De 4 nieuwste woontrends van 2023

Vouwgordijnen INHUIS

Er is weer een nieuw jaar aangebroken en dat betekent dat er nieuwe woontrends zijn. Welke trends gaan we dit jaar zien en welke raamdecoratie kies je daarbij? Wij hebben het even voor je uitgezocht. In dit blog lees je welke meubels, raamdecoratie, stoffen en kleuren in het nieuwe jaar terugkomen. Lees snel verder!

Raamdecoratie trends voor 2023:

Trend 1: Organische en ronde meubels

Inbetween gordijnen met wave

Rechte lijnen en strakke vormen zijn al jaren geliefd in de meeste interieurstijlen. In 2023 breken we deze trend, want ronde vormen zijn in het nieuwe jaar helemaal hot and happening! Organische meubels, zoals een hoekbank met afgeronde vormen of een ronde houten eettafel zijn dé eyecatchers in het nieuwe jaar. Welke raamdecoratie kies je hierbij? Inbetween gordijnen zijn prachtige raamdecoratie, geven sfeer in ieder interieur en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen. Inbetweens met plooi sluiten mooi aan op de ronde vormen in huis. Twijfel je over de kleur of type stof? Vraag gratis kleurstalen aan.

Trend 2: Aaibare stoffen

Modetrends waaien vaak over naar het interieur, zo ook de teddy stof. Zachte en aaibare stoffen zijn niet weg te denken in het nieuwe jaar. De teddy stof komt overal in terug, zo zie je ze in bankstellen en fauteuils. Wil je deze trend meenemen in je huidige interieur zonder nieuwe meubels te hoeven aanschaffen? Kies voor woonaccessoires met teddy stoffen. Een zachte plaid en kussens op de bank in deze stof, geven jouw interieur dezelfde feeling. Welke raamdecoratie past hierbij? Houten jaloezieën hebben een moderne uitstraling en zorgen voor een warme sfeer in huis. Wist je dat je houten jaloezieën prachtig kunt combineren met gordijnen? Combineer verschillende raamdecoratie voor meer contrast in de woonkamer en een speelse look. Ga jij voor witte, zwarte of eikenkleur jaloezieën? 

Jaloezieën en gordijnen impressie
Houten jaloezieën en gordijnen op maat

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Trend 3: Breng de natuur in huis

Al jaren gaan planten mee in verschillende interieurs. Ze geven de final touch en zorgen voor een oase aan rust. Dat zal in het nieuwe jaar onveranderd blijven, al komen ze net iets anders terug. Breng de natuur in huis met een kleine twist. Verwerk je planten in je hanglampen of wanneer je een echte plantenliefhebber bent, creëer een plantenwand! Kamerplanten zorgen voor een betere luchtvochtigheid en verminderen stress. De meeste kamerplanten veel daglicht nodig. Met stijlvolle shutters breng je voldoende daglicht naar binnen en door de lamellen te kantelen zorg je ’s avonds voor de gewenste privacy. Onlangs zijn er twee nieuwe houtsoorten aan onze collectie toegevoegd.

Shutters Blend
Shutters zwart BLEND
Witte shutters
Woontrends 2022

Trend 4: Kalme kleuren

Het kleurgebruik is een belangrijk onderdeel in het interieur. Ze bepalen de look and feel in iedere ruimte. Zo zagen we dit jaar veel pasteltinten, niet de standaard lieve pasteltinten, maar juist krachtige kleurencombinaties. Volgend jaar houden we het kalm, warm maar ook stoer. Bruin, blauw, groen of grijs worden de basistinten. De tegenkleur van deze basistinten? Okergeel en terra zorgen voor een mooie contrast. Deze twee tegenkleuren brengen ons terug naar de jaren ’60. Ben jij gek op retro en vintage? Dan zijn plissé gordijnen en Duette® Shades onmisbaar in jouw interieur. Plisségordijnen bestaan uit een enkel geplooide stof en Duettes hebben een honingraatstructuur. Beide raamdecoratie bieden een uitkomst voor verschillende ramen en deuren en met onze meet- en montageservice ben je verzekerd van perfect passende raambekleding!

Inspiratie opdoen? Bekijk onze binnenkijkers en laat je inspireren door verschillende interieurstijlen met mooie raamdecoratie en zonwering of bezoek één van onze showrooms.

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven