Somfy afstandsbediening: Welke moet ik kiezen?

Welke Somfy afstandsbediening - inhuis plaza

Een Somfy afstandsbediening is van essentieel belang wanneer je raamdecoratie of zonwering met een Somfy motor aanschaft. Daarnaast biedt het gemak en comfort, wat maakt dat jij met één druk op de knop jouw houten jaloezieën of zonnescherm bedient. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende Somfy afstandsbedieningen en leggen wij uit welk type geschikt is voor jouw producten.

Welk type afstandsbediening is geschikt?

Je vindt een Somfy afstandsbediening over het algemeen in twee varianten; RTS en IO. Deze twee varianten zijn er niet voor niets. Een RTS handzender is alleen compatible met een RTS motor en een IO handzender alleen met een IO motor. Het is dus handig om voor de aanschaf van een nieuwe afstandsbediening na te gaan wat voor soort Somfy motor jouw product heeft. 

Bij inhuis plaza leveren wij onze elektrische raamdecoratie standaard met een RTS motor en zonwering met een IO motor, behalve wanneer anders gekozen.

De handzenders van Somfy zijn standaard voorzien van een op en neers toets én een MY-knop. Met deze knop stop je de beweging van het product direct of positioneer je het product in je favoriete tussenpositie

Somfy afstandsbedieningen worden standaard geleverd met een wandhouder, zodat je de handzender altijd netjes op dezelfde plek kunt opbergen.

Somfy afstandsbediening zonwering - inhuis plaza

Situo 1 Pure ll (IO/RTS)
De Situo 1 Pure ll is een 1-kanaals afstandsbediening van Somfy. Dit maakt de afstandsbediening geschikt om één product of applicatiegroep van een afstand te bedienen. De Situo 1 Pure ll wordt vaak gebruikt voor screens, rolluiken, rolgordijnen of een zonnescherm. 

Zeer geschikt voor
 Raamdecoratie: Rolgordijnen, plissé en duette shades, duo-rolgordijnen, vouwgordijnen
 Zonwering: Zonneschermen, rolluiken, screens, markiezen, uitvalschermen, pergola zonwering, verandazonwering

Prijs vanaf € 72,-

Situo 5 Pure ll (IO/RTS)
De Situo 5 Pure ll is een 5-kanaals afstandsbediening van Somfy. Dit maakt de afstandsbediening geschikt om maximaal vijf producten of applicatiegroepen van een afstand te bedienen. De Situo 5 Pure ll wordt vaak gebruikt om bijv. meerdere screens, rolluiken of rolgordijnen te bedienen.

Zeer geschikt voor
 Raamdecoratie: Rolgordijnen, plissé en duette shades, duo-rolgordijnen, vouwgordijnen
 Zonwering: Zonneschermen, rolluiken, screens, markiezen, uitvalschermen, pergola zonwering, verandazonwering

Prijs vanaf € 83,-

Situo 1 Variation – Pure II (IO/RTS)
De Situo 1 Variation Pure ll is een 1-kanaals afstandsbediening van Somfy. Dit maakt de afstandsbediening geschikt om één product of applicatiegroep van een afstand te bedienen. Dit is dé afstandsbediening om houten jaloezieën, buitenjaloezieën of een lamellendak te bedienen. Dankzij het scrollwiel kantel je de lamellen eenvoudig naar wens.

Zeer geschikt voor
 Raamdecoratie: Houten jaloezieën, aluminium jaloezieën
 Zonwering: Buitenjaloezieën, lameldaken, terrasverlichting 

Prijs € 83,-

Situo 5 variation AM IO somfy

Situo 5 Variation – Pure II (IO/RTS)
De Situo 5 Variation Pure ll is een 5-kanaals afstandsbediening van Somfy. Dit maakt de afstandsbediening geschikt om vijf producten of applicatiegroepen van een afstand te bedienen. Dit is dé afstandsbediening om houten jaloezieën of buitenjaloezieën te bedienen en uitgelijnd te positioneren. Met het scrollwiel kantel je de lamellen gemakkelijk naar wens.

Zeer geschikt voor
 Raamdecoratie: Houten jaloezieën, aluminium jaloezieën
 Zonwering: Buitenjaloezieën, lameldaken, terrasverlichting 

Prijs € 104,-

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Wandschakelaar voor bediening vanaf 1 plek

Met een wandschakelaar bedien je jouw producten gemakkelijk vanaf 1 vaste plek. Dit kan op iedere mogelijk plek in huis, doordat een Somfy wandschakelaar op batterijvoeding werkt. Zo hoef je geen rekening te houden met stopcontacten. Bevestig de schakelaar naast je bed, zodat je de rolluiken vanuit bed kunt openen of naast het raam waar het product hangt, zodat iedereen in huis de schakelaar makkelijk kan vinden. Een wandschakelaar is de perfecte keuze wanneer jij een afstandsbediening overbodige luxe vindt óf het juist handig lijkt om een Somfy afstandsbediening te combineren met een wandschakelaar. Op deze manier heb je altijd één vaste plek om je elektrische product te bedienen én heb je de keus om je gordijnen vanaf de bank te sluiten.

Een Somfy wandschakelaar maakt het bedienen van 1 product of applicatiegroep extreem gemakkelijk dankzij de op, neer en stop-knop. De My-knop werkt voor een wandschakelaar hetzelfde als voor een afstandsbediening; stopfunctie of voor je favoriete tussenpositie. 

Meer weten over elektrische gordijnen? Lees dan de blog ‘Slimme gordijnen: luxueus en energiebesparend’.

Smoove 1

Prijs € 59,-

Specificaties
– RTS of IO 
– Verkrijgbaar in het wit, zilver of zwart

Geschikt voor
Raamdecoratie, gordijnen, buitenjaloezieën, rolluiken en terraszonwering

Smoove 1 A/M

Smoove 1 AM IO Somfy

Prijs € 69,-

Specificaties
– Schakelaar om een kamer/product af te zonderen van automatisering
– Verkrijgbaar in het wit, zilver of zwart

Geschikt voor
Screens, rolluiken, buitenjaloezieën en terraszonwering

Smoove Origin RS100 IO

Prijs € 69,-

Specificaties 
– Met discrete modus voor stille sluiting van het rolluik
– Verkrijgbaar in het wit, zilver of zwart

Geschikt voor
Speciaal voor rolluiken met S/SO RS100 IO motor

Bekijk Somfy wandschakelaars

Somfy producten bedienen wanneer je van huis bent

Soms twijfel je om ergens spontaan te blijven eten, omdat je weet dat er thuis geen verlichting aan staat en de raamdecoratie of zonwering nog open is óf je krijgt ineens een melding van buienalarm dat het gaat regen terwijl je zonnescherm nog openstaat. De Somfy TaHoma Switch biedt in dit soort situaties dé oplossing. Met de Tahoma Switch van Somfy bedien je jouw Smart Home producten apart of gegroepeerd overal ter wereld via de app op je smartphone of tablet.

Je kunt tot wel 200 slimme apparaten koppelen en stelt gemakkelijk diverse scenario’s in. Dit betekent dat je jouw gordijnen met een Somfy gordijnrail op ieder gewenst tijdstip automatisch kunt openen of jouw elektrische rolluiken laat zakken wanneer het ‘s avonds donker wordt. 

Bedien je producten niet alleen thuis met een Somfy afstandsbediening, maar ook wanneer je van huis bent met de Somfy Tahoma Switch

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven