bedien je de elektrische screens apart of gegroepeerd en stel je gemakkelijk tijdsinstellingen in. Koppel de app met Google Home of Alexa en bedien de screens middels spraakbediening. De TaHoma Switch app verhoogt het wooncomfort en draagt bij aan een slimme woning.

Somfy TaHoma® switch

Soorten screendoeken

Screendoeken zijn speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk licht en warmte te laten reguleren. De kleine gaatjes in het doek bepalen de openheidsfactor en dus de hoeveelheid licht wat er doorheen komt. De openheidsfactor verschilt van 0 tot 10%. Een lage openheidsfactor heeft een uiterst verduisterende werking. Met een hoge openheidsfactor heb je het meeste zicht naar buiten toe.
Lees hier hoe verduisterend een screendoek is en welke doekeigenschappen er nog meer zijn.

Twijfel je over het type screendoek en kleur? Vraag gratis kleurstalen aan of maak een adviesafspraak in onze showroom en laat je adviseren door onze zonweringspecialisten!

Elektrische screens pergola zonwering
Zipscreens Roma
screens op maat
Screens
Screens op maat

Wat kost een elektrische screen?

Wil je screens aanschaffen voor jouw woning en ben je benieuwd naar de kosten? De prijs van jouw nieuwe screen hangt af van diverse factoren, zoals het type screen, de afmetingen, bediening en extra opties. Daarnaast hebben de montagekosten ook invloed op de uiteindelijke prijs. Stel jouw screen hier samen of bekijk hieronder het overzicht van onze meest gekozen screens.

MerkVanaf prijsSysteemkleurenMontageElektrischWindvast
Screen | inhuis€34711In en op de dagJa met Somfy I.O. motor
Beaufort Screen | Luxaflex®
€74632In en op de dagJa met Somfy I.O. motor
Ritz Screen V599 | Verano
€8314In en op de dagJa met Somfy I.O. motor
Zipscreen 2 | Roma
€970209In en op de dagJa met Somfy I.O. motor

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven