Warmtewering: inspiratie & raamdecoratie

Als de ramen van het huis op de zonkant staan, brengt dat erg veel warmte in een ruimte. Om dit voor een groot deel te kunnen voorkomen, is het belangrijk om de raamdecoratie hierop af te stemmen. Er zijn verschillende soorten raamdecoraties die helpen de warmte te weren, zodat het binnen lekker koel blijft. Dit bespaart energiekosten voor jouw airco en is erg handig in gebruik.

Plissés

Als warmtewering is het makkelijk om te kiezen voor plissés. Als er wordt gekozen voor een lichtdoorlatende witte stof of een gemetalliseerde plisséstof, heeft het als effect te dienen voor een comfortabele ruimte, zonder dat het er snikheet is. Dit komt doordat je voldoende licht binnen krijgt. Als de temperatuur toeneemt in huis, zorgen plissés ervoor dat het toch koel blijft.

Dupligordijnen

Bij dupligordijnen creëert de honingraatstructuur ruimte voor stilstaande lucht. Dit is een uitstekende isolator en houdt de warmte buiten. Een duplistof bestaat uit twee geplisseerde stoffen tegen elkaar aan. Bij een gemetalliseerde stof zorgt de coating ervoor dat de warmte zoveel mogelijk wordt geweerd en blijft het koel in de ruimte.

Rolluiken

Een rolluik is perfect geschikt op het gebied van warmtewering. De dikte en structuur van de lamellen wordt de warmte buiten gehouden. Hierdoor blijft het in de zomer heerlijk koel in huis, wat zeker energiekosten scheelt vanwege de airco die niet continu aan hoeft te staan. Naast het warmte werende effect van rolluiken, beschikken rolluiken ook over een verduisterende en geluidswerende functie.

Screens

Een screen is de meest nieuwe en effectieve zonwering. Als je het scherm helemaal laat zakken, wordt het zonlicht geblokkeerd en houd je het huis lekker koel. Ook zorgen screens voor privacy. Het is niet mogelijk om naar binnen te kijken, terwijl er wel naar buiten kan worden gekeken.

Voordelen

Omdat de zon erg fel kan schijnen, is het niet fijn om in een snikhete ruimte te zitten waar de zon vol op staat. Dit kan worden voorkomen door raamdecoratie. De voordelen hiervan zijn dat het koel blijft in de zomer en warm in de koudere periodes. Aangezien sommige vormen raamdecoratie ook nog eens bescherming tegen inbraak bieden, brengt dit meerdere voordelen met zich mee.

Vraag of opmerking? Laat een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.