In deze 3 stappen maak je je rolluik schoon

In deze 3 stappen maak je je rolluik schoon

Rolluiken zorgen ervoor dat jij heerlijk kunt uitslapen en daarnaast houden ze je slaapkamer tijdens koude winterdagen zo warm mogelijk. Rolluiken doorstaan weer en wind, ze verdienen het dan ook om jaarlijks een goede schoonmaakbeurt te krijgen. Je verlengt daarmee ook nog eens de levensduur van je rolluiken. Hoe je jouw rolluiken het beste kunt schoonmaken? Volg deze 3 stappen!

In een paar eenvoudige stappen zorg jij ervoor dat je rolluiken weer blinken. We raden aan om zowel de binnen- als buitenkant van het rolluik te reinigen.  

Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt voor schoonmaken van jouw rolluiken. Heb je alles in huis? Dan kun je een moment inplannen om je rolluiken weer te laten schitteren.

Checklist: Benodigdheden schoonmaken rolluiken

Dit heb je nodig voor een goede schoonmaakbeurt:

Emmer met lauw water

Een zachte spons

Een zachte droge doek

Schoonmaakproduct met een PH-waarde, kleiner dan 7.5

Schroevendraaier 

Eventueel een ladder

Verano solar rolluik

Stappen voor het schoonmaken van je rolluik:

1

Je start met het schoonmaken van je rolluiken door de rolluiken helemaal uit te rollen. Het pantser moet geheel naar beneden om het vuil met een spons en een sopje te verwijderen van de lamellen. Zorg ervoor dat je de lamellen na het reinigen droogt met een droge doek.

Let op: Zorg ervoor dat er geen stroom meer op het rolluik staat als je deze gaat schoonmaken.

2

De binnenzijde van de lamellen maak je schoon door de kap van de rolluik voorzichtig te verwijderen. Zo kun je er het beste bij. Je verwijdert de kap door alle schroeven aan de buitenzijde van de kap los te draaien en eruit te halen. Rol het rolluik steeds iets in zodat je steeds een nieuw deel van de lamellen te zien krijgt.

3

Je bent bijna klaar! Het enige wat nog moet gebeuren is het reinigen van de geleiders. Maak de rubbers schoon en smeer deze in met een droogsmeermiddel.

Klaar! Jouw rolluik blinkt weer aan de gevel.

Isolerende rolluiken inhuis plaza

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven