Slimme gordijnen: luxueus en energiebesparend

Banner - Slimme gordijnen dit moet je weten

Bij het inrichten van je woning maak je niet alleen smaakvolle keuzes, tegenwoordig let je ook op de duurzaamheid. Met slimme gordijnen kies je voor comfort en energie-reductie. Door middel van elektrische gordijnrails bedien je de raamdecoratie gemakkelijk vanaf de bank, vanuit je bed of vanaf je vakantiebestemming. Doordat slimme gordijnen door een elektrische gordijnrail worden aangestuurd, bepaal jij zelf op welk moment de gordijnen open of dichtgaan.

Kies voor elektrische gordijnen in de slaapkamer

De slaapkamer is dé plek in huis waar je de inval van daglicht goed wil reguleren. Overdag mag het zonlicht naar binnen vallen, maar ’s nachts moet de kamer donker zijn. Met slimme gordijnen in de slaapkamer stel je de elektrische gordijnrail zo in dat je s’ ochtends gewekt wordt door natuurlijk daglicht, waardoor je energieker wakker wordt en ’s avonds als een roos in slaap valt door de kamer op het gewenste tijdstip te verduisteren. Wil jij in het weekend uitslapen? Met de handige Somfy TaHoma Switch stel je verschillende scenario’s in, waardoor het elektrische gordijn op zondagochtend later opengaat.

Met gordijnen creëer je niet alleen warmte en sfeer, maar zorg je ook voor verduistering en geluidisolatie. Vaak is het hoe dikker het gordijn, hoe donkerder de kamer wordt. Dit betekent alleen wel dat het gordijn extra zwaar wordt. Voor een elektrische gordijnrail is dit geen probleem, want deze kan een belasting aan tot wel 60 kg.

De elektrische gordijnrails van Somfy zijn geruisloos, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je wakker wordt als de gordijnen opengaan.

Slim gordijn bediening mobiel
Nis plafond elektrische gordijnrails

Waarom slimme gordijnen in de woonkamer?

Denk jij dat elektrische gordijnen alleen een mooie oplossing zijn voor de slaapkamer? Dan heb je het mis! Slimme gordijnen zorgen in de woonkamer voor een luxueuze uitstralingen, creëer bijvoorbeeld een koof in het plafond, waardoor de gordijnrail onzichtbaar wordt. Maar, slimme gordijnen brengen ook meer comfort op dagelijkse basis. Zo hoef je tijdens jouw dagelijkse routine niet denken aan het openen of sluiten van de raamdecoratie. 

In een woonkamer met een hoog plafond zorgen gordijnen voor een mooie akoestiek en zorgen ze voor meer warmte. Hoge gordijnen worden vaak wel zwaar, waardoor ze lastig te bedienen zijn. Wanneer je hoge gordijnen aan een elektrische gordijnrail bevestigt, zorgt de elektrische motor voor een feilloze beweging van de gordijnen. 

Schijnt de zon bij jou thuis in de zomer fel naar binnen? Sluit de gordijnen op afstand om warmte buiten te houden, zodat de airco uit kan blijven. Wanneer het ’s winters koud is, maar de zon wel lekker schijnt, dan moet je de elektrische rails zo instellen dat de gordijnen opengaan. Dan warmt de zon de ruimte op en hoef je niet te stoken.

Met slimme gordijnen op maat weet je zeker dat de gordijnen naadloos sluiten.  

Wat zijn de kosten van elektrische gordijnrails?

Slimme gordijnen stel je bij ons samen met elektrische
gordijnrails van Somfy. De gordijnrail wordt aangestuurd door een Somfy gordijnmotor. Elektrische gordijnrails zijn voor ieder type gordijn geschikt, een wave- of plooigordijn en van linnen stoffen tot verduisterende gordijnen. Je stelt jouw slimme gordijnen volledig naar wens samen. De prijs van elektrische gordijnen is gebaseerd op het type gordijn in combinatie met het type gordijnrail. Wat zijn de kosten en wat is het verschil tussen de Somfy elektrische gordijnrails?

Slim gordijn - Somfy Glydea accu
Geluidsniveau 38 dB
Voeding 230V (met ingeb. 24V voeding)
Maximale belasting 60 kg
Kenmerken Soft start/soft stop functie, handmatig openen blijft mogelijk, fluisterstille motor
Kosten Vanaf € 569,-
Montagekosten € 135,- per elektrische rail/roede
Somfy Glydea gordijnrail
Geluidsniveau 39 dB
Voeding Herlaadbare Lithium-ion batterij
Maximale belasting 45 kg
Kenmerken Soft start/soft stop functie, volledig draadloos, accu is 9 maanden opgeladen, motor
Kosten Vanaf € 539,-
Montagekosten € 135,- per elektrische rail/roede
Somfy Irismo gordijnrail

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
INHUIS raamdecoratie specialist

Gordijnen specialist Annemiek

Bediening van elektrische gordijnen

Van een wandschakelaar of afstandsbediening tot app bediening of spraakassistent. Elektrische gordijnen bedien jij op elke manier die je maar wil, waar je ook bent.

Wandschakelaar en afstandsbediening
Wanneer het van jou niet te technisch of geavanceerd hoeft dan is een wandschakelaar of afstandsbediening de perfecte manier om jouw nieuwe slimme gordijnen te bedienen. Met één druk op de knop sluit jij jouw gordijnen op ieder gewenst moment dat je thuis bent.

Somfy TaHoma switch en spraakassistent
Stel je eigen scenario’s in met de Somfy TaHoma switch. Hiermee verbind je al jouw slimme apparaten vanaf één centraal punt. Je start jouw dagelijkse routine met één druk op de TaHoma switch of je programmeert jouw slimme gordijnen vanaf de Somfy TaHoma app. Op deze manier bedien je de gordijnen vanaf de bank of vanuit je auto. Ga je op vakantie? Dankzij dit systeem verlaat je jouw woning zonder zorgen, want door het open- en sluiten van de gordijnen op verschillende tijden, lijkt het alsof jullie gewoon thuis zijn. Combineer slimme gordijnen met slimme verlichting en je schikt inbrekers zeker af.  

Met de Somfy TaHoma switch, welke compatibel is met Google Assistent, Amazon Alexa en Apple Homekit roep je vanuit bed ‘Alexa, open de gordijnen alsjeblieft.’. De gordijnen glijden geruisloos open, waardoor het prachtige ochtendlicht zo naar binnen schijnt. De spraakassistent is ook handig als je jouw handen vol hebt óf aan het autorijden bent. Win-win, toch?

Koppel aan jouw eigen domotica systeem
Afhankelijk van het type gordijnrail dat je kiest, kun je ervoor kiezen om de elektrische gordijnrails op je eigen domotica systeem aan te sluiten. Let op, dit kan niet met alle gordijnrails. Het is afhankelijk van het type motor waarop de gordijnrail draait. Een gordijnrail met een RTS motor kan niet op een eigen domotica systeem aangesloten worden, maar kan alleen door middel van de Somfy TaHoma Switch gekoppeld worden aan jouw Google Home of Apple Homekit.

Een elektrische gordijnrail kan wel op jouw eigen domotica systeem, veelal een bedraad aangelegd systeem in huis, aangesloten worden met een Somfy WT motor. De elektricien koppelt de motor in dit geval met het KNX, waardoor je de slimme producten met een tablet kunt aansturen.

Welk type bediening kies jij?

Voor- en nadelen van slimme gordijnen

Voordelen

+ Geen gestoei met het openen van zware gordijnen
+ Veilig van huis door vooraf ingestelde scenario’s
+ Geen vlekken door vette handen
+ Energiereductie door programmering o.b.v. temperatuur of zonlicht

Nadelen

Afhankelijk van stroom
Hogere aanschafprijs
Geen keuze in de railkleur
Elektrische rails met een accu moet je periodiek opladen

Nienke

Nienke

Ik hou van de rustieke Scandinavische stijl en een modern farmhouse interieur | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover
Nienke

Nienke

Ik hou van de rustieke Scandinavische stijl en een modern farmhouse interieur | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover


Gerelateerde artikelen