Inspiratie: Sfeervolle plissés en duettes in de slaapkamer

Duette shades slaapkamer dakraam - inhuis plaza

Vind je het belangrijk om je slaapkamer helemaal te kunnen verduisteren of wil je de slaapkamer juist heel licht en open houden? Dan zijn plissé gordijnen en duettes een ideale raamdecoratie. Ze worden niet voor niets veel gekozen in de slaapkamer. Je stelt de raamdecoratie samen met een lichtdoorlatende of verduisterende stof in één van de kleuren uit ons ruimte assortiment voor volledige afstemming op de stijl van jouw slaapkamer.

Plissés en duettes in de slaapkamer

Plissés en duettes worden op maat gemaakt en zijn dus passend in iedere ruimte. Een plissé gordijn is een stoffen vorm van zonwering die zich als een harmonica opvouwt wanneer het opgetrokken wordt. Een duette is een plisségordijn met een dubbele stof die er van het zijaanzicht uitziet als een honingraat en wordt ook wel dupli gordijn genoemd. Door de stof heeft het een moderne en warme look die goed past bij de slaapkamer. Naast dat plissés en duettes er mooi uit zien zijn ze ook nog eens functioneel. Ze hebben een isolerende werking waarbij ze in de zomer de warmte buiten houden en in de winter de warmte juist binnen houden. Hierdoor is je slaapkamer goed op temperatuur en kun je genieten van een goede nachtrust.

Heb je een draaikiepraam in je slaapkamer? Kies dan voor een ingespannen plissé. Hierbij is de plissé aan beide kanten met een smal koordje ingespannen. Het koord wordt vastgezet op het kozijn en zorgt ervoor dat de plissé op zijn plek blijft hangen, ook wanneer je het raam open en dicht doet.

Dupli in frame verduisterend
Dupli XL INHUIS project - Waskamer

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor de slaapkamer? Lees dan ook onze blog raamdecoratie in de slaapkamer voor tips en de beste opties.

Slaapkamer verduisteren met plissés en duettes

Wil je jouw slaapkamer volledig kunnen verduisteren? Dan kun je beter voor een duette kiezen. Duettes zijn over het algemeen meer verduisterend, dit komt doordat duettes in tegenstelling tot de plissés een dubbele stof en geen gaatjes hebben waar het touwtje doorheen loopt. Het touw loopt hierbij namelijk tussen de twee stoffen heen. Kies wel voor een duette met een verduisterende stof voor het beste resultaat.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Kinderkamer met plissés en duettes

Ook voor de kinderkamer zijn plissé gordijnen een geschikte raamdecoratie. Voor de kinderkamer is het leuk om te kiezen voor wat fellere en vrolijke kleuren en een verduisterende stof. Zo kan je kindje ook overdag goed slapen tijdens het middagslaapje. Ook zijn er verschillende soorten stof met trendy prints voor in de kinderkamer, hierdoor kun je de kinderkamer een leuk thema geven. Wil je meer inspiratie voor raamdecoratie in de kinderkamer? Bekijk onze kinderkamer raamdecoratie blog.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven