4 tips voor het kopen van raamdecoratie

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Met de juiste raamdecoratie geef je een ruimte sfeer en warmte. Maar hoe kun je je het beste voorbereiden als je van plan bent om raamdecoratie en/of zonwering aan te schaffen? Onze productspecialist Annemiek geeft je vier tips:

“Ieder type raam vraagt om andere raamdecoratie. Schrijf per ruimte het type raam op, zodat we met je mee kunnen kijken.”

Annemiek, productspecialist

Raamdecoratie specialist
Gordijnen en houten jaloezieën

1. Breng je wensen in kaart

Welke functie moet jouw raamdecoratie hebben? Ieder soort raamdecoratie heeft zijn eigen functies. Breng daarom van te voren je wensen in kaart om te zien welke raamdecoratie geschikt is voor jouw situatie. 

Het kan zijn dat je nog in een oriënterende fase zit. Dat is geen enkel probleem! Je kunt op je gemak de producten in de showroom of online bekijken. 

Stel jezelf de volgende vragen om erachter te komen wat voor raamdecoratie bij jou past:

Wat is de functie van de raamdecoratie in de ruimte? 
Voor een slaapkamer bestel je vaak verduisterende raamdecoratie, terwijl je voor een badkamer vooral raamdecoratie zoekt die voldoende privacy geeft.

Hoe gevoelig ben je voor licht?
Transparante stoffen laten meer licht de kamer binnen dan en lichtdoorlatende stof.

Hoeveel waarde hecht je aan je privacy?
Sommige raamdecoratie hebben een goede balans tussen lichtinval en privacy, terwijl andere raamdecoratie twee standen hebben: open en gesloten.

2. Bekijk de installatie situatie

Let vooraf goed op het type kozijnen dat je hebt of krijgt bij je (nieuwbouw)woning. Zo weet je of de raamdecoratie op die manier gemonteerd kan worden, zoals je voor ogen hebt. Denk aan de volgende vragen:

Bestaan ze uit kunststof, aluminium of hout?
Dit is erg belangrijk voor de montage van de producten. Bij een kunststof of aluminium kozijn wil je vaak niet in het kozijn boren.

Klappen de ramen naar binnen of naar buiten?

Zitten er ventilatieroosters in het raam?

Is er ruimte boven je openslaande deel van het raam?

3. Voor welk type raam zoek je raamdecoratie?

Ieder type raam vraagt om andere raamdecoratie. Kijk daarom vooraf goed welk type raam je in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld een standaard raam, draaikiepraam, schuifpui, erker, dakraam of deur die je wil bekleden?

Schrijf per ruimte het type raam op en maak eventueel foto’s van de situatie, zodat we met je mee kunnen kijken.

Tip: Meet alvast de globale maten op van de deur, schuifpui of het raam waarvoor je raamdecoratie zoekt. Daarmee kunnen we je ook in de winkel alvast laten weten welke mogelijkheden er zijn en wat de kosten zijn. 

showroom barendrecht

4. Houd rekening met een
investering

Neem de raamdecoratie en/of zonwering mee in de begroting van de renovatie en inrichting van je woning. Met name zonwering is een investering, die met het oog op de toekomst veel waarde toevoegt!

Voor een goede prijsindicatie kun je op de website alvast berekenen wat de producten kosten. Start de configurator, vul je globale maten en wensen in. 

Populaire raamdecoratie

Gordijnen
shutters woonkamer
Shutters
Jaloezieën
Rolgordijnen
Gordijnen
Jaloezieën
shutters woonkamer
Shutters
Rolgordijnen

Snel naar...

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen