Elektrische screens: welke opties zijn er?

Met elektrische screens heb je geen last van de felle zon of warmte. Dit type zonwering is strak vormgegeven en heeft een moderne uitstraling, wat het een toevoeging maakt voor het exterieur van jouw woning. Met slechts één druk op de knop creëer je een aangename temperatuur in huis. Er zijn verschillende soorten screens en diverse toepassingen. Benieuwd welke? In deze blog lees je de verschillen en voordelen!

Meest gekozen

Elektrische screens

Ritsscreen INHUIS
Screen | INHUIS
V599 Screens Verano
Ritz screen V599 | Verano
Luxaflex Beaufort screen
Beaufort Screen | Luxaflex®
Project INHUIS Zipscreen Roma
ZipScreen.2 | Roma
Ritsscreen INHUIS
Screen | INHUIS
V599 Screens Verano
Ritz screen V599 | Verano
Luxaflex Beaufort screen
Beaufort Screen | Luxaflex®
Project INHUIS Zipscreen Roma
ZipScreen.2 | Roma

Soorten elektrische screens

Standaard screens

Screens zijn het hele jaar door een meerwaarde voor jouw woning. Het doek van het screen zorgt voor optimale filtering van hinderlijke schitteringen. Daarnaast houdt het screendoek ook de UV-stralen tegen en is je raam beschermd tegen regen en vuil. Bij een standaard screen hangt het screendoek tussen twee geleiders in, hierdoor zijn er altijd kieren zichtbaar.

Voordelen:

+ Volledig op maat
+ Goedkope optie

Nadelen:

Niet windvast en verduisterend omdat er altijd kieren zichtbaar zijn

Zipscreens

Het doek van zipscreens, ook wel ritsscreens genoemd, zijn net zo effectief als die van standaard screens, maar het systeem van een zipscreen biedt extra voordelen. Zo is een zipscreen volledig windvast doordat het screendoek in twee zijgeleiders ritst. Dit zorgt ervoor dat er geen zichtbaar zijn, waardoor je het screen zelfs verduisterend kunt samenstellen. Een zipscreen gaat hierdoor ook veel langer mee dan een standaard screen. Wist je dat de screens van Roma éxtra windvast zijn? De onderlat van dit screen is gemaakt van hard staal, wat het screen zelfs bestand maakt tegen windkracht 12. 

Voordelen:

+ Volledig op maat
+ Bestendig tegen alle weersinvloeden
+ Ruimtebesparend vanwege een smalle bovenbak
+ Uitgebreide keuze aan mogelijkheden, uitvoering, montage en screendoeken in verschillende transparanties

Nadelen:

 Overdag zit je heerlijk beschut, maar als ’s avonds het licht binnen aanstaat, zie je vanaf buitenaf wel de silhouetten

Het grote voordeel van screens is dat ze weinig ruimte in beslag nemen vanwege de smalle bovenbak. Hierdoor is deze zonwering geschikt voor elke woning en héél veel situaties.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
Zonweringspecialist Eddy

Zonweringspecialist
Eddy

Solar screens op zonne-energie

Het opwekken van zonne-energie staat de laatste jaren steeds meer in de spotlights. En dat is niet voor niets, want wist je dat zonne-energie ook ingezet kan worden voor de aansturing van elektrische screens?

Voordelen van screens op zonne-energie

Solar screens op zonne-energie zijn duurzaam; de batterij van de solar motor wordt automatisch opgeladen bij daglicht dankzij het zonnepaneel aan de voorkant van het screen en heeft een levensduur van 5 tot 10 jaar. Een solar screen hoeft niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk, waardoor het niet nodig is om een gat van buiten naar binnen te boren. Dit maakt solar screens niet alleen de meest duurzame manier om de zon te weren, maar ook kostenbesparend. Hieronder zetten we de voor- en nadelen van solar screens op een rij.

Solar rittscreen INHUIS - halfopen

Voordelen:

+ Duurzaam en kostenbesparend
+ Draadloos dankzij het zonnepaneel
+ Gemakkelijker te monteren

Nadelen:

Het screen wordt alleen op het zuiden geplaatst
Niet alle maatvoeringen zijn geschikt

Zoek je naast screens, ook raamdecoratie voor jouw woning waarvoor je niet hoeft te boren? Lees onze blog raamdecoratie zonder boren en bekijk welke opties er zijn.

Soorten bediening elektrische screens

Al onze screens zijn elektrisch en voorzien van een Somfy motor. De motor wordt volledig en bijna onzichtbaar in de oprolbuis van het screen geïnstalleerd en kan zo op de gevel worden gemonteerd. Een elektrische screen maakt het leven thuis een stuk comfortabeler en het bedienen van jouw zonwering is nog nooit zo eenvoudig geweest. Zelfs grote elektrische screens bedien je zonder moeite op en neer. Bedien screens met een wandschakelaar, afstandsbediening of app op jouw smartphone of tablet.

Wandschakelaar
Een wandschakelaar is een eenvoudige bediening en wordt meestal in de buurt van het screen bevestigd. Dit is de goedkoopste bediening, maar niet de meest praktische omdat je altijd naar de schakelaar moet lopen.

Somfy Smoove IO draadloze wandschakelaar

Afstandsbediening
Met de Somfy afstandsbediening bedien je al jouw screens met slechts één druk op de knop vanaf de bank. Met een 1-kanaals afstandsbediening bedien je maximaal één screen. Heb je meerdere screens? Met een 5-kanaals afstandsbediening bedien je maximaal vier screens individueel en met het vijfde kanaal bedien je de vier screens tegelijk.

Somfy situo 5 io pure II

Bediening op afstand met de Somfy TaHoma Switch
Bedien de screens op afstand met één klik op jouw smartphone of tablet. De TaHoma Switch van Somfy is een slimme bediening waarmee je jouw screens centraal verbindt en bedient. Via de app bedien je de elektrische screens apart of gegroepeerd en stel je gemakkelijk tijdsinstellingen in. Koppel de app met Google Home of Alexa en bedien de screens middels spraakbediening. De TaHoma Switch app verhoogt het wooncomfort en draagt bij aan een slimme woning.

Somfy TaHoma® switch

Soorten screendoeken

Screendoeken zijn speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk warmte te laten weren en tevens voldoende daglicht binnen te laten. De kleine gaatjes in het doek bepalen de openheidsfactor en dus de hoeveelheid licht dat er doorheen komt. De openheidsfactor verschilt van 0 tot 10%. Een lage openheidsfactor heeft een uiterst verduisterende werking. Met een hoge openheidsfactor heb je het meeste zicht naar buiten toe. Lees hier hoe verduisterend een screendoek is en welke doekeigenschappen er nog meer zijn.

Twijfel je over het type screendoek en kleur? Vraag gratis kleurstalen aan of maak een adviesafspraak in onze showroom en laat je adviseren door onze zonweringspecialisten!

INHUIS - Screens van buiten
INHUIS - Screens van binnen

Wat kost een elektrische screen?

Wil je screens aanschaffen voor jouw woning en ben je benieuwd naar de kosten? De prijs van jouw nieuwe screen hangt af van diverse factoren, zoals het type screen, de afmetingen, bediening en extra opties. Daarnaast hebben de montagekosten ook invloed op de uiteindelijke prijs. Stel jouw screen hier samen of bekijk hieronder het overzicht van onze meest gekozen screens.

Merk Vanaf prijs Systeemkleuren Montage Elektrisch Windvast
Screen | INHUIS €347 11 Ja met Somfy I.O. motor In en op de dag
Beaufort Screen | Luxaflex® €746 32 In en op de dag Ja met Somfy I.O. motor
Ritz Screen V599 | Verano €831 4 In en op de dag Ja met Somfy I.O. motor
Roma €970 209 In en op de dag Ja met Somfy I.O. motor

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen