De 4 grootste valkuilen bij de aankoop van een zonnescherm

Oriënteer jij je op een zonnescherm voor je tuin of terras? Het is belangrijk dat je je goed voorbereid, zodat je een zonnescherm koopt wat aan al je verwachtingen voldoet en perfect past in je situatie. Niets is zo vervelend als je op je aankoop terugkomt en spijt hebt van je keuze. We hebben in een eerdere blog al 6 tips gedeeld die je kunt meenemen in de aankoop van een zonnescherm. In deze blog delen we de 4 grootste valkuilen die wij geregeld tegenkomen, dus bereid je goed voor!

1. Goedkoop is duurkoop: zonwering kopen van slechte kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk. Je schaft je zonwering meestal niet aan voor 3 jaar, maar je wil er juist jarenlang van kunnen genieten. Het is een investering voor vandaag én de toekomst. Zonwering wordt gemaakt van verschillende materialen en doeken. Goedkopere schermen functioneren voor een tijdje best prima, maar de kwaliteit gaat snel achteruit. 

Omdat zonneschermen buiten hangen en aan allerlei weersomstandigheden onderhevig zijn, moet het doek geïmpregneerd zijn met een kwalitatieve coating. Wanneer er geen goede coating aanwezig is, is de kans groot dat er snel schimmel of mos op het doek verschijnt. Daarnaast is het belangrijk dat de kleur van het doek volledig tot de vezels van het doek is ingetrokken en niet alleen op het doek is gedrukt. Dit voorkomt verkleuring en vervaging.

2. Zelf je zonnescherm monteren

Je hebt het zonnescherm op maat uitgezocht en besteld. Tijd om het zonnescherm te monteren! Een screen of een rolluik kan best door een handige doe-het-zelver geplaatst worden, maar bij een zonnescherm is dat een minder goed idee. Een zonnescherm is groot, zwaar en moet daardoor stevig aan de gevel gemonteerd worden, bijvoorbeeld met een chemische verankering. 

Zonneschermen zijn daarnaast meestal voorzien van een elektrische motor, waardoor je boven je hoofd werkt. Beide aspecten zorgen ervoor dat het plaatsen van een zonnescherm een zware klus kan zijn. Geef het werk uit handen aan een gespecialiseerde monteur en voorkom daarmee beschadiging aan de gevel, evt. rugklachten of misschien zelfs een beschadigd zonnescherm. Daarnaast krijg je bij het laten monteren altijd garantie op de montage. Is er iets met het scherm aan de hand? Dan komen we bij je langs om de situatie te bekijken en het probleem op te lossen.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist
Bram

3. Niet gebruiksvriendelijk

Een zonnescherm aanschaffen is een investering voor de langere termijn. Het is dan ook fijn om te kiezen voor bedieningsgemak. Tegenwoordig zijn bijna alle zonneschermen voorzien van een goede elektrische Somfy motor. Handmatige bediening komt haast niet meer voor. Voor de bediening van een elektrisch zonnescherm kies je voor een wandschakelaar, een afstandsbediening of voor bediening via een app op je telefoon.

Elektrische bediening kost wel iets meer, maar zorgt voor zoveel gebruiksgemak dat het de investering zeker waard is. Vooral de bediening van je zonnescherm via een app wint aan populariteit. Zo kun je zelfs op je werk – op afstand – je zonnescherm sluiten als het op een warme dag ineens gaat stormen. 

Wandschakelaar
Afstandsbediening met één kanaal of 4 kanalen
Somfy TaHoma® switch
TaHoma Switch die met een app 'praat'

4. De hoofdprijs betalen

Advies van een specialist is geen overbodige luxe. Ben je op zoek naar nieuwe zonwering? Kies voor goed advies van een zonweringsspecialist. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten zonneschermen met elk zijn eigen eigenschappen. Bij INHUIS Plaza vind je zonwering van verschillende merken als LuxaflexVeranoWeinor en Brustor. Zo is er voor iedere prijsklasse een geschikt zonnescherm op maat te vinden en betaal je niet teveel voor jouw scherm.  

Kies voor zonwering bij INHUIS Plaza

Onze adviseurs komen graag aan huis voor persoonlijk advies aan de hand van jouw wensen en woonsituatie. Is er een zonnescherm gekozen? Dan neemt onze adviseur direct de correcte maatvoering op. Met meer dan 10 jaar aan ervaring doen wij er bij INHUIS Plaza alles aan om de ervaring voor onze klanten zo prettig mogelijk te maken; service staat voorop. Is onze adviseur langs geweest en is de offerte akkoord? Dan vinden wij het fijn als je de order nog éénmaal checkt voordat deze in bestelling gaat. 

Maak gebruik van onze montageservice voor kwaliteit en zekerheid naast de 5 jaar fabrieksgarantie. Na montage leggen de monteurs de gekozen bedieningswijze uit en nemen ze het afval van de montageklus weer netjes mee.

Hierna is het écht tijd om zorgeloos te genieten van jouw nieuwe zonnescherm!

Advies van specialisten|Ook op locatie Eigen meet- en montageservice Trustpilot score: 4.8/5 uit 2.273 reviews Tot 5 jaar garantie|Ook op de montage
Advies van specialisten|Ook op locatie Eigen meet- en montageservice
Trustpilot score: 4.8/5 uit 2.256 reviews Tot 5 jaar garantie|Ook op de montage

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen