Gordijnen: welke uitvoering & rails kies jij?

Gordijnen op rail

Gordijnen vind je bij inhuis plaza in diverse soorten en maten. De stof van het gordijn bepaald voor het grootste deel de uitstraling. Ga je voor een vitrage of inbetween gordijn, een overgordijn of een verduisterend gordijn? Kies een die aansluit op de stijl en gevoel van de ruimte. Een verduisterend gordijn is perfect voor de slaapkamer en vitrage of een inbetween gordijn voor de woonkamer. Nadat je de stof hebt gekozen, kun je het gordijn helemaal samenstellen naar jouw persoonlijke smaak door de uitvoering van het gordijn te bepalen. Dunne, sierlijke stoffen of dichte en verduisterende stoffen. Voor welke uitstraling ga jij?

Gordijnen op rails

Met een gordijnrails hangt het gordijn strak tegen het plafond voor een naadloze aansluiting van de vloer tot aan het plafond. De rails is in verschillende kleuren samen te stellen, bijvoorbeeld in wit, grijs of zwart. Kies je voor een standaard rails die aansluit op de kleur van het plafond en daardoor minder opvalt of voor contrasterende design rails? 

vitrage en inbetween gordijnen met plooi

Eigenschappen:

De standaard gordijnrails zijn nagenoeg onzichtbaar, omdat de rail bedekt wordt door het gordijn.

Geen lichtkieren aanwezig. Hangen de gordijnen in de slaapkamer en wil je de kamer goed verduisteren? Kies dan voor rails om lichtkieren zoveel als mogelijk te voorkomen. 

Wist je dat je rails kunt bestellen met een trekkoord of trekstang? Dit is ideaal bij lange en/of zware gordijnen die kunnen vastlopen wanneer je ze met de hand open- of dichttrekt. Een trekkoord of trekstang is ook erg handig voor gordijnen die van een kwetsbare stof zijn gemaakt. 

Wanneer je vitrage en overgordijnen met elkaar wil combineren, is het mogelijk om een speciale rails te bestellen met meerdere sporen. Bij een rail met meerdere sporen beweeg je de gordijnen voor elkaar heen.

gordijnen
Fam. Langenberg gordijnen woonkamer in gebruik
gordijnen woonkamer
Gordijnen en houten jaloezieën
Gordijnen daglicht

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Gordijnen op roede

Een gordijnroede geeft net dat beetje extra body aan je gordijn. De eindknoppen van de roede zijn in verschillende stijlen te kiezen, dit zorgt voor een nette afwerking en voorkomt dat het gordijn van de roede schuift.

gordijnen met ringen

Eigenschappen:

Vooral geschikt voor smalle afstanden, denk aan een erker, enkel raam of een paar smalle ramen naast elkaar. Heb jij een roede voor ogen in een bredere situatie? Voor een bredere situatie heeft de roede meer steunen nodig, waardoor het open en dichtdoen van de gordijnen belemmert kan worden.

Er is altijd een kier zichtbaar tussen de roede en de bovenkant van het gordijn, waardoor licht naar binnen kan vallen.

Voor lichte en/of smalle gordijnen is een dunne roede van 25mm voldoende. Zware gordijnen en brede gordijnen moeten aan een dikkere en stevige roede worden gehangen.

Wanneer je kiest voor gordijnen met inslagringen, dan schuif je de gordijnroede strak door de inslagringen van het gordijn. Kies je voor een wave gordijn of een enkele, dubbele of driedubbele plooi, dan hangt het gordijn altijd onder de gordijnroede.

Gordijn met inslagringen
Gordijnen met ringen sfeer
overgordijnen met ringen
verduisterende gordijnen met ring

Welke uitvoering sluit aan op jouw stijl?

INHUIS gordijn-inslagringen

1. Gordijnen met inslagringen

Een gordijn met inslagringen heeft een moderne en stoere uitstraling. Je kunt de ringen en de roede in verschillende kleuren samenstellen. Stel het gordijn samen met inslagringen in dezelfde kleur als de roede voor stoere look of juist in een afwijkende kleur voor een speels contrast. 

INHUIS wavegordijnen

2. Wave gordijnen

Bij wave gordijnen worden er, zoals de naam het al zegt,  golven in het gordijn gemaakt. Dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Wave gordijnen hangen altijd onder de rail, waardoor er lichtkieren ontstaan aan de bovenkant van het gordijn. De populaire wave gordijnen worden met runners en wavehaakjes aan de rails bevestigd.

INHUIS plooigordijnen

3. Gordijn met een plooi

Is een plooigordijn de stijl waar jij voor wil gaan? Gordijnen kun je met een enkele, dubbele of driedubbele plooi bestellen. Een dubbele of driedubbele plooi geeft het gordijn meer volume, waardoor het gordijn mooier valt. Bij een gordijn met een dubbele of driedubbele plooi wordt de naad van de stof weggewerkt in de plooi, waardoor de naad niet zichtbaar is. 

Ben je op zoek naar gordijnen, maar wil je graag persoonlijk advies? Onze deskundige adviseurs helpen je graag! Kom langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak aan huis.

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven