Rolgordijnen in de slaapkamer

Rolgordijnen zijn één van de meest gekozen soorten raamdecoratie in de slaapkamer. Ze zijn sfeervol,  praktisch en tijdloos. Van alle soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen het meest geschikt als je de slaapkamer wilt verduisteren. 

Rolgordijnen om de slaapkamer te verduisteren

Voor veel mensen is het goed kunnen verduisteren van de slaapkamer een vereiste voor een goede nachtrust. Een rolgordijn in een minicassette met een verduisterende stof en zijprofielen biedt dan de uitkomst. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat er nog geen streepje licht binnenkomt. Ideaal voor mensen die soms overdag willen slapen of voor in de babykamer.

Voor- en nadelen van rolgordijn in minicassette

+ Volledige verduistering
+ Goed geschikt voor draai-kiepramen
+ Montage zonder boren
Hele grote ramen

Rolgordijnen met zijgeleiders voor de slaapkamer

Naast rolgordijnen in een minicassette kun je ook kiezen voor rolgordijnen met zijgeleiders. Rolgordijnen met zijgeleiders hebben een mooie afwerking. De rol van het gordijn is net als bij de minicassette aan de bovenkant weggewerkt in een cassette en aan de zijkanten is het rolgordijn ingespannen met zijgeleiders. Het voordeel ten opzichte van het rolgordijn in een minicassette is dat dit rolgordijn ook voor grotere ramen geschikt is.

Rolgordijnen voor een lichte slaapkamer

Is totale verduistering niet zo belangrijk voor je? Dan bieden onze standaard of transparante rolgordijnen voldoende privacy en lichtinval. Wil je voldoende lichtinval maar ook totale verduistering in je slaapkamer. Combineer dan rolgordijnen met verduisterende gordijnen. Op die manier bepaal je zelf wanneer je het daglicht wilt binnenlaten of de kamer juist volledig wilt verduisteren. In ons brede assortiment vind je altijd een stofsoort en kleur die perfect past in jouw slaapkamer!

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen