5x voordelen van rolluiken

Je hebt het hele jaar profijt van de rolluiken, maar speciaal in de winter en zomer. Rolluiken hebben namelijk een isolerende werking en houden de warmte van een woning zoveel als mogelijk binnen in de winter en de warmte buiten in de zomer. Naast het feit dat de rolluiken een isolerende werking hebben, hebben ze ook een aantal andere goede eigenschappen. Lees hieronder snel de 5 grootste voordelen van rolluiken.

1. Rolluiken zijn zonwerend

Één van de belangrijke redenen voor het kopen van een rolluik is: zonwering. Tijdens de warme zomerdagen kan je woning snel opwarmen, met name de kamers op een eerste of tweede verdieping. Een rolluik is de ideale zonwering op maat. Sluit je rolluiken en de zon krijgt geen kans om je woning binnen te komen. De temperatuur binnen blijft aangenaam.

2. Rolluiken zijn verduisterend

Werk je nachtdiensten en wil je overdags graag slapen? Of slaapt je peuter slecht met een lichte kamer overdags en vroeg op de avond? Dan zijn rolluiken dé oplossing voor jou! De rolluiken verduisteren je kamer volledig, waardoor je ‘s ochtends fijn kunt uitslapen en overdags ook wat uurtjes kan meepakken als dat nodig is.

3. Rolluiken zijn geluidswerend

Heeft de buurman een feestje of woon je aan een drukke weg? Dan zijn rolluiken ideaal. De geluidsgolven ketsen namelijk voor een deel tegen de rolluiken af, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast. Let op: de behuizing rondom de rolluiken zijn zelf niet stil bij het uitrollen van het rolluik. 

4. Rolluiken zijn inbraakvertragend

Inbrekers kiezen vaak voor woningen waar ze gemakkelijk binnen kunnen komen. Rolluiken werken inbraakvertragend, vooral voor gelegenheidsdieven. Doordat rolluiken zichtbaar aan de buitenkant van de ramen en/of deuren hangen schrikt het veel inbrekers af.

Onze elektrische rolluiken zijn voorzien van een anti-optilbeveiliging, waardoor ze niet vanaf de buitenzijde omhoog kunnen worden geduwd. Rolluiken geven je een veilig gevoel tijdens de donkere winteravonden of in vakantietijd.

5. Rolluiken zijn isolerend

Een rolluik  voor je raam zorgt voor goede isolatie van de kamer. Rolluiken hebben een hoge isolatiewaarde, doordat de lamellen zijn gevuld met PUR schuim. Daardoor is de kamer beter beschermt tegen de kou in de winter en de warmte in de zomer. 

Tip van Bram: Bekijk de installatie situatie

Let vooraf goed op de plaats waar het rolluik komt te hangen. Is er genoeg ruimte tussen en het rolluik en het raam, zodat je het raam nog kunt openen? Is er genoeg ruimte boven het raam voor de kast van het rolluik? Dit zijn belangrijke punten om vooraf goed inzichtelijk te hebben. Zo weet je of de rolluiken op die manier gemonteerd kunnen worden, zoals je voor ogen hebt.

Bram zonwering inhuis plaza
Productspecialist Bram

Elektrische rolluiken: gegarandeerd gemak

Onze rolluiken worden standaard elektrisch geleverd met een kwalitatieve Somfy motor. Op een Somfy motor ontvang je 5 jaar garantie. Een Somfy motor heeft de volgende voordelen. 

Voordelen Somfy motor

Automatische begrenzing instellingen. Perfecte opening en sluiting.
Obstakel-detectie. De motor stopt als het rolluik een obstakel opmerkt.
Vorstbescherming. Als de lamellen bevroren zijn, stopt de motor direct.
Klaar voor Somfy smart home, voor een optimaal verbonden huis.

Stel je rolluik samen

Ben je na het lezen van deze voordelen overtuigd en wil je graag een rolluik aanschaffen? Laat je adviseren door een specialist voor een geschikt rolluik voor jouw situatie. Onze rolluiken zijn in wel 15 verschillende kleuren te bestellen, waardoor jij ze perfect kan laten passen bij jouw huis. 

Doe inspiratie op!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen