Kleine hal ideeën

Thumbnail kleine hal ideeën

De hal, de entree van jouw geliefde woning. Niet alleen jij stapt hier naar binnen, ook vrienden en familie krijgen in de hal de eerste indruk van jouw huis. Je wil dan natuurlijk niet dat jassen en schoenen in het rond slingeren. Is de entree van het huis gezellig aangekleed? Dan krijg niet alleen jij, maar krijgen vrienden en familie ook direct een warm gevoel bij binnenkomst. Hoe richt je een kleine hal praktisch én sfeervol in? Wij geven in dit blog de vier leukste kleine hal ideeën prijs. Pak er een kop thee bij en laat je inspireren!

1. Ga slim om met de ruimte

First things first. Het praktische aspect van een kleine hal; gebrek aan ruimte. Hierdoor moet je zo efficiënt mogelijk omgaan met de ruimte die de hal wel te bieden heeft. Weet je niet over welke ruimte we het hebben? Dat is de muur natuurlijk! Hoe smal jouw kleine hal ook is, de muur biedt altijd ruimte en mogelijkheden. Om een kleine hal zo efficiënt mogelijk in te delen, moet je in de hoogte en in de lengte werken.

Benut de lengte van de kleine hal
Maak gebruik van de lengte van de muur om een lange opbergkast voor schoenen en winteraccessoires te realiseren. Is jouw kleine hal voorzien van een lange muur? Lucky you! Dan is het onwijs tof om zelf een opbergkast op maat te maken, want daarmee kun je alle kanten opgaan. Creëer vier opbergbakken, zodat je twee bakken kunt gebruiken voor schoenen en twee vakken voor mutsen, sjaals en handschoenen. Maak de opbergkast op zithoogte, zodat je schoenen handig in de hal kunt aantrekken of om de kast aan te kleden met sfeervolle accessoires. Praktisch én sfeervol.

Werk in de hoogte
Is het voor jou niet mogelijk om in de lengte te werken of wil je de muur dubbel zo handig inzetten? Dan ga je in de hoogte werken. Wanneer de kleine hal bij jou thuis niet over voldoende ruimte beschikt om een lange opbergkast te plaatsen, dan is een schoenenkast in de hoogte ideaal. Bevestig naast de schoenkast mooie haken of speelse knoppen om de jassen aan op te hangen. Heb jij wel het geluk om een lange opbergkast in de kleine hal te plaatsen? Maak dan van de ruimte boven de opbergkast gebruik door een kapstok op te hangen én boven de kapstok nog een plank te bevestigen om boxen op te plaatsen. Efficiëntie? Check!

Kleine hal ideeën pins - inhuis plaza (3)
Klik op foto om naar de pin te gaan
Kleine hal ideeën pins - inhuis plaza (4)
Klik op foto om naar de pin te gaan

2. Creëer sfeer

Nu je weet hoe je een kleine hal efficiënt kun indelen, wil je kleine hal ideeën om sfeer te creëren. In een kleine hal heb je heel weinig nodig om een gezellige warme sfeer te realiseren. Geef de hal een mooie kleur of bewerk de muur met houten latten of behang met een sprekende print. Op deze manier creëer je bij binnenkomst direct een eyecatcher. Vanaf dit punt borduur je gemakkelijk verder om de kleine hal warm aan te kleden.

Kies jij voor een schoenkast in de hoogte? Dan kun je de bovenkant van de kast goed benutten om de ruimte aan te kleden. Kies voor een lekkere geurkaars of geurstokje, want zeg nou zelf, van een fijne geur wordt iedereen blij en zet een keramieken of houten schaal neer om sleutels gauw in op te bergen. Dit is niet alleen praktisch, maar kleed de kast gelijk aan. 

Klik op foto om naar de pin te gaan

3. Speel met licht

Licht! Onmisbaar in een kleine hal. Maak gebruik van lichte kleuren, zodat jouw kleine hal direct een stuk ruimer oogt. Denk bij lichte kleuren aan wit, beige, taupe of pasteltinten. Heb jij een kleine hal én is de deur voorzien van een raam of heeft de hal een raam naast de voordeur? Kies dan niet voor raamstickers, maar voor lichtdoorlatende raamdecoratie. Denk aan plissés of jaloezieën. Met een raamsticker creëer je privacy, maar heb je niet de mogelijkheid om te spelen met de lichtinval. Met raamdecoratie zorg je voor privacy én speel je gemakkelijk met de lichtinval. Én licht is precies datgene dat je niet wil missen in een kleine hal. 

Raamdecoratie voordeur kleine hal
Kleine hal ideeën pins - inhuis plaza (1)
Klik op foto om naar de pin te gaan
Kleine hal ideeën pins - inhuis plaza (2)
Klik op foto om naar de pin te gaan

Meest gekozen raamdecoratie voor een kleine hal

Ga jij met onze kleine hal ideeën aan de slag? Laat dan weten welk idee jij als eerst gaat realiseren! 

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven