Inspiratie: Sfeervolle plissés en duettes in de slaapkamer

Vind je het belangrijk om je slaapkamer helemaal te kunnen verduisteren of wil je je slaapkamer juist heel licht en open houden? Dan zijn plissegordijnen en duettes een ideale raamdecoratie. Ze worden niet voor niets veel gekozen in de slaapkamer. Door de verschillende stoffen en kleuren kun je kiezen voor een kleur met een lichtdoorlatende of een verduisterende black out stof en kun ze afstemmen op de stijl van jouw slaapkamer.

Plissés en duettes in de slaapkamer

Plissés en duettes worden op maat gemaakt en zijn dus passend in iedere ruimte. Een plisségordijn is een stoffen vorm van zonwering die zich als een harmonica opvouwt wanneer het opgetrokken wordt. Een duette is een plisségordijn met een dubbele stof die er van het zijaanzicht uitziet als een honingraat. Door de stof heeft het een moderne en warme look die goed past bij de slaapkamer. Naast dat plissés en duettes er mooi uit zien zijn ze ook nog eens functioneel. Ze hebben een isolerende werking waarbij ze in de zomer de warmte buiten houden en in de winter de warmte juist binnen houden. Hierdoor is je slaapkamer goed op temperatuur en kun je genieten van een goede nachtrust.

Heb je een draaikiepraam in je slaapkamer? Kies dan voor een ingespannen plissé. Hierbij is de plissé aan beide kanten met een smal koordje ingespannen. Het koord wordt vastgezet op het kozijn en zorgt ervoor dat de plissé op zijn plek blijft hangen, ook wanneer je het raam open en dicht doet.

Slaapkamer verduisteren met plissés en duettes

Wil je jouw slaapkamer volledig kunnen verduisteren? Dan kun je beter voor een duette kiezen. Duettes zijn over het algemeen verduisterender, dit komt doordat duettes in tegenstelling tot de plissés een dubbele stof en geen gaatjes hebben waar het touwtje doorheen loopt. Het touw loopt hierbij namelijk tussen de twee stoffen heen. Kies wel voor een duette met een verduisterende stof voor het beste resultaat.

Kinderkamer met plissés en duettes

Ook voor de kinderkamer zijn plisségordijnen een geschikte raamdecoratie. Voor de kinderkamer is het leuk om te kiezen voor wat fellere en vrolijke kleuren en een verduisterende stof. Zo kan je kindje ook overdag goed slapen tijdens het middagslaapje. Ook zijn er verschillende soorten stof met trendy prints voor in de kinderkamer, hierdoor kun je de kinderkamer een leuk thema geven. Wil je meer inspiratie voor raamdecoratie in de kinderkamer? Bekijk onze kinderkamer raamdecoratie blog.

Wil je meer advies over plissés en duettes in de slaapkamer? Start de chat of kom langs in één van onze showrooms in Barendrecht, Naarden of Aartselaar. Onze productspecialisten helpen je graag bij het vinden van de geschikte raamdecoratie in jouw slaapkamer. Bekijk onze blog raamdecoratie in de slaapkamer voor meer inspiratie.

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen