Rolluiken dakkapel: de opties en prijzen

Rolluiken dakkapel

Zoek je multifunctionele zonwering voor je dakkapel? Rolluiken op een dakkapel houden de warmte en kou tegen, verduisteren de ruimte en zorgen voor een meerwaarde van je woning. Ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Lees snel verder!

Meest gekozen

Bekijk hier de populairste rolluiken

Rolluik INHUIS
Rolluik | INHUIS
Rolluiken Roma
Rolluik | Roma
solar rolluik
Rolluik Solar | Verano
rolluik INHUIS
Rolluik | INHUIS
Rolluiken Roma
Rolluik | Roma
solar rolluik
Rolluik solar | Verano

Voordelen rolluiken dakkapel

Een dakkapel beschikt vaak over meerdere ramen en steekt altijd iets van het dak uit waardoor er meer zonlicht naar binnen komt. Hierdoor kan het op zolder erg warm worden. Rolluiken op een dakkapel beschermen je woning niet alleen tegen de warmte en kou maar bieden ook vele andere voordelen. We zetten de 5 voordelen voor je op een rij:

Zonwerend Rolluiken weren de felle zon.
Verduisterend Met een rolluik op een dakkapel is het aardedonker op zolder.
Isolerend Rolluiklamellen houden de warmte en kou tegen, hierdoor heb je altijd een aangename temperatuur in huis.
Geluidswerend Met een rolluik heb je geen last van hinderlijke omgevingsgeluiden.
Inbraakwerend Een rolluik is dankzij een anti-optil beveiliging inbraakwerend. Daarnaast zijn ze gemaakt van sterke en robuuste materialen, hierdoor verklein je de kans op een inbraak.

Wat kosten rolluiken op een dakkapel?

Wij hebben een groot aanbod aan rolluiken van topkwaliteit. Onze rolluiken worden volledig op maat gemaakt, hierdoor heb je altijd perfect passende rolluiken die naadloos aansluiten op de ramen van jouw dakkapel. De kosten van een rolluik op een dakkapel hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de afmetingen, het type rolluik, de montage en extra opties. Bekijk hieronder onze meest verkochte rolluiken:

Meest verkochte rolluiken Vanaf prijs Montagekosten Opstartkosten Verdiepingstoeslag (vanaf de tweede etage)
Rolluik | INHUIS €450 + €199 + €75 + €250
Rolluik | Roma €646 + €199 + €75 + €250
Rolluik Solar | Verano €537 + €199 + €75 + €250

Montage rolluiken

Een rolluik op een dakkapel plaatsen is geen makkelijke klus. Rolluiken zijn zware zonweringsproducten waarmee je de hoogte in moet. Om te voorkomen dat je de dakkapel of het rolluik beschadigt, raden wij aan om gebruik te maken van onze meet- en montageservice. Onze specialisten komen graag bij je thuis langs om de juiste maten op te meten. Na het inmeten wordt het rolluik geplaatst door onze vakkundige monteurs. Zo ben je altijd verzekerd dat het rolluik perfect past. Daarnaast krijg je bij ons standaard 5 jaar garantie op het product en 2 jaar garantie op de montage. Hieronder leggen we uit welk type rolluik geschikt is voor jouw dakkapel.

Rolluiken op een bestaande dakkapel
Heb je al een bestaande dakkapel? Kies dan voor opbouw- of voorzetrolluiken. Dit zijn de meest gekozen rolluiken. Het rolluik wordt dan aan de buitenzijde van de dakkapel bevestigd. Het grote voordeel hiervan is dat er geen breek- of sloopwerk benodigd is. Daarnaast behoud je altijd een beetje speling tussen het raam en het rolluik, waardoor je de ruimte kunt ventileren met een draai-kiepraam.

Rolluiken op een nieuwe dakkapel
Ben je van plan om je huidige woning te renoveren of ga je een nieuwbouwwoning kopen? Dan zijn inbouwrolluiken een goede keuze. Een inbouwrolluik wordt in de gevel geïntegreerd waardoor de rolluikkast volledig onzichtbaar is. Hierdoor nemen inbouwrolluiken nauwelijks ruimte in beslag en zorgen ze voor een strakke uitstraling.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
Eddy rond

Zonweringspecialist
Eddy

Bedieningsopties rolluiken

Onze rolluiken worden standaard geleverd met een fluisterstille Somfy motor. Je hebt de keuze uit verschillende bedieningsopties, zoals een draadloze wandschakelaar, afstandsbediening of bediening op afstand met de Somfy TaHoma Switch. Doordat onze rolluiken elektrisch zijn heb je geen fysieke inspanning nodig en bedien je het rolluik eenvoudig en geruisloos. Optimaal comfort!

Solar rolluiken op een dakkapel

Solar rolluiken bieden net zoals standaard rolluiken veel voordelen, toch verschillen ze van elkaar. Met dit type rolluik verduister je de zolder op een duurzame manier én bespaar je op je energierekening. Een solar rolluik heeft een Brel accumotor en is voorzien van een zonnepaneel dat aan de voorzijde van de rolluikomkasting is bevestigd. De solarmotor functioneert dankzij het zonnepaneel dat alle zonnestralen opvangt en omzet in energie. De geïntegreerde batterij heeft voldoende capaciteit om het rolluik iedere dag te kunnen bedienen. Let op: Bij een solar rolluik wordt er altijd rekening gehouden met de plaatsingposititie en zonligging rondom de woning, zodat het zonnepaneel voldoende zonlicht krijgt. Het zonnepaneel kan ook op een overstek van een dakkapel geplaatst worden, hierdoor kan de motor alsnog opladen.

Benieuwd naar de kosten, montage en werking van een solar accumotor? Lees hier alles over in onze blog rolluiken op zonne-energie.

Waarom kiezen voor INHUIS Plaza?

Met meer dan 10 jaar aan ervaring doen wij er bij INHUIS Plaza alles aan om de ervaring voor onze klanten zo prettig mogelijk te maken; service staat voorop! Zo komen onze adviseurs graag aan huis voor persoonlijk advies en nemen zij direct de correcte maatvoering op, vinden wij het fijn als de klant de order nog éénmaal checkt voordat de order in bestelling gaat en nemen onze monteurs het afval van de montageklus weer netjes mee.

Kies je voor onze meet- en montageservice? Dan kun je rekenen op 5 jaar fabrieksgarantie en 2 jaar montagegarantie.

Advies van specialisten|Ook op locatie Eigen meet- en montageservice Trustpilot score: 4.8 / 5 uit 1.534 reviews Tot 5 jaar garantie|Ook op de montage
Advies van specialisten|Ook op locatie Eigen meet- en montageservice
Trustpilot score: 4.8 / 5 uit 1.534 reviews Tot 5 jaar garantie|Ook op de montage

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen