Rolgordijnen in de badkamer

Rolgordijnen in de badkamer? Dat is mogelijk! Rolgordijnen bieden privacy, zijn sfeervol en tijdloos. Het is alleen wel belangrijk dat je badkamer voldoende doorgelucht kan worden. Omdat het vochtgehalte in de badkamer hoog is, zijn rolgordijnen niet het meest ideale product voor deze ruimte. Wanneer je een kleine badkamer hebt zonder ramen die goed open kunnen is het verstandiger om een ander soort raamdecoratie te kiezen. Leg jouw situatie uit aan onze adviseurs en krijg advies op maat voor jouw badkamer. Zo weet je zeker dat je de juiste raamdecoratie aanschaft, waar je nog lang plezier van zult hebben.

Rolgordijn badkamer: verstandig of niet?

Of een rolgordijn verstandig is in de badkamer is afhankelijk van de situatie. Wanneer je kiest voor rolgordijnen in je badkamer is het belangrijk dat je badkamer goed geventileerd is doormiddel van ramen die open kunnen en/of mechanische ventilatie. Een badkamer die niet goed geventileerd is zal het product beschadigen. Rolgordijnen trekken namelijk vocht aan, wat er voor kan zorgen dat het vocht in de stof komt te zitten en het gordijn gaat schimmelen. Is jouw badkamer niet goed geventileerd? Dan is het vaak verstandiger om te kiezen voor een ander soort raamdecoratie. Omdat de vochtigheid in badkamers erg kan verschillen, geldt er een beperkte garantie op rolgordijnen in vochtige ruimten. Twijfel je over de mogelijkheid van rolgordijnen in jouw badkamer? Wij bekijken graag jouw situatie!

Tip!

Geschikte rolgordijnen in een vochtige ruimte: Luxaflex rolgordijnen
Wil je graag rolgordijnen in de badkamer? Kies dan voor de rolgordijnen van Luxaflex. Luxaflex heeft een aantal stoffen in hun collectie die geschikt zijn voor vochtige ruimten.  

Rolgordijnen & privacy in de badkamer

Privacy is een belangrijke factor in een badkamer. Kies daarom voor rolgordijnen met een verduisterende stof. Deze bieden absolute privacy door de speciale licht dichte coating die op de achterzijde van de stof zit. Wanneer je kiest voor rolgordijnen met een lichtdoorlatende stof, zul je meer natuurlijke lichtinval behouden, maar zul je altijd silhouetten blijven zien.

Rolgordijnen van Luxaflex

Alternatieven rolgordijn badkamer

Shutters

Jaloezieen

De meest geschikte producten voor in de badkamer zijn shutters en jaloezieën. Zowel de houten als aluminium jaloezieën van Luxaflex hebben een speciale lijn in de collectie die speciaal geschikt is voor vochtige ruimten. Hierdoor heb je geen last dat de houten jaloezieën krom kunnen trekken door vocht.

Adviesafspraak voor jouw badkamer rolgordijn

Kom langs in onze showrooms voor persoonlijk advies. Onze verkoopadviseurs adviseren je graag over de mogelijkheden van rolgordijnen in jouw badkamer. Je kunt er voor kiezen om vrijblijvend langs te komen of een adviesafspraak te maken op het moment dat het voor jou uitkomt

Tip!

Neem foto’s mee van de situatie en de globale maten van de ramen. Hierdoor kunnen de adviseurs je nog beter advies geven!

raamdecoratie specialist

Annemiek
Verkoopadviseur

Meer inspiratie voor raamdecoratie in de badkamer? Lees het in onze blog: 3x raamdecoratie voor in de badkamer.

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen