Warm & sfeervol interieur met velours gordijnen

Chique, zacht, rijk en trendy. De velours gordijnen zijn weer helemaal terug en ontzettend populair. De stof is warm en verduisterend én past perfect in jouw trendy interieur. Het geeft een luxe uitstraling en laat de kleur van je gordijn heel mooi uitkomen. Of je ze nu in de slaapkamer hangt of in de woonkamer combineert met een vitrage of inbetween gordijn. Wij zijn fan!

Gordijnen velours

Bij velours gordijnen denk je al snel aan rood fluweel, theater en oude, paleisachtige huizen. Maar velours gordijnen zijn weer helemaal terug van weggeweest. En dat is niet zo gek, want het zorgt voor een echte blikvanger in je interieur. De dikke velours gordijnen hebben een glanzende uitstraling en zijn verkrijgbaar in prachtige rijke en moderne kleuren. Stel jouw velours gordijn online samen en bekijk de kleuren: 

Een greep uit de kleuren

1ROYA01013_DETAIL1ROYA01015_DETAIL1ROYA01018_DETAIL1ROYA01016_DETAIL
1ROYA01083_DETAIL1ROYA01094_DETAIL1ROYA01014_DETAIL1ROYA01019_DETAIL
1ROYA01045_DETAIL1ROYA01044_DETAIL1ROYA01040_DETAIL1ROYA01053_DETAIL
1ROYA01054_DETAIL1ROYA01064_DETAIL1ROYA01090_DETAIL1ROYA01037_DETAIL
1ROYA01034_DETAIL1ROYA01038_DETAIL1ROYA01035_DETAIL1ROYA01032_DETAIL

Trendy okergeel of koninklijk rode velours gordijnen

Wil je velours gordijnen die minder opvallen? Zorg dan dat de kleur van de stof mooi past bij het kleurpalet van jouw interieur of kies voor natuurlijke kleuren, zoals witte velours gordijnen of grijstinten. Wil je juist een blikvanger in je interieur? Kies dan een kleur die eruit springt. Zo kun je uit veel verschillende kleuren kiezen, van trendy okergeel tot groen. De groene velours gordijnen passen perfect binnen de populaire botanische interieurstijl. Het kan natuurlijk ook dat je juist de klassieke sfeer van vroeger wil terugbrengen. Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor de velours gordijnen bordeaux rood of rood.

Twijfel je welke kleur het beste past in jouw interieur? Vraag gratis kleurstalen aan. Kies online de kleuren waar jij benieuwd naar bent en bekijk ze thuis in jouw woon- of slaapkamer. Door de stalen in de ruimte te houden waar de gordijnen moeten komen, kom je makkelijker tot een keuze. Je kunt hierdoor goed zien wat de kleur en de stof doet met de ruimte.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Velours gordijnen op maat

Onze velours gordijnen worden volledig op maat gemaakt. Hierdoor bepaal je zelf de perfecte afmetingen en kleur voor jouw interieur. Daarnaast kun je kiezen of je de velours gordijnen wil voorzien van inslagringen of een enkele, dubbele of een waveplooi. Onze velours stof gordijnen worden gemaakt van de beste kwaliteit stoffen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het gordijn lang mooi blijft.

Ben je op zoek naar kant en klare velours gordijnen? Wij adviseren je om te kiezen voor velours gordijnen op maat. Hierbij ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit en gordijnen die perfect voor jou op maat gemaakt zijn. Op die manier heb je er geen last van dat het gordijn veel te lang is of juist te kort. Zodra de gordijnen bij je binnen zijn hoef je ze alleen nog maar even op te hangen en klaar!

Velours gordijnen wassen

Wil je je velours gordijnen wassen in wasmachine? Dit is niet aan te raden. De stof heeft een krimptolerantie van 2,5% procent, waardoor de kans dat het gordijn krimpt vrij groot is. Daarnaast komen ze er nooit zo mooi uit als dat ze waren. Om het gordijn schoon te houden, kun je het een keer per jaar buiten uithangen om te luchten. Ook kun je met een zachte borstel van de stofzuiger de stof wegzuigen. Om er voor te zorgen dat je geen vieze of vette plekken op het gordijn krijgt adviseren wij om een trekstok bij het gordijn te bestellen. Hiermee open en sluit je het gordijn en voorkom je vieze plekken van vette vingers.

Velours gordijnen verduisterend

Kies je voor een donkere kleur, zoals zwarte velours overgordijnen? Dan maakt het de kamer goed donker. Maar velours gordijnen verduisteren de ruimte niet 100%. Afhankelijk van de kleur dimt de stof het licht. Lichte stoffen verduisteren de kamer dus minder goed dan donkere stoffen. Wil je de kamer zoveel mogelijk verduisteren? Dan adviseren wij de stof te voeren. Hierdoor laat de stof minder licht door en beschermt het de stof tegen verkleuring. Let er hierbij wel op dat velours stoffen van zichzelf al erg zwaar zijn en dat de rails of roede het gewicht wel moeten kunnen dragen.

Kortom, velours gordijnen zijn een prachtige raamdecoratie voor jouw interieur! De stof heeft een luxe en chique uitstraling, houden veel licht tegen en de zware velours gordijnen hebben een vrij dikke stof met daardoor een isolerende werking. De enige reden om er niet voor te kiezen is het hoge aaibaarheidsgehalte, omdat ze zo lekker zacht zijn ;).

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven