Veel consumenten vragen zich af: Hoe werkt een plisségordijn? Dat hangt af van de uitvoering die je kiest en de type bediening. In dit blog leggen we uit voor welke uitvoering en type bediening je kunt kiezen!

- Plissé top down bottom up

Met plissé top down bottum up kun je ervoor zorgen dat er alleen in het midden van het raam stof hangt. Je kunt het plisségordijn zowel van de bovenkant als onderkant bedienen. Ideaal voor bijvoorbeeld je woonkamer. Je krijgt hierdoor namelijk voldoende licht in huis, maar behoudt toch je privacy.

- Standaard Plissé

Met de standaard plissé uitvoering kun je de plissé van boven naar beneden bedienen. Het plisségordijn beweegt net als een rolgordijn over het gehele raam naar beneden. 

Hoe ziet dat verschil eruit? 
Boven: Standaard plissé. Beneden: Top down bottum up plissé

 

Plissé bedienen: koordbediening, bediening met een ketting of een handgreep bediening?

Plissés kun je op verschillende manieren bedienen. Het ligt er maar net aan voor welke type bediening je kiest. Niet iedere bediening is voor elke toepassing of afmeting aan te raden. 

V.l.n.r. Kettingbediening, Lite-rise bediening, Handgreep, Koordbediening

Kettingbediening (Plissé vrijhangend VX)

De plissé met kettingbediening is net iets luxer in de uitvoering dan een plissé met koorden. Je hoeft door de ketting niet  . Bij een standaard plissé is er één bedieningsketting. Bij een top down bottum up plissé heb je aan beide zijden een bedieningsketting.

+ Ideaal bij brede / grote ramen. Je hoeft niet aan het touw te trekken om de plissés van positie te veranderen.
- In verband met Child safety wetgeving kunnen de koorden kort zijn. Wanneer je klein bent en de raamdecoratie vrij hoog hangt kun je er minder goed bij. 

Stel je plissé met kettingbediening samen

Lite-rise bediening (Plissé vrijhangend VX)

De Lite-rise plissé bediening is geheel koordloos. Je kunt de positie van de plissé met de hand omhoog of omlaag veranderen. Laat je de plissé los? Dan blijft ze in deze positie staan. 

+  Ideaal om de plissés direct te kunnen tuimelen en op te trekken.
-  Niet gebruiken wanneer je niet goed bij het raam kunt. Denk aan hoge ramen.

Stel je plissé met Lite-rise bediening samen

Handgreep (Plissé ingespannen)

Ingespannen plissés kun je bedienen met een handgreep. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld draaikiepramen. Wanneer het raam op een kiepstand staat, en de plissé met het raam meebeweegt, zijn er geen koorden die naar voren hangen.

+ Ideaal wanneer je niet gemakkelijk bij de zijkanten van het raam kan komen. 
-  Niet handig bij brede ramen, door het gewicht van de plissé

Stel je plissé met handgreep samen

Koordbediening (Plissé vrijhangend)

Standaard worde plissé geleverd met een koordbediening. Door middel van diverse koorden kun je de positie van het plisségordijn bepalen. Bij een standaard plissé is er één bedieningskoord. Bij een top down bottum up plissé heb je aan beide zijden een bedieningskoord.

+ Meest verkochte plisségordijn
-  Minder prettig bij grote raampartijen, de koordconnector kan los schieten door het gewicht.

Stel je plissé met koordbediening samen


VORIGE

Maak kennis met Suzanne

VOLGENDE

Smalle ramen: deze raamdecoratie is geschikt