3x Vrijstaande zonwering

Thumbnail 3x Vrijstaande zonwering


Met vrijstaande zonwering creëer je een schaduwrijke plek in je tuin of op het terras en geniet je optimaal van het buitenleven. In tegenstelling tot andere soorten zonwering, wordt vrijstaande zonwering zonder gevelbevestiging geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de zonwering op iedere gewenste plek in de tuin geïnstalleerd kan worden. Wil jij aan het eind van de tuin een terras met schaduw creëren of ervoor zorgen dat de kinderen onbezorgd in de zandbak kunnen spelen? Vrijstaande zonwering is de oplossing. Ontdek de verschillende soorten én de voordelen van vrijstaande zonwering in deze blog.

Populaire vrijstaande zonwering

We kennen verschillende soorten vrijstaande zonwering, elk met hun eigen stijl, voordelen en toepassingen om te voldoen aan jouw wensen voor een schaduwplek in de tuin. Dit zijn de drie meest populaire soorten vrijstaande zonwering: 

1. Lamellen terrasoverkapping

Een lamellendak is op verschillende manieren toepasbaar. Een lamellen terrasoverkapping kan aan de gevel gemonteerd worden, maar is ook uitstekend geschikt voor vrijstaande plaatsing. Met een lamellendak creëer je een luxe, sfeervolle én een schaduwrijke plek in de tuin. Dankzij de elektrisch kantelbare lamellen bepaal je helemaal zelf de hoeveelheid zonlicht op het terras: geen zonlicht, minimaal of veel zonlicht. Met een afstandsbediening positioneer jij de elektrische lamellen op iedere gewenste stand.

De lamellen terrasoverkappingen van Brustor zijn eventueel samen te stellen met screens voor volledige zonwering. Aan het zwembad, op het terras of als zonwerende tuinkamer, een lamellendak is de parel onder vrijstaande zonwering.

Maximale breedte 450 cm
Maximale uitval 700 cm

Voordelen

Luxueus en praktisch

Jij bepaalt de hoeveelheid ventilatie en zonlicht

Spatwaterdicht

Diversiteit aan personalisatiemogelijkheden

Nadelen

Lichtverlies in huis

Hoger in aanschafprijs

Verano Arezzo lamellendak hoek
Lamellen terrasoverkapping zonlicht
Lamellendak
Lamellendak met screens
Lamellendak gesloten stand - Brustor b200xl inhuis plaza
Verano Arezzo lamellendak lamellen onderaanzicht

2. Cubola overkapping

De naam zegt het eigenlijk al, de Cubola overkapping heeft het design van een kubus met vierkante staanders. Hierdoor is de Cubola perfect als vrijstaande zonwering in jouw tuin. De moderne Cubola overkapping staat bekend om de variabele hoekverstelling, waardoor de overkapping bescherming biedt bij zon én regen. Standaard staat het doek in horizontale stand, maar het doek van de Cubola is ook in schuine stand en alles daar tussenin te positioneren. Op deze manier wordt zelfs de laagstaande zon geweerd en loopt regen probleemloos af. In gesloten stand beschermt de cassette het doek tegen slechte weersomstandigheden als een storm. Wil je een grote oppervlakte voorzien van vrijstaande zonwering? De Cubola is eindeloos te koppelen, waardoor je zelfs de grootste oppervlakte schaduwrijk maakt.

Maximale breedte 600 cm
Maximale uitval 400 cm

Voordelen

Geschikt als zonwering en regenbescherming

Elektrisch in stand verstelbaar

Modern en compact design

Nadelen

Niet standaard windvast

Cubola wit vrijstaand
Cubola grijs variabele hoek

De Cubola overkapping bieden wij online niet aan. Interesse? Neem dan contact op via 0180-555900 of kom langs in één van onze showrooms.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Terrasoverkapping specialist Nico

Terrasoverkapping specialist Nico

3. Vrijstaand zonnescherm

Een zonnescherm op iedere gewenste plek? Met een vrijstaand zonnescherm kan dat! Dit type zonwering wordt door middel van een frame met palen rechtstreeks op de grond geïnstalleerd, waarvoor verplichte gevelmontage niet meer nodig is. Voor grote terrassen en open ruimtes is een vrijstaand zonnescherm perfect. Is de gevel van jouw woning niet stevig genoeg voor een standaard zonnescherm? Ook dan biedt een vrijstaand zonnescherm de oplossing. Met vrijstaande zonwering als een vrijstaand zonnescherm wordt in één keer een grote oppervlakte beschermt tegen de zon. Wanneer je het zonnescherm niet gebruikt, wordt het doek veilig opgerold in de cassette en belemmert het compacte frame je uitzicht niet.

Vraag jij je af of een vrijstaand zonnescherm wel stevig genoeg is? Dat is het zeker. De voetplaat wordt bij montage verankerd op een betonvoet en de armen zijn vervaardigd van gegoten aluminium. Het Dyneema®-band in de armen verbetert de stabiliteit van het scherm en in combinatie met de zwaar uitgevoerde veren, zorgt dit voor een uitstekende spanning van het doek.

Maximale breedte 600 cm
Maximale uitval 600 cm

Voordelen

Elektrisch

In gesloten stand geen belemmering voor het uitzicht

Geschikt voor grote terrassen en horeca

Nadelen

Niet windvast

Vrijstaand zonnescherm Luxaflex

Vrijstaande zonneschermen bieden wij online niet aan. Interesse? Neem dan contact op via 0180-555900 of kom langs in één van onze showrooms.

Voordelen vrijstaande zonwering

Vrijstaande zonwering is de investering volledig waard. Met de huidige Nederlandse zomers trekken we zoveel als mogelijk naar buiten, maar willen we ook beschut in de schaduw van een drankje kunnen genieten. Met vrijstaande zonwering creëer je op iedere gewenste plek in de tuin een schaduwrijke hoek, zonder dat de zonwering aan de gevel bevestigd moet worden.

Temperatuurregeling
Een van de meest voor de hand liggende voordelen van vrijstaande zonwering is dat het helpt bij het reguleren van de temperatuur buitenshuis. Door schaduw te creëren en de zonnestralen te blokkeren, is het zelfs op de warmste dagen draaglijk om van het buitenleven te genieten.

UV-bescherming
Te veel bloostelling aan UV-stralen is schadelijk voor onze huid en vrijstaande zonwering biedt hiervoor een extra laag bescherming, waardoor het risico op zonschade wordt verminderd. Dat wordt zorgeloos een boekje lezen onder jouw nieuwe vrijstaande zonwering!

Waardeverhogend voor jouw woning
Wil je in de toekomst jouw woning misschien verkopen? Vaste en kwalitatieve vrijstaande zonwering verhoogt de waarde van jouw woning. Het voegt een extra laag functionaliteit toe aan de buitenruimte, waardoor de woning aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers.

Geen vergunning nodig
Voor het plaatsen van vrijstaande zonwering heb je geen toestemming nodig vanuit de gemeente. Hierdoor kun je zonder vergunning een fijne overdekte plek in de tuin creëren. 

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven