Somfy Connexoon: je zonwering bedienen met een app

Regent het buiten? Dan wil je je graag je zonnescherm sluiten om het doek te beschermen. Maar hoe los je dat op als je niet thuis bent? Met de Somfy connexoon heb je je afstandsbediening altijd bij de hand en kun je op ieder moment van de dag en iedere locatie je zonnescherm of andere type zonwering sluiten wanneer dat nodig is.

Bestel je rolluikzonneschermscreenmarkies of uitvalscherm met een Somfy io motor en je kunt je zonwering koppelen aan de Somfy Connexoon. De Somfy Connexoon is compatibel met io-homecontrol producten en beschikbaar voor Android en iOS smartphones.

Bedien jouw rolluiken, zonwering of garagedeur met je smartphone

Alle zonwering, rolluiken en garagedeuren/hekken met een Somfy io motor kun je aansluiten op de Somfy connexoon. Er zijn drie verschillende apps om je woning mee te bedienen, namelijk Window, Terrace en Access. Iedere app is geschikt voor andere producten.

Raam

  • IO motoren: Oximo, RS100, Sunea Screen, Maestria, Sunilus, Velux dakramen/rolluiken
  • Verlichting: Somfy IO ontvangers, Velux stekker, Philips Hue
  • Sensoren: Sunis zonsensor, Thermis temperatuur sensor en Openingsmelder IO​

Terrace

  • IO motoren: Sunea, Sunea Screen, Maestria, Sunilus, Pergola
  • Verlichting: Somfy io ontvangers, Velux stekker, Philips Hue
  • Sensoren: Sunis zonsensor en Thermis temperatuursensor

Acces

  • Garagedeur motoren: Dexxo Pro, Rollixo
  • Verlichting: Somfy io ontvangers, Velux powerplug, Philips Hue
  • Sensoren: Sunis zonsensor en Thermis temperatuursensor

Voordelen van Somfy Connexoon

SMART CONTROL

Maak je zonwering nog slimmer door er een temperatuur- of zonnesensor op aan te sluiten. Je zonwering reageert automatisch op veranderende weersomstandigheden.

SNAPSHOT

Heb je de ideale instelling voor je zonwering of pergolas gevonden? Sla jouw instellingen eenvoudig op met de Snapshot-functie en zet wanneer je maar wilt alles weer in dezelfde positie.

CLICK & GO

Slaat het weer plotseling om? Twijfel je nog of je terrasscherm openstaat? Controleer jouw terras met één klik en pas de posities op afstand aan.

Liever advies van een expert?

Hoe installeer je de Somfy Connexoon?

Sluit de Connexoon aan, installeer één van de 3 apps en je kunt de zonwering draadloos verbinden. In deze handige instructievideo kun je alle stappen bekijken.

De eerste stappen voor installatie

Stap 1 | Sluit de Connexoon aan

Prog | Knop waarmee de Connexoon en jouw Somfy-toepassingen kunnen worden gekoppeld zonder internetverbinding
LAN | Sluit de Ethernet-kabel aan tussen de Connexoon-box en jouw internet modem/router.
USB | Sluit de meegeleverde USB-lader op de USB poort van de Connexoon aan deze van stroom te voorzien.

Stap 2 | Producten toevoegen (zonder internet verbinding)

Als de aan te sluiten producten zijn gekoppeld aan een 1-weg afstandsbediening (bijv. Smoove, Keygo, Situo) kunnen deze worden gekoppeld zonder internetverbinding en zonder de Connexoon eerst te activeren. Volg hiervoor onderstaande procedure.

Het product zal 3x op en neer bewegen ter bevestiging. Herhaal dit voor alle producten.

Stap 3 | Connexoon aanmelden

Als de te verbinden producten zijn gekoppeld aan een 2-weg afstandsbediening, moet de Connexoon eerst aangemeld worden met jouw gegevens. Let op: je moet toegang hebben tot je mailbox om de activatie te voltooien.

Ga naar www.somfy-connect.com om de Connexoon aan te melden (via PC, Tablet of smartphone). Vul de PIN code van de Connexoon in. (staat op de onderzijde van de connexoon) Vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Bevestig de activatiemail die naar het e-mailadres verzonden is (dit moet binnen 24 uur gebeuren – neem anders contact op met Somfy)

Stap 4 | Download de apps

Je kunt ze vinden in de Appstore en Google Play. Log in op de Connexoon (let op: de inlog-gegevens zijn hoofdletter gevoelig).

Voor de installatie van de producten op de connexoon, bekijk de handleiding Window of handleiding Terrace hieronder (vanaf stap 3).
› Download de installatiestappen als PDF handleiding

Wat is het verschil tussen de TaHoma en Connexoon io?

TaHoma is de meest uitgebreide smart home oplossing van Somfy, om de gehele woonomgeving te bedienen via je telefoon of tablet. Denk aan zonwering, rolluiken, raamdecoratie, verwarming, verlichting, alarm, rookmelders, enz.

TaHoma is compatibel met io-homecontrol, RTS, Zigbee, Zwave en producten van partners zoals Velux, Philips, Danfoss en Honeywell.

Connexoon io is erop gericht om je zonwering (Terrace), rolluiken (Window) of garagedeuren/hekken (Access) thuis of onderweg te bedienen en controleren via je telefoon. De producten moeten wel zijn uitgerust met een ingebouwde Somfy io motor (io-homecontrol).

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven