Plissés: Bij welk raam past welke uitvoering & bediening?

Categorie dupli

Plissé gordijnen winnen het op populariteit. Het gevouwen gordijn heeft een luchtige uitstraling en is samen te stellen in verschillende uitvoeringen. Onze plissé gordijnen kennen diverse bedieningsmogelijkheden, zodat jij deze raamdecoratie gemakkelijk in de gewenste positie kunt plaatsen. Ga jij voor de standaard uitvoering – de plissé die van boven naar beneden kan – of voor de top down bottom up uitvoering? Kies jij voor koordbediening, kettingbediening of gemakkelijk voor plissés met handgreep? Wij geven je duidelijkheid over de verschillende mogelijkheden.

Uitvoering plissés

INHUIS Plissés en duettes in de badkamer

Standaard plissé

Met de standaard plissé uitvoering kun je de plissé van boven naar beneden bedienen. Het plissé gordijn beweegt net als een rolgordijn over het gehele raam naar beneden. 

Dupli XL INHUIS project - Serre naar beneden

Plissé top down bottom up

Met een plissé met top down bottom up systeem kun je ervoor zorgen dat er alleen in het midden van het raam stof hangt. Je kunt het plissé gordijn zowel van de bovenkant als de onderkant bedienen. Je krijgt hierdoor voldoende licht in huis, maar behoudt toch je privacy. Ideaal voor bijvoorbeeld de woonkamer. 

Plissé bedienen: koordbediening, bediening met een ketting of een handgreep bediening?

Plissés kun je op verschillende manieren bedienen. Afhankelijk van de uitvoering en het systeem dat je kiest kun je de plissés bedienen met een koord, ketting of handgreep. Deze drie bedieningsmogelijkheden zijn niet voor ieder type plissé mogelijk. Lees snel verder om er achter te komen welk type bediening per plissé type geschikt is.

Koordbediening

Koordbediening

Kettingbediening

Kettingbediening

Handgreep bediening

Handgreep

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Koordbediening | Plissé standaard

Standaard worden plissé geleverd met koordbediening. Door middel van diverse koorden kun je de positie van het plissé gordijn bepalen. Bij een standaard plissé is er één bedieningskoord. Bij een top down bottom up plissé heb je aan beide zijden een bedieningskoord.

Voordelen

Meest verkochte plissé gordijn

Klein pakket, waardoor het plissé meestal tot boven het raam kan worden opgetrokken

Nadelen

Minder geschikt bij grote raampartijen

Kettingbediening | Plissé Max

De plissé met kettingbediening is een wat luxueuzere uitvoering dan een plissé met koord. Bij een standaard plissé is er één bedieningsketting en met een top down bottom up max plissé heb je aan beide zijden een bedieningsketting.

Voordelen

Ideaal voor grote ramen, want met de ketting beweeg je de plissé zonder moeite in de gewenste positie 

Minder kans op scheeftrekken van de stof dankzij de kettingbediening

Nadelen

Door de Child Safety wetgeving kan de ketting kort zijn. Wanneer je klein bent en de raamdecoratie vrij hoog hangt kun je er minder goed bij

Handgreep | Plissé ingespannen

Ingespannen plissés bedien je met een handgreep. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld draai-kiepramen, want als het raam op kiepstand staat en de plissé met het raam meebeweegt, zijn er geen koorden die naar voren hangen of tussen het raam komen als het raam wordt gesloten.

Dupli ingespannen INHUIS

Voordelen

Ideaal wanneer je niet gemakkelijk bij de zijkant van het raam kan komen

 Door de klemsteunen/plakstrip perfect voor aluminium en kunststof draai-kiepramen

Nadelen

Niet mogelijk bij brede ramen

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven