Check: Wanneer is de beste tijd om rolluiken aan te schaffen?

Je hebt het hele jaar profijt van de rolluiken, maar speciaal in de winter en zomer. Rolluiken hebben namelijk een isolerende werking en houden de warmte van een woning zoveel als mogelijk binnen in de winter en de warmte buiten in de zomer. Naast het feit dat de rolluiken een isolerende werking hebben, hebben ze ook een aantal andere goede eigenschappen.

1. Rolluiken zijn geluidswerend

De behuizing rondom de rolluiken zijn zelf niet geluidswerend bij het uitrollen van het rolluik. Heeft de buurman een feestje of woon je aan een drukke weg? Dan zijn rolluiken ideaal. De geluidsgolven ketsen namelijk voor een deel tegen de rolluiken af, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast. 

2. Rolluiken zijn inbraakvertragend

Rolluiken zijn niet inbraakwerend, maar wel inbraakvertragend. Heeft een inbreker het voorzien op je woning? Dan zal hij op een andere manier proberen binnen te komen. Gelegenheidsdieven worden wel afgeschrikt door de rolluiken. Rolluiken zorgen dan ook voor een veilig gevoel. Elektrische rolluiken zijn daarnaast voorzien van een anti-optilbeveiliging, waardoor ze niet vanaf de buitenzijde omhoog kunnen worden geduwd. Dit is vooral tijdens de donkere dagen in de winter prettig. 

3. Rolluiken zijn isolerend

Een rolluik heeft een hoge isolatiewaarde, doordat de lamellen zijn gevuld met PUR schuim. Daardoor is de kamer beter beschermt tegen de kou in de winter en de warmte in de zomer. 

Elektrische rolluiken: gegarandeerd gemak

Onze rolluiken worden standaard elektrisch geleverd met een kwalitatieve Somfy motor. Op een Somfy motor ontvang je 5 jaar garantie. Een Somfy motor heeft ook de volgende voordelen. 

Voordelen Somfy motor

Automatische begrenzing instellingen. Perfecte opening en sluiting.
Obstakel-detectie. De motor stopt als het rolluik een obstakel opmerkt.
Vorstbescherming. Als de lamellen bevroren zijn, stopt de motor direct.
Klaar voor Somfy smart home, voor een optimaal verbonden huis.

Rolluiken samenstellen

Onze rolluiken zijn in wel 15 verschillende kleuren te bestellen, waardoor jij ze perfect kan laten passen bij jouw huis. 

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen

✓ Leuke binnenkijkers bij klanten
✓ Handige tips & inspiratie
✓ Nieuwste acties als eerste in je mailbox

 

Wij sturen je één keer per maand een inspirerende mailing.

En beloofd, je krijgt geen spam.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Inhuis Plaza jouw gegevens verwerkt

Ontvang GRATIS het inspiratieboek voor jouw raamdecoratie & zonwering!

 

Doe ideeën op met behulp van 63 pagina’s vol

inspiratie voor jouw droomhuis!

Door de aanvraag van het gratis inspiratieboek ga je ermee akkoord dat we één keer per maand een inspirerende mailing sturen. Hier kun je je natuurlijk elk moment weer voor afmelden.