Smalle ramen: deze raamdecoratie is geschikt

Raamdecoratie smalle ramen

Ramen met een slank profiel zijn sfeervol, maar niet ieder type raamdecoratie is geschikt voor smalle ramen. Welke raamdecoratie kun je voor smalle ramen mooi toepassen? Deze 5 soorten raambekleding zijn perfect voor jouw situatie!

Populair voor smalle ramen

Bekijk de meest verkochte raamdecoratie producten voor smalle ramen:

jongenskamer circus plisse
Plissés
Jaloezieën smal raam
Houten jaloezieën
Vouwgordijnen INHUIS Project - Woonkamer detailshot
Vouwgordijnen
EG Photography
Rolgordijnen
Smalle shutters woonkamer
Shutters

1. Duette® shades

Dupli plissés, ook wel bekend als duette shades, ogen luchtig door de honingraatstructuur en zijn een mooie oplossing voor smalle ramen.  Met een dupli plissé top down- bottom up kun je het gordijn in het midden van het raam positioneren, waardoor er via de bovenzijde daglicht naar binnen kan vallen. Zo verlies je geen privacy en zorg je tegelijkertijd voor zacht gefilterd daglicht in de kamer. 

Voor optimaal bedieningsgemak kun je de ingespannen dupli plissé laten uitvoeren met een handgreep.

Breedte: Vanaf 30 cm breed te bestellen

Tip

Plissés en dupli plissés zijn voor veel ramen toepasbaar. Zo kun je de dupli plissé ook in een frame bestellen (KEJE) of de plissé ingespannen samenstellen met klemsteunen. Perfect voor aluminium en kunststof kozijnen, want zo hoef je niet in het kozijn te boren. 

Stel je plissé voor je smalle raam eenvoudig samen

2. Jaloezieën

Horizontale jaloezieën benadrukken de breedte van het raam. Voor smalle ramen zijn jaloezieën dan ook een mooie toevoeging. Kies uit onze lamelbreedtes van 50mm, 25mm of 16mm afhankelijk van de sfeer die je wil creëren. 

Voor een natuurlijke en rustieke uitstraling kies je houten jaloezieën. Gaat jouw voorkeur uit naar een moderne en strakke uitstraling? Dan zijn aluminium jaloezieën perfect.

Breedte: Vanaf 30 cm breed te bestellen

Tip

Voor smalle ramen raden wij je aan om een kleine lamelmaat met een slank design te kiezen. Dit zorgt voor een strakke uitstraling.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

3. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven door de vouwen in het gordijn een romantische touch aan jouw interieur. Daarnaast is een vouwgordijn perfect voor smalle ramen. Kies een transparante of lichtdoorlatende stof, zodat er voldoende daglicht door het smalle raam naar binnen schijnt.

Heb je meerdere smalle ramen met een muurtje ertussen? De vouwgordijnen kunnen uitgelijnd worden, zodat de baleinen in het vouwgordijn op dezelfde hoogte worden verwerkt. 

Breedte: vanaf 33cm breed te bestellen

Vouwgordijnen INHUIS Project - Woonkamer erker

4. Rolgordijnen

Heeft jouw woning smalle, hoge ramen? Dan zijn rolgordijnen een mooie oplossing. Zo is een rolgordijn met mini cassette ideaal voor draai-kiepramen of meerdere smalle ramen naast elkaar. Dit systeem plak je eenvoudig op het raam, waardoor het product zeer ruimte besparend is. Heb jij een smal vast raam? Dan is een standaard rolgordijn of rolgordijn met zijgeleiding ideaal. Een rolgordijn met zijgeleiding raden wij, voor extra verduistering, aan voor vaste smalle ramen in de slaapkamer.

Breedte: vanaf 30 cm breed te bestellen

5. Shutters

Shutters kunnen al vanaf kleine afmetingen worden gemaakt. Voor smalle ramen zijn shutters met een fijne lamel – 63 mm – het mooiste, omdat het raam op deze manier het beste tot zijn recht komt. Dankzij de kantelbare lamellen van shutters, speel je gemakkelijk met de lichtinval in de ruimte. Met een tiltstok bedien je de lamellen met een bedieningsstok en met Clearview zijn de lamellen onzichtbaar met elkaar verbonden. Je kantelt met Clearview alle lamellen van het paneel op het moment dat je één lamel met de hand in de juiste positie beweegt.

Er zijn diverse collecties waardoor je kunt kiezen voor een gladde lamel met een moderne uitstraling of voor een lamel met een houtnerf met een natuurlijke uitstraling. 

Breedte: vanaf 30cm breed te bestellen

› Stel je shutters samen

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze van raamdecoratie voor smalle ramen? Onze deskundige adviseurs helpen je graag! Kom langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak aan huis.

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen