5x voordelen van rolluiken

Rolluiken INHUIS

Zoek je multifunctionele zonwering voor je woning? Dan bieden rolluiken een uitkomst. Een rolluik beschermt je woning in de zomer tegen de warmte en ’s winters tegen de kou. Naast isolatie bieden ze nog veel meer voordelen. Benieuwd welke? Hieronder lees je de vijf voordelen van rolluiken.

Meest gekozen rolluiken

1. Rolluiken zijn zonwerend

Eén van de belangrijke redenen voor het kopen van een rolluik is: zonwering. Tijdens de warme zomerdagen kan je woning snel opwarmen, met name de kamers op een eerste of tweede verdieping. Een rolluik is de ideale zonwering op maat. Sluit je rolluiken en de zon krijgt geen kans om je woning binnen te komen. De temperatuur binnen blijft aangenaam.

2. Rolluiken zijn verduisterend

Werk je nachtdiensten en wil je overdags graag slapen? Of slaapt je peuter slecht met een lichte kamer overdags en vroeg op de avond? Dan zijn rolluiken dé oplossing voor jou! De rolluiken verduisteren je kamer volledig, waardoor je ’s ochtends fijn kunt uitslapen en overdags ook wat uurtjes kan meepakken als dat nodig is.

3. Rolluiken zijn geluiddempend

Heeft de buurman een feestje of woon je aan een drukke weg? Dan zijn rolluiken ideaal. De geluidsgolven ketsen namelijk voor een deel tegen de rolluiken af, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast. Let op: de behuizing rondom de rolluiken zijn zelf niet stil bij het uitrollen van het rolluik. 

Besparen op je energierekening? Dat kan met solar rolluiken!

Een solar rolluik biedt net zoals een standaard rolluik veel voordelen. Toch zijn er een aantal verschillen. Solar rolluiken werken op zonne-energie en zijn 100% draadloos. Meer weten? In dit blog lees je er alles over! 

Rolluik INHUIS
Rolluik voorkant woning
Solar-rolluik-Verano-zijaanzicht

4. Rolluiken zijn inbraakvertragend

Inbrekers kiezen vaak voor woningen waar ze gemakkelijk binnen kunnen komen. Rolluiken werken inbraakvertragend, vooral voor gelegenheidsdieven. Doordat rolluiken zichtbaar aan de buitenkant van de ramen en/of deuren hangen schrikt het veel inbrekers af.

Onze elektrische rolluiken zijn voorzien van een anti-optilbeveiliging, waardoor ze niet vanaf de buitenzijde omhoog kunnen worden geduwd. Rolluiken geven je een veilig gevoel tijdens de donkere winteravonden of in vakantietijd.

5. Rolluiken zijn isolerend

Een rolluik voor je raam zorgt voor goede isolatie van de kamer. Rolluiken hebben een hoge isolatiewaarde, doordat de lamellen zijn gevuld met PUR schuim. Daardoor is de kamer beter beschermt tegen de kou in de winter en de warmte in de zomer. 

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Stel je rolluik samen

Ben je na het lezen van deze voordelen overtuigd en wil je graag een rolluik aanschaffen? Laat je adviseren door een specialist voor een geschikt rolluik voor jouw situatie. Onze rolluiken zijn in diverse kleuren samen te stellen, hierdoor kun je ze perfect laten aansluiten op de uitstraling van je huis.

Tip!

Let vooraf goed op de plaats waar het rolluik komt te hangen. Is er genoeg ruimte tussen en het rolluik en het raam, zodat je het raam nog kunt openen? Is er genoeg ruimte boven het raam voor de kast van het rolluik? Dit zijn belangrijke punten om vooraf goed inzichtelijk te hebben. Zo weet je of de rolluiken op die manier gemonteerd kunnen worden, zoals je voor ogen hebt.

Elektrische rolluiken: gegarandeerd gemak

Onze rolluiken worden standaard elektrisch geleverd met een kwalitatieve Somfy motor. Op een Somfy motor ontvang je 5 jaar garantie. Een Somfy motor heeft de volgende voordelen. 

Voordelen Somfy motor

Automatische begrenzing instellingen. Perfecte opening en sluiting.

Obstakel-detectie. De motor stopt als het rolluik een obstakel opmerkt.

Vorstbescherming. Als de lamellen bevroren zijn, stopt de motor direct.

Klaar voor Somfy smart home, voor een optimaal verbonden huis.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven