Screens voor een overkapping? Winddicht én zonwerend

Thumbnail Screens voor een overkapping- Winddicht én zonwerend

Geniet optimaal van je overkapping door screens toe te voegen. Overkapping-eigenaren staan er vaak niet bij stil hoeveel extra comfort en functionaliteit deze eenvoudige toevoeging kan bieden. Door de zijkanten van je overkapping af te sluiten met screens, geniet je van een windvrij terras én ben je beschermd tegen de felle zonnestralen. Wil je weten hoe screens het comfort van je overkapping kunnen verhogen? Lees dan snel verder!

Meest gekozen

Bekijk hier de populairste windvaste screens

Geniet van een afgesloten terras

Je denkt misschien dat een overkapping alleen afgesloten kan worden door glazen wanden, maar niets is minder waar. Door de zijkanten van je overkapping te voorzien van windvaste screens, zorg je voor een complete afdichting van je terras. In de zomer blokkeren ze de felle zonnestralen en houden ze de warmte buiten, zodat je altijd een koele en schaduwrijke plek hebt om te ontspannen. In de winter helpen screens om de kou buiten te houden en de warmte binnen te behouden, zodat je overkapping zelfs op koude dagen comfortabel blijft. Bovendien zijn screens wind- en regenbestendig, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een aangename buitenruimte.

Screens verhogen ook de hoeveelheid privacy onder je overkapping. Het screendoek zorgt ervoor dat jij wel naar buiten kunt kijken, maar voorbijgangers kunnen niet tot nauwelijks naar binnen kijken. Wanneer je het screen tot de grond sluit, houd je ook ongewenste gasten zoals muggen buiten de overkapping. Dat is nog eens onbezorgd genieten van een gezellige zomeravond met vrienden op je terras!

Pergola met opbouwscreen - inhuis plaza
Screen overkapping gesloten - inhuis plaza
Lamellendak met screens
Glazen overkapping - inhuis plaza

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Effectieve zonbescherming

Screens staan bekend om hun zonwerende eigenschappen. Ze blokkeren schadelijke UV-stralen en verminderen de warmte die onder je overkapping binnendringt. Dit zorgt ervoor dat je zelfs op de heetste zomerdagen comfortabel buiten kunt zitten zonder zorgen over zonnebrand of oververhitting.

Heb jij een glazen overkapping? Dan loopt de temperatuur op een zonnige dag al snel op. In dit geval zijn screens ook de oplossing wanneer jouw overkapping al is voorzien van glazen wanden. Met screens ervoor wordt de hitte al tegengehouden voordat het de ramen bereikt.

Voor optimale zonbescherming combineer je screens met verandazonwering, waardoor de zon ook van bovenaf wordt tegengehouden.

Naadloze integratie: Geïntegreerde en opbouwscreens

Voor een overkapping met screens zijn er twee opties. Je kunt kiezen voor een overkapping met geïntegreerde screens of voor het plaatsen van screens op een bestaande overkapping. Beide keuzes zijn goed, afhankelijk van je situatie en voorkeur. Ben je nog aan het oriënteren op een overkapping? Overweeg dan geïntegreerde screens. Hiermee creëer je een strakke, moderne eenheid. Heb je al een overkapping en wil je screens toevoegen? Geen probleem. Dan kunnen de screens eenvoudig op of tussen de palen en het profiel van je bestaande overkapping geplaatst worden.

Opbouwscreens - inhuis plaza
Opbouwscreen
Geïntegreerde screens terrasoverkapping
Geïntegreerde screens

Overkappingen met geïntegreerde screens

Welk screen is de beste keuze?

In ons assortiment vind je diverse screens, maar voor een windvaste afdichting raden wij ritsscreens aan. Dankzij de innovatieve zip-technologie worden deze screens stevig in de geleiders geritst, wat zorgt voor uitstekende windbestendigheid. Voor een nog hogere windbestendigheid bieden we ook premium ritsscreens aan die zijn uitgerust met een verzwaarde onderlat voor extra stevigheid.

Type screenVanaf prijsMax. afmeting in cmMontagekosten (per screen)

Ritsscreen | inhuis
€459400×300+ €219
Premium ritsscreen | inhuis €782600×300+ €219
Deze bedragen zijn excl. opstartkosten (€75,-), eventuele klimmaterialen en overige benodigdheden.

Meer weten over windvaste screens? Lees dan ook onze blog ‘Windvaste screens: de voordelen en prijzen‘.

Vind het perfecte screendoek voor jouw overkapping

Onze screendoeken zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties, ook wel bekend als de openheidsfactor. Deze factor varieert van 0 tot 10%, waarbij een lager percentage een lagere transparantie betekent. Het is daarom goed om te bedenken hoeveel transparantie op jouw terras wenselijk is. Wil je het uitzicht vanaf je terras behouden en toch profiteren van voldoende zonwering? Kies dan voor een doek met een openheidsfactor van 5%. Dit doek biedt de perfecte balans tussen voldoende lichtinval en goede zonwering.

Screens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor je ze volledig kunt afstemmen op de stijl van je overkapping. Dit verhoogt niet alleen de functionaliteit, maar ook de esthetische waarde van je buitenruimte.

Selectie van veel gekozen screendoeken

Factor 1%Factor 3%Factor 5%
Screendoek - E401 Screendoek - E402 Screendoek - E403Screendoek - E209 Screendoek - E211 Screendoek - E202Screendoek - 4850020 Screendoek - 4850030 Screendoek - 4850010

Advies en service van inhuis plaza

Screens zijn een waardevolle investering die de kwaliteit van je buitenleven aanzienlijk kan verbeteren. Dit maakt de overweging van screens voor je overkapping écht de moeite waard. Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw buitenruimte óf wil je een overkapping met geïntegreerde screens samenstellen? Onze adviseurs staan voor je klaar in één van onze showrooms óf komen bij jou thuis voor advies op maat.

Met meer dan 10 jaar aan ervaring doen wij er alles aan om de ervaring voor onze klanten zo prettig mogelijk te maken; service staat voorop! Zo hebben wij naast ons team met vakkundige adviseurs, ook een team met professionele monteurs. Dit maakt dat je met de meet- en montageservice van inhuis plaza kunt rekenen op 5 jaar fabrieksgarantie en 2 jaar montagegarantie. Kies voor de toevoeging van screens aan je overkapping en geniet het hele jaar door van het buitenleven!

Advies van specialisten | Ook op locatie

Eigen meet- en montageservice

Trustpilot score: 4.8/5 uit 2.600+ reviews

Tot 5 jaar garantie | Ook op de montage

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven