Overgordijnen op maat

Overgordijnen op maat

Overdag met open gordijnen veel lichtinval en ‘s avonds voldoende privacy in je woning? Dat creëer je met overgordijnen. Een ruimte kan totaal veranderen door goed gekozen overgordijnen. 

Overgordijnen zijn in tal van dessins, stoffen en kleuren samen te stellen. Ze worden vaak gecombineerd met andere raamdecoratie en vitrage gordijnen.
 

Gordijnen met ringen, plooien of wave

Gordijnen kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Kies je voor gordijnen met ringen of kies je voor gordijnen met een plooi of waveplooi? Voor welk ophangsysteem kies jij? Kies je voor een roede of een gordijnrails? Er zijn veel opties en variaties mogelijk.

Gordijnen - wave
Met een waveplooi creëer je een strak gordijn. Een wave gordijn wordt opgehangen met:

Runners: deze zijn door middel van koordjes op vaste afstand van elkaar verbonden.​​Wave band: wordt als een brede plooi aan de bovenkant van het gordijn vast gestikt.
Wave haakjes: worden aan de wave band bevestigt. Hiermee wordt het gordijn aan de rails bevestigd.

Gordijnen - plooien
Bij gordijnen met plooien zijn in drie varianten te bestellen: een enkele plooi, dubbele plooi of een driedubbele plooi. De plooi bepaalt voornamelijk hoe het gordijn valt.

Enkele plooi
Gordijnen met een enkele plooi zorgen voor het kleinste pakket aan de zijkant, wanneer de gordijnen geopend zijn. Een enkele plooi kan worden toegepast bij iedere gordijnstof. Is jouw gordijn hoger dan 2 meter? Dan is het aan te raden om gordijnen te bestellen met een dubbele plooi. Dit geeft een mooier eindresultaat.

Dubbele of driedubbele plooi
Een gordijn krijgt meer volume wanneer je kiest voor een dubbele plooi of een driedubbele plooi. Een dubbele plooi kan worden toegepast bij iedere gordijnstof. Let er wel op dat gordijnen met een dubbele plooi meer ruimte innemen in een open stand. Is er in de ruimte waar je de gordijnen wilt ophangen voldoende ruimte aan de zijkanten? Dan zijn gordijnen met een dubbele plooi een aanrader!

Gordijnen met een dubbele plooi of een driedubbele plooi kunnen zowel aan een roederails als een standaard rails worden opgehangen.
 

Stel jouw gordijn op maat samen

De gordijnstoffen in onze collectie zijn van hoogwaardige kwaliteit en kun jij in wel meer dan 200 verschillende kleuren en stoffen bestellen! Twijfel je nog over een gordijnstof? Bestel een aantal kleurstalen, zodat je zeker weet of de stof binnen jouw interieur past. Ben je enthousiast over de stof? Dan kun je jouw gordijn online bestellen of ben je van harte welkom in één van onze showrooms!
 

Gordijnen opmeten en je gordijnen ophangen

Wil je goedkope gordijnen kopen? Dan is het belangrijk dat je de (globale) maten voor je gordijnen opmeet. Op basis van je maten kunnen we een offerte voor je gordijnen opmaken of kun je de prijs van je gordijnen berekenen via de website. Wil je de maten van je raam laten nameten door een professional? Dat is mogelijk! INHUIS Plaza heeft een meet- en montageservice. Ook het ophangen van gordijnen is niet aan iedereen uitbesteed. Laat jij je gordijnen ophangen? Bekijk de mogelijkheden hier.