In deze 3 stappen maak je je rolluik schoon

Rolluiken zorgen ervoor dat jij heerlijk kunt uitslapen en daarnaast houden ze je slaapkamer tijdens koude winterdagen zo warm mogelijk. Je rolluiken doorstaan weer en wind. Ze verdienen het dan ook dat je ze jaarlijks een goede schoonmaakbeurt geeft. Je verlengt daarmee ook nog eens de levensduur van je rolluiken.

In een paar eenvoudige stappen zorg jij ervoor dat je rolluiken weer blinken. Het is daarbij aan te raden dat je zowel de binnen- als buitenkant van je rolluik reinigt.  

Een goede voorbereiding is het halve werk

Welke materialen heb je nodig om je rolluiken goed schoon te maken? Zorg dat je ze in huis hebt en je kunt het schoonmaken van je rolluiken inplannen.

Benodigdheden schoonmaken rolluiken

Dit heb je nodig voor een goede schoonmaakbeurt:

– Emmer met lauw water
– Een zachte spons
– 
Een zachte droge doek
– 
Schoonmaakproduct met een PH-waarde, kleiner dan 7.5
– Schroevendraaier 

Rolluiken bestellen

Stappen voor het schoonmaken van je zonnescherm:

1

Je start met het schoonmaken van je rolluiken door de rolluiken helemaal uit te rollen. Het pantser moet geheel naar beneden zitten. Nu kun je het vuil met een spons en sopje verwijderen van de lamellen. Zorg ervoor dat je de lamellen droogt met een droge doek na het schoonmaken ervan

*Let op: Zorg ervoor dat er geen stroom meer op het rolluik staat als je deze gaat schoonmaken.

2

De binnenzijde van de lamellen maak je schoon door de kap van de rolluik voorzichtig te verwijderen. Zo kun je er het beste bij. Je verwijdert de kap door alle schroeven aan de buitenzijde van de kap los te draaien en eruit te halen. Rol het rolluik steeds iets in zodat je steeds een nieuw deel van de lamellen te zien krijgt.

3

Je bent bijna klaar! Het enige wat nog moet gebeuren is het reinigen van de geleiders. Maak de rubbers schoon en smeer deze in met een droogsmeermiddel.

Heb je nog een vraag over het schoonmaken van je rolluiken? Stel hem gerust via de chat of per e-mail! We helpen je graag verder. 

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen