Met een tuinkamer geniet je het hele jaar van het buitenleven

Ben jij een echte levensgenieter? Dan is een tuinkamer bij uitstek geschikt voor jou. Met een tuinkamer aan huis geniet je heel het jaar door van de charmes van al onze vier seizoenen. Een tuinkamer, ook wel bekend als een terrasoverkapping zorgt voor extra leefruimte aan huis. Zelfs wanneer het regent, waait of sneeuwt tuur je vanuit je tuinkamer naar de vogels die buiten vliegen. In deze blog kom je alles te weten over de voordelen van een tuinkamer en waar je bij deze investering aan moet denken.

Wat is een tuinkamer?

Eigenlijk spreekt de naam voor zich, een tuinkamer creëert een extra leefruimte in de tuin. Het is een overkapping die volledig afsloten wordt met zijwanden. Een tuinkamer of terrasoverkapping wordt aan de woning bevestigd of vrijstaand in de tuin geplaatst. Het dak wordt van verschillende materiaalsoorten gemaakt, zoals polycarbonaat, glas, hout óf aluminium lamellen. Het frame van een tuinkamer of terrasoverkapping wordt over het algemeen gemaakt van aluminium, voor gegarandeerde stevigheid en een extra lange levensduur. Conclusie? Met een tuinkamer heb je bij goed én met slecht weer plezier van je tuin!

Meest gekozen tuinkamers

Kies voor optimaal woongenot met een afgesloten terrasoverkapping

Wanneer je hebt besloten om de waarde van jouw woning en je woongenot te verhogen door middel van een tuinkamer, is het tijd om te bedenken wat voor soort tuinkamer jij voor je ziet. Al onze tuinkamers worden op maat gemaakt, waardoor je helemaal zelf kunt bepalen hoe de tuinkamer eruit komt te zien.

Een aluminium terrasoverkapping wordt gemaakt met polycarbonaat, glas of met een lamellendak. Wil je alle wanden voorzien van een schuifwand, zodat je de overkapping in de zomer volledig kunt openen of wil je van de zijkant voorzien van vaste glazen wanden? Wil je terrasverwarming toevoegen voor de koude wintermaanden en LED-verlichting als sfeermaker? Wil je zonwering toevoegen, zodat je ook schaduw kunt creëren? Denk hier goed over na, want dankzij de diverse opties stel jij jouw nieuwe tuinkamer volledig naar wens samen én geniet je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat van het buitenleven.

MateriaalEigenschappenWeertype
PolycarbonaatPolycarbonaat dakplaten zijn licht en sterk en polycarbonaat biedt goede bescherming tegen uv-straling. Polycarbonaat dempt tot 21 decibel.Geschikt voor ieder weertype

Gelaagd veiligheidsglas
Glas zorgt voor veel lichtinval en geeft een luxe uitstraling. Gelaagd veiligheidsglas dempt tot 36 decibel.Geschikt voor ieder weertype
HoutEen houten overkapping heeft een natuurlijke uitstraling en sluit hierdoor vaak mooi aan op de stijl van de woning. Hout heeft wel meer onderhoud nodig en heeft een minder lange levensduur dan glas.Geschikt voor ieder weertype
Aluminium lamellendakMet een lamellendak creëer je echt een extra ruimte in de buitenlucht. Het dak van aluminium lamellen zorgt voor meer eenheid met het buitenleven en je speelt gemakkelijk met de lichtinval en ventilatie.Wind- en spatwaterdicht

De voordelen van een afgesloten terrasoverkapping

Een tuinkamer biedt veel voordelen. Denk aan bescherming tegen regen, wind en sneeuw. Met een tuinkamer zit je altijd droog en uit de wind. Een lamellen terrasoverkapping óf een glazen overkapping zorgt met zonwering voor schaduw als de zon fel schijnt. Door de bescherming tegen diverse weersinvloeden wordt het buitenseizoen met een afgesloten terrasoverkapping verlengd. Maak een gezellige zithoek met een loungebank en tuinstel en dan is jouw tuin met een tuinkamer zelfs in de herfst én winter the place to be voor een gezellige borrel of diner met familie.

Maar, een afgesloten terrasoverkapping is niet alleen praktisch, het is ook een mooie toevoeging aan de woning. Het geeft je huis extra body, een luxe uitstraling en kan zelfs de waarde van je woning verhogen.

Glazen tuinkamer met vaste glazen wand SQOPE
Tuinkamer met glazen schuifwand
Tuinkamer met zonwering en glazen schuifwanden

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tuinkamer

Bij de aanschaf van een tuinkamer is het van belang om op een aantal punten extra scherp te zijn.

Onze checklist:

Bepaal het doel van de tuinkamer
Kies voor een glazen of polycarbonaat terrasoverkapping wanneer je een leefruimte voor dag en nacht wil maken. Wil jij comfortabel van de buitenlucht genieten? Ga dan voor een lamellendak met aan iedere zijde een glazen schuifwand.

Afmeting
Bepaal van tevoren goed welke afmetingen je nodig hebt en meet de beschikbare ruimte goed op. Wil je hulp van een professional? Plan dan online een adviesafspraak in, zodat één van onze adviseurs bij jou thuis langskomt en de terrasoverkapping inmeet voor de correcte maatvoering.

Constructie
Bij het plaatsen van een terrasoverkapping moet er goed op de benodigde draagkracht van de constructie gelet worden. Op deze manier ben je voorbereid op de juiste montagewijze en wordt de tuinkamer stevig geplaatst.

Vergunning
Afhankelijk van de gemeente waar jij in woont is in sommige gevallen een vergunning vereist voor het plaatsen van een tuinkamer. Informeer hier altijd naar bij de gemeente.

CE Markering
Veiligheid staat voorop. Let bij de aanschaf van een afgesloten terrasoverkapping goed op of deze is voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN 1090.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Terrasoverkapping specialist Nico

Terrasoverkapping specialist Nico

Laat de plaatsing van een tuinkamer over aan professionals

Droom jij van een tuinkamer aan huis? Laat deze dan plaatsen door vakkundige monteurs, het plaatsen van een overkappis is namelijk een behoorlijke klus om zelf te klaren. Met plaatsing door ervaren monteurs wordt er gewerkt met het beste gereedschap en de juiste bevestigingsmaterialen.

Dankzij onze meet- en montageservice kies je voor twee jaar montagegarantie, zekerheid en kwaliteit. Onze specialisten adviseren je over de beste tuinkamer voor jouw situatie en zorgen voor de juiste afmetingen, waarna de monteurs ervoor zorgen dat de overkapping stevig en veilig wordt geplaatst.

Prijzen van een tuinkamer met montage
De prijzen van een tuinkamer kunnen sterk variëren. De prijs wordt door diverse factoren bepaald, zoals het type overkapping, de gewenste grootte, het materiaal en de extra opties als glazen zijwanden, LED-verlichting, terrasverwarming en zonwering. Onderstaande is een indicatie van de vanaf-prijzen en kosten voor montage.

Vanaf prijs
Tuinkamer met polycarbonaat € 2.622,-
Tuinkamer met veiligheidsglas €3.374,-
Lamellen tuinkamer € 6.665,-
Montagekosten € 1.200.- + € 75,- starttarief
Montage overkapping

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven