Draadloze screens op zonne-energie

Solar screens Verano

Screens op zonne-energie, ook wel solar screens genoemd, reguleren op een duurzame en voordelige manier de lichtinval en temperatuur in huis. Met een solar screen heb je in de zomer en winter geen last van de felle of laagstaande zon. Benieuwd welke voordelen solar screens nog meer hebben? Ontdek het in ons blog!

Meest gekozen

Bekijk hier screens op zonne-energie:

Solar screens Verano
Solar screen | Verano
Solar screens Verano
Solar screens

Solar screens

Solar screens en standaard elektrische screens hebben dezelfde functionele eigenschappen, toch zijn solar screens net iets anders. Een solar screen werkt dankzij een zonnepaneel en accumotor op zonne-energie, hierdoor is een stroompunt niet benodigd. Met deze zonwering houd je de felle zon en warmte tegen, waardoor je een aangename temperatuur in huis krijgt. Het screendoek van een solar screen zit in de zijgeleiding geritst, dit zorgt ervoor dat ze windvast zijn en een lange levensduur hebben. Met screens op zonne-energie bespaar je flink op je energierekening en maak je jouw woning een stuk duurzamer.

Voordelen solar screens

+ Zonwerend
+ Duurzaam
+ Volledig draadloos

Hoe werkt een solar screen?

Een solar screen heeft een zonnepaneel aan de voorkant van de omkasting en werkt met een accumotor op zonne-energie. Via het zonnepaneel worden de zonnestralen opgevangen waardoor de accumotor constant gevoed wordt. Een solar screen heeft 6 uur per dag 300 lux (de hoeveelheid licht op een oppvl.) nodig. Op een bewolkte dag heeft de zon al snel een sterkte van 1000 lux. Hierdoor is direct zonlicht niet nodig om de accu op te laden en werkt een solar screen het hele jaar door. Let op: Bij het plaatsen van een solar screen wordt er altijd rekening gehouden met de zonligging rondom je woning.

Solar screen zonnepaneel

Accumotor solar screen

De solar screens zijn voorzien van een Brel accumotor. De accumotor wordt door zonne-energie geladen en is bij levering standaard vol. Met een volle accu kan een screen tot wel 100 bewegingen maken. Met een volle accu kan je een screen tot wel 100 keer in en uit doen. De accumotor is 100% draadloos en gemakkelijk te besturen met een afstandsbediening, draadloze wandzender of met de Brel Home app op je smartphone of tablet.

Hoe lang gaan screens op zonne-energie mee?

Een solar screen is een slimme en duurzame investering voor je woning. Screendoeken hebben een geschatte levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar. Daarnaast krijg je bij ons standaard 5 jaar garantie op het product en 2 jaar op de montage. Heb je hier vragen over? Lees dan onze garantievoorwaarden.

Benieuwd hoe verduisterend een screendoek is? Lees in dit blog meer over de openheidsfactor van een screendoek.

Prijzen solar screens

De prijs van een solar screen hangt af van de afmetingen, kapmaat, doekkleur, bediening en montage. Bekijk hieronder de kosten van een solar screen.

Type product Vanaf prijs Montagekosten Opstartkosten Bediening vanaf prijs
Solar screens | Verano €733 + €199 + €75 + €32

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Eddy INHUIS

Zonweringspecialist
Eddy

Montage solar screens

Een solar screen wordt in of op de dag gemonteerd. In de dag wil zeggen dat het screen in het kozijn of tussen de muur wordt geplaatst. Met deze methode hangt het screen vlak langs het raam en krijgt je woning een strakke uitstraling. Bij op de dag montage wordt het screen op het kozijn of op de muur geplaatst. Bovendien is het boren van kabelgoten voor een stroompunt niet nodig dankzij een accumotor op zonne-energie, hierdoor heb je geen bedrading in huis van het screen. Ideaal voor woningen met gestucte muren!

Verano screens op maat

Soorten bediening solar screens

Met een Brel accumotor heb je verschillende bedieningsopties. Kies je voor de besturing met een draadloze wandschakelaar, afstandsbediening of met de Brel Home app op je smartphone of tablet? Hieronder leggen we de verschillende soorten bedieningsvormen uit.

Wandzender
De 1-kanaals Brel wandschakelaar is draadloos en geschikt voor één productgroep met een Brel motor. Met de 15-kanaals wandzender bedien je maximaal 15 producten, tegelijk of apart met slechts één druk op de knop. De instellingen van de wandzender zijn mono- of bi-directioneel mogelijk. De batterij van de wandschakelaar gaat 2 jaar mee en heeft een zendbereik van 20 – 100 meter.

Handzender
Met de 1-kanaals afstandsbieding bedien je maximaal één productgroep. Wil je meerdere producten, samen of apart bedienen? Kies dan voor een 5 of 15-kanaals afstandsbediening om maximaal 15 producten met één afstandsbediening te bedienen. De instellingen van de handzender zijn ook hier, mono- of bi-directioneel mogelijk. De afstandsbediening heeft een batterijduur van 2 jaar en zendbereik van 20 – 100 meter.

Hub Brel
De Brel Home Hub is een slimme bediening waarmee je jouw producten via de app op je smartphone of tablet bedient. Koppel tot wel 30 Brel motoren en stel zelf de programmering in voor verschillende scenario’s. Deze bediening draagt bij aan een slimme woning en verhoogt je wooncomfort.

Wandzender Brel

Wandzender

Handzender Brel

Handzender

Brel Hub

Hub Brel

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen